stevanovic019
Član
@Banat013 .. haha. Ma.. bolje da nisu ni dolazili.
Sve će nas pojesti.
Zaboravio sam da je tada deda bio živ. Pa smo imali i njegovu penziju.
Koja nije bila nešto velika. Oko 18.000 dinara na kraju, ali dovoljno da se doda na naše zarađeno, pa i da ostane nešto preko.
A štedelo se tako što je npr bilo potrebno 3-4 prskanja tokom sezone. Što smo u početku plaćali, to je ona slika u temi Agro fotka, 4.000 po hektaru. Što nam je bilo dosta za tadašnji kućni budžet od oko 30.000 mesečno. Pa uzeli akumulatorsku leđnu prskalicu za 4.500 i polako.
Ako pametni sat ne laže, potrebno je 8 km pešačenja za jedan hektar.
Time se "zaradi" kondicija, 4.000 dinara i zadovoljstvo postignutim na kraju dana.
Seku se "krajevi" tu i tamo, i.. ostaje, tj sakuplja se za nešto drugo takođe potrebno.
Lako je meni danas. Sigurna plata i po svakog meseca stiže.
Tada smo takođe imali sreće da uhvatimo "poslednji voz", dok sadašnja suša nije počela svake godine da desetkuje rod. Pa se mi na kraju prebacili na rad u firmama.
Čega ja nisam fan. Ali.. za sada nam je to rešenje.
Ostalo..
Beše Sapatnik spomenuo Steve Jobs i to kako je kao i neki ostali, nosio stalno istu garderobu. U onoj temi gde smo duboko otišli u off, haha.
Da probam ja da razgovor prebacim ovde..
Mogu reći da je to prilično dobar stil života.
Manje izbora - mirnija glava.
Manje vremena i truda oko organizovanja i razmišljanja - više vremena i energije za bitnije stvari.
I jeftinije.
I sâm imam sužen izbor od tri boje koji dozvoljava više i lakše međusobnih kombinacija..
.. funkcionalnije, praktičnije i manje stresno.
Za ruralno radna, a za urbano taktička oprema.
Tako da razumem Steve.
Znao je šta i zbog čega radi.
A ostaje da, iako njegov izbor, ipak meditacija neće pomoći baš uvek i za baš sve bolesti.
Bog je dobra teorija.
Mislim, teorija je, sve dok se ne dokaže postojanje. Ako je dokazivanje nema uopšte dostupno.
Ima svojih mana, ali i svojih dobrih strana koje pozitivno utiču na vernike.
Ja sam lično ni tamo ni ovamo.
Još jedna u moru teorija koje kako rekoh, nema još uvek nije merljiva.
Bilo bi zanimljivo jednoga dana saznati kako realnost funkcioniše..
Sve će nas pojesti.
Zaboravio sam da je tada deda bio živ. Pa smo imali i njegovu penziju.
Koja nije bila nešto velika. Oko 18.000 dinara na kraju, ali dovoljno da se doda na naše zarađeno, pa i da ostane nešto preko.
A štedelo se tako što je npr bilo potrebno 3-4 prskanja tokom sezone. Što smo u početku plaćali, to je ona slika u temi Agro fotka, 4.000 po hektaru. Što nam je bilo dosta za tadašnji kućni budžet od oko 30.000 mesečno. Pa uzeli akumulatorsku leđnu prskalicu za 4.500 i polako.
Ako pametni sat ne laže, potrebno je 8 km pešačenja za jedan hektar.

Time se "zaradi" kondicija, 4.000 dinara i zadovoljstvo postignutim na kraju dana.
Seku se "krajevi" tu i tamo, i.. ostaje, tj sakuplja se za nešto drugo takođe potrebno.
Lako je meni danas. Sigurna plata i po svakog meseca stiže.
Tada smo takođe imali sreće da uhvatimo "poslednji voz", dok sadašnja suša nije počela svake godine da desetkuje rod. Pa se mi na kraju prebacili na rad u firmama.
Čega ja nisam fan. Ali.. za sada nam je to rešenje.
Ostalo..
Beše Sapatnik spomenuo Steve Jobs i to kako je kao i neki ostali, nosio stalno istu garderobu. U onoj temi gde smo duboko otišli u off, haha.
Da probam ja da razgovor prebacim ovde..
Mogu reći da je to prilično dobar stil života.
Manje izbora - mirnija glava.
Manje vremena i truda oko organizovanja i razmišljanja - više vremena i energije za bitnije stvari.
I jeftinije.
I sâm imam sužen izbor od tri boje koji dozvoljava više i lakše međusobnih kombinacija..

.. funkcionalnije, praktičnije i manje stresno.
Za ruralno radna, a za urbano taktička oprema.
Tako da razumem Steve.
Znao je šta i zbog čega radi.
A ostaje da, iako njegov izbor, ipak meditacija neće pomoći baš uvek i za baš sve bolesti.
Bog je dobra teorija.
Mislim, teorija je, sve dok se ne dokaže postojanje. Ako je dokazivanje nema uopšte dostupno.
Ima svojih mana, ali i svojih dobrih strana koje pozitivno utiču na vernike.
Ja sam lično ni tamo ni ovamo.
Još jedna u moru teorija koje kako rekoh, nema još uvek nije merljiva.
Bilo bi zanimljivo jednoga dana saznati kako realnost funkcioniše..
Poslednja izmena: