Chat 17

Koliko od tih nacija je pitano, da li žele bit u ruskoj interesnoj sferi?

Aj mi objasni koliko njih je bilo okupirano od NATO saveza i time uvučeno u savezništvo i koliko je samih tražilo da uđu u Varšavski savez?
koliko njih je pitano da li zele u nato ili su premijeri i sama vlast ubijena ili svrgavana na nacin da se mora uci u nato ukoliko zelis u EU?
bez nato saveza nema mogucnosti uci u evropsku uniju

prvi smo mi primer kada su nam ameri i zapad ubili Djindjica jer ovaj poceo da prica protiv njih pa zatim nesto kasnije smenili Tadica jer nije hteo da im preda kosovo(briselski)

sada je o tome glupo i pricati
koliko se jedna hrvatska i slovenija obavezala da uzima oruzja od strane amera i nato saveza kao da ima skime da ratuju tj ratujete osim naravno Rusije

jedine 2 drzave van ove zaludjenosti protiv rusa su slovacka i ceska

poljaci bar 40% ali dzabe kad im tamo ogroman broj potomaka jevreja

Bibi Netjanahu je poreklom Poljak....otac mu nosio prezime Milekowsky dok nije promenuo u Netjanahu

pogledajte premijere Izraela----svi su poreklom poljski jevreji ili gle cuda Ukrajinski jevreji

ironija je da su upravo te jevreje 45 crveni oslobodili a sad se ti jevreji okrenuli protiv rusa

Može se pitat žene na ruti ruskog oslobađanja od nacizma što misle o tome.
govoriis o polovini 20 veka kad su ljudi bili ne obrazovani totalno

rat,nemastina,zamisli lika koji je iz tamo neke istocne rusije stigao do slovenije kroz 3 godine rata i koje je njegovo razmisljanje i shvatanje zivota znacilo tada

pa nas Tito,tvoj i moj vladar nekad ti sa svojih 37 godina ozenio devojcicu od jedva 15 godina,tada to bilo normalno

sada se takvi ljudi nazivaju pedofilima sto i jesu

srbe je unistio do balceka

Koliko bi nas ovde volelo da Srbija postane sastavni deo EU, a koliko deo Rusije?
to je sad totalno van kontrole

eu nas nece,mi necemo njih,daleko smo od rusa,pored nas muslimani koji samo cekaju opet znak,ispod nas takodje muslimani koji samo cekaju znak...makedonci ni sad jos neznaju jadni sta su,albanci ih uzimaju deo po deo

i onda kad za neku godinu nekoj vrhovnoj budali iz amerike klikne ajmo malo da ponovo useremo balkan(odavno nismo)...pocece ti opet gradjanski rat

1995 kad se zavrsio rat u BIH potpisivanje dejtonskog sporazuma, pojavio se prozor gde je Milosevic postao podoban zapadnim zemljama, i nazalost Milosevic da bi ocuvao svoju vlast nije okrenuo kurs prema zapadnjacima i postane saveznik Amerike, jer bi morao da demokratizuje institucije sto bi dovelo do slabljenja njegove vlasti.
Sve bi bilo drugacije, imali bi podrsku USA i zapadnih zemalja, OVK ne bi imala podrsku zapadnjaka, i ne bi doslo do otcepljenja Kosova.
Sve zemlje sa istoka Evrope beze od Rusa, samo smo mi jedini tvrdoglavo forsirali saveznistvo sa Rusima, iako geografski oni nama ne bi mogli nikako pomoci.

U Nepalu za 5 dana svrgnuta vlast, vojska promenila stranu,policija se predala.

1995 kad se zavrsio rat u BIH potpisivanje dejtonskog sporazuma, pojavio se prozor gde je Milosevic postao podoban zapadnim zemljama, i nazalost Milosevic da bi ocuvao svoju vlast nije okrenuo kurs prema zapadnjacima i postane saveznik Amerike, jer bi morao da demokratizuje institucije sto bi dovelo do slabljenja njegove vlasti.
Sve bi bilo drugacije, imali bi podrsku USA i zapadnih zemalja, OVK ne bi imala podrsku zapadnjaka, i ne bi doslo do otcepljenja Kosova.
Sve zemlje sa istoka Evrope beze od Rusa, samo smo mi jedini tvrdoglavo forsirali saveznistvo sa Rusima, iako geografski oni nama ne bi mogli nikako pomoci.

U Nepalu za 5 dana svrgnuta vlast, vojska promenila stranu,policija se predala.
da ali zasto je milosevic okrenuo glavu amerima? rusi tada ko male mace sa pijanim jelcinom

zato sto su hteli kosovo,sastavni deo drzave srbije

covek za 2 godine od coveka mira balkana postao najgori covek na planeti

daleko od toga da opravdavam sve sta se desavalo
pa oni su napravili radikale po direktivi milosevica da se napravi -gora stranka- o sps-a
licno jovica stanisic osnovao SRS sa komunistom seseljom(odjedom postao cetnik) a o zvalonji da ne pricam kakav je to tek izrod komunisticki i kao ovde 70% ljudi smatra nekakvim cetnikom

lepa sela lepo gore---ko je poceo rat cuveni dijalog pejakovica i bjele?
hrvati napali vojsku JNA
to su cinjenice

da ne pricam u bosni sta je alija radio i sve bilo na stolu dogovoreno i odjednom posle poziva amera prekrsi dogovor i bosna krece u rat

Nigde veze...Taj deo ukraine je bio deo rusije i tu zive pretezno rusi koji su bili ugroženi od vlasti ukrainskih nacista...a i sama rusija je bila ugrozena kolonijalnom politikom nacisticke ukrainske vlasti...
Pa ko je dao Ukraincima taj ,,deo" Rusije? Kad je dato zašto se tad ćutalo i aminovalo?
E sad naš primer, ko je dao i kad kosovu veća ovlašćenja nego što ima republika? Zašto se tad ćutalo i aminovalo, zar srBska inteligencija i političari nisu videli gde vode postupci od 45te pa na dalje?

Pa ko je dao Ukraincima taj ,,deo" Rusije? Kad je dato zašto se tad ćutalo i aminovalo?
E sad naš primer, ko je dao i kad kosovu veća ovlašćenja nego što ima republika? Zašto se tad ćutalo i aminovalo, zar srBska inteligencija i političari nisu videli gde vode postupci od 45te pa na dalje?

pa vodili ih komunisti koji su i koji i dan danas unistavaju srbiju

niko do 2010 otprilike nije ni znao za donbas itd e onda ukrajinci krenuli po rusima posebno 2013 i 2014 da ubijaju masovno po direktivi amera

ovi hteli otcepljenje nazad i krece rat koji ce se zavrsiti kao sto sam rekao neki dan taktickom ili cemo se porokat svi i do mojega

pa vodili ih komunisti koji su i koji i dan danas unistavaju srbiju

niko do 2010 otprilike nije ni znao za donbas itd e onda ukrajinci krenuli po rusima posebno 2013 i 2014 da ubijaju masovno po direktivi amera

ovi hteli otcepljenje nazad i krece rat koji ce se zavrsiti kao sto sam rekao neki dan taktickom ili cemo se porokat svi i do mojega

Malo konfuzno ,pa ko je na kraju kriv komun isti ili kapital isti?

Može se pitat žene na ruti ruskog oslobađanja od nacizma što misle o tome.
A nacisti su se prema ruskim ženama odnosili kako?

To pitanje silovanja nemačkih žena nakon ruskog osvajanja Berlina se sad jako potencira. Po mom mišljenju daleko više u propagandne svrhe, nego kao predstavljanje istorijskih činjenica. Odnosno u cilju karakterizacije Rusa zbog aktuelne situacije. Naravno, nema opravdanja za te postupke, ali bi bar malo korektno bilo pomenuti i obrnutu situaciju. Kako su prošle ruske žene tokom nacističkog osvajanja Sovjetskog Saveza? Koliko je ono sela u Belorusiji i Rusiji spaljeno sa pobijenim SVIM stanovnicima tih sela (najvećim delom žena, dece i starih jer je odrasla muška populacija bila mobilisana)? Za te žene niko ne postavlja pitanje, niti se to negde spominje. Slično je i sa nemačkim vojnicima u zarobljeništvu u Rusiji, te prošli ovako, te prežiivelo samo toliko, itd. Sve to stoji, ali nikad nećete čuti uz te komentare kako su prošli ruski vojni zarobljenici, koliko ih je preživelo, i na kraju krajeva koji je odnos brojki...

A nacisti su se prema ruskim ženama odnosili kako?

To pitanje silovanja nemačkih žena nakon ruskog osvajanja Berlina se sad jako potencira. Po mom mišljenju daleko više u propagandne svrhe, nego kao predstavljanje istorijskih činjenica. Odnosno u cilju karakterizacije Rusa zbog aktuelne situacije. Naravno, nema opravdanja za te postupke, ali bi bar malo korektno bilo pomenuti i obrnutu situaciju. Kako su prošle ruske žene tokom nacističkog osvajanja Sovjetskog Saveza? Koliko je ono sela u Belorusiji i Rusiji spaljeno sa pobijenim SVIM stanovnicima tih sela (najvećim delom žena, dece i starih jer je odrasla muška populacija bila mobilisana)? Za te žene niko ne postavlja pitanje, niti se to negde spominje. Slično je i sa nemačkim vojnicima u zarobljeništvu u Rusiji, te prošli ovako, te prežiivelo samo toliko, itd. Sve to stoji, ali nikad nećete čuti uz te komentare kako su prošli ruski vojni zarobljenici, koliko ih je preživelo, i na kraju krajeva koji je odnos brojki...
moja baba je kao sto sam i pisao 96godina(eno je u sobi)
od kraljevine kad se rodila(1929)od sad promeni 4 kuce,vazdusno kilometar
znam sta prica i kako je islo sve,posle sto ja pamtim

opet sa druge strane rodjeni brat dede 1912 godiste,spavao u mom krevetu kad je umirao i umro je pricao da su pili konjske stope tj vodu iz konjskih stopa------godinu i po u rusiiji poslat kad se to deavalo,bez jela bez pica
doziveo 92-3 godine covek

deda od rodjenog oca umro(1927 godiste),bio u nemackoj u logoru...umro sa 81 godinom
nista ausvic i sve al je bio tamo
sreca bio mesar pa ga ovi zadrzali

i onda dodje slovenac koji fasuje o rusima(i to naravno ucen u komunizmu a tita nije ni znao da postoji),sad imaju drzavu i to je to

druzba je jedno ali mora se znati kako i sta i ko

opet sa istim tim slovencom mogu da diksutujem o simentalskim kravama koji imaju poreklo 6/7 grana....cak i slike i dokumenta

al kod njega ide holstajn ako sam shvatio

Nazad
Vrh