Žena koja radi poslove oko gasa kod nas u javnom komunalnom preduzeću je rekla da nakon godinu dana ne korišćenja gasa mora da se radi nova papirologija i provere. Uzmi ovo sa rezervom jer mi je to rečeno pre dve godine pa je moguće i da sam nešto pobrkao. Uglavnom do te priče je došlo ovako: imali smo uveden gas u kuću još od 1991. (tad su u našu ulicu položili cevi pa je dosta ljudi uvelo gas) ali nikad nije korišćen, ni jedan jedini kubik. I kad sam pre dve godine hteo da pređem na grejanje na gas i ugradim bojler na gas našao sam se pametan da odem u javno komunalno preduzeće da pitam treba li tu kakva provera sata i ventila, oni mi rekoše da praktično moram sve da radim novo iz početka. Kao od stajanja toliko godina sva oprema je postala falična. Ajd, to sam nekako i progutao da menjam sve što je fizičko, ali sam se posvađao jer nisam hteo da radim ponovo papirologiju koju sam već svu imao iz 1991. (dozvole, takse, projekat, premeri i sl.). Međutim sila Boga ne moli i morao sam da odradim i papiroligiju svu iz početka. Bukvalno kao da nisam ni imao gas u kući. I u jednom od tih svađanja ona mi reče da ako se samo jednu godinu ne koristi gas da treba raditi sve ponovo, kao to je neki propis iz bezbednosti... Tako da je najbolje da se raspitaš pre odjavljivanja gasa. Preko leta gas ne koristimo i računi su bili oko 100-200 din.