Chat 17

@Banat013 .. haha. Ma.. bolje da nisu ni dolazili.
Sve će nas pojesti.

Zaboravio sam da je tada deda bio živ. Pa smo imali i njegovu penziju.
Koja nije bila nešto velika. Oko 18.000 dinara na kraju, ali dovoljno da se doda na naše zarađeno, pa i da ostane nešto preko.

A štedelo se tako što je npr bilo potrebno 3-4 prskanja tokom sezone. Što smo u početku plaćali, to je ona slika u temi Agro fotka, 4.000 po hektaru. Što nam je bilo dosta za tadašnji kućni budžet od oko 30.000 mesečno. Pa uzeli akumulatorsku leđnu prskalicu za 4.500 i polako.
Ako pametni sat ne laže, potrebno je 8 km pešačenja za jedan hektar.

IMG-20210723-181415.jpg

Time se "zaradi" kondicija, 4.000 dinara i zadovoljstvo postignutim na kraju dana.

Seku se "krajevi" tu i tamo, i.. ostaje, tj sakuplja se za nešto drugo takođe potrebno.

Lako je meni danas. Sigurna plata i po svakog meseca stiže.
Tada smo takođe imali sreće da uhvatimo "poslednji voz", dok sadašnja suša nije počela svake godine da desetkuje rod. Pa se mi na kraju prebacili na rad u firmama.
Čega ja nisam fan. Ali.. za sada nam je to rešenje.

Ostalo..
Beše Sapatnik spomenuo Steve Jobs i to kako je kao i neki ostali, nosio stalno istu garderobu. U onoj temi gde smo duboko otišli u off, haha.
Da probam ja da razgovor prebacim ovde..

Mogu reći da je to prilično dobar stil života.
Manje izbora - mirnija glava.
Manje vremena i truda oko organizovanja i razmišljanja - više vremena i energije za bitnije stvari.
I jeftinije.

I sâm imam sužen izbor od tri boje koji dozvoljava više i lakše međusobnih kombinacija..

DSC02744.jpg

.. funkcionalnije, praktičnije i manje stresno.
Za ruralno radna, a za urbano taktička oprema.

Tako da razumem Steve.
Znao je šta i zbog čega radi.

A ostaje da, iako njegov izbor, ipak meditacija neće pomoći baš uvek i za baš sve bolesti.

Bog je dobra teorija.
Mislim, teorija je, sve dok se ne dokaže postojanje. Ako je dokazivanje nema uopšte dostupno.
Ima svojih mana, ali i svojih dobrih strana koje pozitivno utiču na vernike.

Ja sam lično ni tamo ni ovamo.
Još jedna u moru teorija koje kako rekoh, nema još uvek nije merljiva.

Bilo bi zanimljivo jednoga dana saznati kako realnost funkcioniše..

Poslednja izmena:
Има повређених од ватромета. Креће од малих средина да "гори". А ако се ту губи контрола, иде повлачење у градове. Како изгледа неће бити досадна зима. Како изгледа фалиће свега...

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Другар ми сад каже био је синоћ на тргу, довезли су међедове хулигане из босне гађали су народ кључевима, нун-чакама, леденицама, залеђеном водом у флашама, камењем, ломили клупе и тим даскама гађали. Бацали топовско ударе, један колега ми је повређен пало му међу ноге и обе ноге му раскрварио топовски удар. Школски друг завршио у болници, јер га полиција претукла пендрецима, каже тек у болници настао хаос, довели хулигане и црнокапуљаше исто повређене. И обезбеђивала их жандармерија и почели да провоцирају, каже кад су људи кренули на њих ни жандари им нису могли помоћи. Каже тукли су их ко волове, а хероји почели да беже по болници. Била јурњава по целој болници и кругу. Тек сада су се разишли грађани Врбаса и жандармерија, трг у хаосу.

Poslednja izmena:
Остало им је само да плаћају до бесвести полицију и батинаше. Следеће је да ће људи губити животе, неко ће да запуца или од тешких повреда. А свесни смо сви да не можеш толико наштампати пара и спустити цене производа као што вођа најављује.

Rezolucija 1244 je odlicna pobeda gde je sve vojno napustilo KiM 😳
И ја сам мислио да није победа али били смо сами на свету против оноликог олоша... Да, нема државе на Кососву и Метохији а нема ни народа... и све ће преостале протерати... и направиће косовску православну цркву и преузеће манастире... и вршиће притисак да признамо ту територију као независну*...
Па ипак то је Божије и наше... како год да се заврши... макар вековима не буде ни једног трага СрБства тамо... Родиће се неки други Срби у другачијем геополитичком односу и вратиће ту територију.... јер будућност у Србију стиже прва.... а све ће покушати да нестане Срба свуда... и да, добро им иде за сада... тренутно.

Погледај какво је безнађе било пре него се ова омладина дигла... да ли је ико могао да поверује да ће се народ побунити... и нисам мислио да знају химну, коло, да поносно носе Заставу, да воле ову државу... све је то тињало дубоко а врло добро познајем ту генерацију... или барем мислим да познајем... то су неки други Срби...

Ми старији смо множина женског полног органа.

*(За разлику од украјине која ће договором признати освојене територије од стране русије...)

Коме ти пишеш па он је атеиста и то поштујем јер није лицемер каже човек своје мишљење и тачка.Него топло-хладно Слава,Божић и Васкрс...Банат🍻

Коме ти пишеш па он је атеиста и то поштујем јер није лицемер каже човек своје мишљење и тачка.Него топло-хладно Слава,Божић и Васкрс...Банат🍻
Тешко ми је да препознам да ли је ова порука за мене јер имам много људи на блоку па нисам сигуран да ли има још неких порука између моје и твоје.

Свако заслужује шансу да постане боља верзија себе.
Свако верује у понешто. На крају, кад дође време, сви верујемо у Бога. Како год да назовемо тада тај однос. Мишљења сам да сваки човек колико год да је огрезао у блуд и злочин на крају сам тражи опроштај и искупљење грехова... видео и слушао многе примере... тај што не верује ни у шта коме ће да тражи опроштај?

Zanimljive su i lepe naše crkve i manastiri.
Kao i okolina u kojoj se nalaze i načina života koji se u njima odvija.

Kada planiramo izlet, cilj su nam prevashodno takva mesta.

Supruga zbog duhovnosti, ja zbog lepote, zanimljivosti i posebnog iskustva..

20250813-091306-COLLAGE.jpg

Manastir Manasija

Који и буде имао "грижу савести" купиће га са новцем или стамбено ситуирати. Цела ова ситуација кад се заврши биће потребан ресет система.
Доћи ће ситуација где неће проћи скидање значке и стајање уз народ. Већ имамо униформисана лица без значки који чувају маскиране "мирне" протестанте.

Тешко ми је да препознам да ли је ова порука за мене јер имам много људи на блоку па нисам сигуран да ли има још неких порука између моје и твоје.

Свако заслужује шансу да постане боља верзија себе.
Свако верује у понешто. На крају, кад дође време, сви верујемо у Бога. Како год да назовемо тада тај однос. Мишљења сам да сваки човек колико год да је огрезао у блуд и злочин на крају сам тражи опроштај и искупљење грехова... видео и слушао многе примере... тај што не верује ни у шта коме ће да тражи опроштај?
На тебе сам мислио да твој пост ништа лоше наравно.Каже Јеротић кад је био млад Психијатар мислио је да има људи који не верују ни у шта и да се не кају како он каже док није прочитао нешто од Владике Николаја где он каже у задњем часу на издисају сви траже опрост и кају се...Ко иде на литургије може чути и једном делу исте (И добар одговор дати на страшном Христовом Суду)

Odakle ti to da ja nisam verujuci ? Ja ne podrzavam pricu Crkve a vec sam pitao jel vi verujete u svaku crkvenu pricu ?

Nazad
Vrh