Chat 17

Mali su već popušili.Ciljna grupa su sada veći.Ako to sprovedu,šta bi ti recimo u tom slučaju uradio.Cena stoke bi sigurno otišla u nebesa.A cilj im je uništenje poljoprivrede.
Kako mislis da bi vise stoke na trzistu dovelo do skoka cene te stoke??

Dobro, da li neko zna datum kada će da propadnu svi poljoprivrednici u Srbiji, ono kao propadnu i više se ne bave poljoprivredom.

Nekako vidim da će se ovde u ovoj temi 2338 godine pisati o tome kako sledi propast poljoprivrede.
Mnogo je ironije u tvojim postovima.Normalno da će biti ko će se baviti poljoprivredom.Neka ti o propasti poljoprivrede govore oni čija se slamarica ispraznila.Ne zasniva se sledeća proizvodnja na osnovu zarade iz ove sezone.Ne znam da li ti to nešto govori.ili si odgovorio zato što sam ja napisao taj post pa ostao živ.

Gde ste čuli da će uslov za subvencije biti 1 grlo stoke na 1Ha za sve površine!?
Da je baš tako zvanično rečeno a ne da je novinarsko muljanje?
Meni se slučajno na društvenoj mreži pojavio snimak diskusije ministra u skupštini i ja sam shvatio sledeće.
On je govorio o tome da će se uvesti nova mera subvencionisanja po Ha za pašnjake i prirodne livade kojih ima preko 700000 Ha, za koje do sada to nije postojalo.
Uslov za tu subvenciju će biti 1 grlo po Ha pašnjaka.
Dakle taj uslov će se odnositi na buduću meru subvencionisanja pašnjaka a ne za sve obradive površine.

Neverovatno je koliko mnogo ljudi ima koji ne mogu da shvate smisao nečega što im se kaže ikako je sve ispravno formulisano, već svako "razume" onako kako njemu odgovara.
Novinar koji je plasirao tako pogrešno sročenu vest ili nema sposobnost da ispravno prenese šta je čuo ili je to učinio da bi širio zabunu.

Dobro, da li neko zna datum kada će da propadnu svi poljoprivrednici u Srbiji, ono kao propadnu i više se ne bave poljoprivredom.

Nekako vidim da će se ovde u ovoj temi 2338 godine pisati o tome kako sledi propast poljoprivrede.
Poznajem Apatince koji se bave ratarsvom,sve ih je manje! :ppozdrav:
Koliko jos ima traktora po avlijama?Oni mali sa 10 hektara vise ni nema.
Pre 10 godina sam se cudio kad predjem u Baranju a avlije prazne , nigde traktora!Sad je to doslo i kod nas

Ima li neko iskustva sa otkazivanjem strujnog i gasnog prikljucka? Hteo bih dnaodjavim da ne placam dzaba kojekakve dazbine pretplate. Za eps je prica da moze do 2 god da se zamrzne a za gas nisam nikog cuo da je to radio

Možeš oba da otkažeš s tim da za struju moraš obnavljati.Može na 2 godine i posle isteka obnoviš.

Žena koja radi poslove oko gasa kod nas u javnom komunalnom preduzeću je rekla da nakon godinu dana ne korišćenja gasa mora da se radi nova papirologija i provere. Uzmi ovo sa rezervom jer mi je to rečeno pre dve godine pa je moguće i da sam nešto pobrkao. Uglavnom do te priče je došlo ovako: imali smo uveden gas u kuću još od 1991. (tad su u našu ulicu položili cevi pa je dosta ljudi uvelo gas) ali nikad nije korišćen, ni jedan jedini kubik. I kad sam pre dve godine hteo da pređem na grejanje na gas i ugradim bojler na gas našao sam se pametan da odem u javno komunalno preduzeće da pitam treba li tu kakva provera sata i ventila, oni mi rekoše da praktično moram sve da radim novo iz početka. Kao od stajanja toliko godina sva oprema je postala falična. Ajd, to sam nekako i progutao da menjam sve što je fizičko, ali sam se posvađao jer nisam hteo da radim ponovo papirologiju koju sam već svu imao iz 1991. (dozvole, takse, projekat, premeri i sl.). Međutim sila Boga ne moli i morao sam da odradim i papiroligiju svu iz početka. Bukvalno kao da nisam ni imao gas u kući. I u jednom od tih svađanja ona mi reče da ako se samo jednu godinu ne koristi gas da treba raditi sve ponovo, kao to je neki propis iz bezbednosti... Tako da je najbolje da se raspitaš pre odjavljivanja gasa. Preko leta gas ne koristimo i računi su bili oko 100-200 din.

Ja sam napisao proverenu informaciju jer sam to uradio.Jedno je uvesti gas i ne koristiti ga a drugo otkazati korišćenje istog.

Mi smo malo koristili gas, pa jedno 15 god nismo, pa kad smo hteli ponovo , jao sto je trebalo papira i glavobolje, i kostalo onako fino, a i vremenski je to trajalo da se zavrsi sve

kinezi se ne sale :)

Nazad
Vrh