Chat 17

Ali, kada si napisao da su ti finansije kao protočni bojler..
.. još mi ta rečenica ne izlazi iz glave, haha.
+1
Ima da je pamtim dugo. Odlična analogija.

Mislim.. bezveze što je tako.
Ili povećati prihode. Ili smanjiti rashode. Rekao bih.
Nije poželjno dugo živeti na nuli.

Nadam se da ćeš se izvući vremenom.

Nego, stvarno mi se dopala rečenica.
To je poenta.

Није нула кад се сваких месец-два купи нешто ново. Али да се не купи остану паре и нешто опет фали. Не може једно без другог.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Nisam. Ne gledam filmove, serije i sl.
Doduše, volim ponekad da odgledam neki od mnogobrojnih kratkih filmova na YouTube.

Misliš, ako pretekne - potroši se. Tako?

Covekov mnolog kako je deda bio siromasan pa postao gazda, tata sacuvao on raskucio, zato se i zove trece koleno.
Pricao je tad o kuci sto visi to otpada,odnosno sto se ne ulaze i ne odrzava polako propada.
Gojko Todorovic trece koleno, nekad bude na YT, nekad skinu.

Jasno. Tako je.
I nadovezuje se na @Sapatnik post.

Novac (ono što smo zaradili trampeći naše vreme i rad za novac) i treba služiti namenski životu.

Mislim, realno, može se živeti na hlebu i vodi, kako se kaže.
Onaj koji drugačiji izbor nema, ili ne želi, živi i tako.
Ipak, ostaje da treba namenski ulagati zarađeno.

Jedino da se ne pretera, pa ulagati u ono što ne doprinosi stvarnom poboljšanju života.

I jeste. Uštedi se nešto. A onda "crkne" npr frižider.
Ali, kada se novi kupi, do sledećeg peha sa frižiderom prođe dosta vremena.

Naravno, ima kome je frižider najmanji problem.
Sigurno ima ljudi kojima ništa od ranijih generacija nije ostalo, pa kreću od nule. Plac, zidanje kuće, opremanje..
Šta će. Drugačije ne može.

Razumem, jer ni ja nisam nešto puno drugačiji.
Ovde smo nasledili dve kuće u dvorištu, ali je sve to pravljeno pre više decenija i pravljeno ko je kako mogao i umeo.
Tako da malo malo, pa se nešto krpi ili pravi iznova.
U svemu tome gledam da se radi samo minimalno što je neophodno.
I radi se godinama, praktično.
Jedino što ne dozvoljavamo da padnemo na nulu. Ili još gore, ispod nje.
Prvo se gleda da ima za nepredviđeno, pa onda za predviđeno.

Kada smo došli, imali smo hektar zemlje na raspolaganju.
Sve što se zaradilo od tog hektara, bilo je za trošak do naredne godine. Plus za uštedu u slučaju da naredna omane, pa da imamo za do one iza nje da preskočimo.
Tek nakon treće, mogli smo reći da smo pozitivni i da imamo jednu brigu manje.

I tako. Jedno po jedno.

Prazno dvorište koje sam zatekao..

PANO-20190403-111300.jpg

Poslednja izmena:
Неки велики млазни авион је пролетео изнад села, гласно се чуо. Необично гласно.

Довољна им је способност да се боре против натоа... већ три године...

Подсети ме колико је то држава укупно?
Савез 31. државе којима помажу Аустралија, Јужна Кореја, Јапан и ко зна колико поробљених држава....

Ми смо се бирили против мањег броја држава па смо победили... Зато су на русију кренули сви...

Савез 31. државе којима помажу Аустралија, Јужна Кореја, Јапан и ко зна колико поробљених држава....

Ми смо се бирили против мањег броја држава па смо победили... Зато су на русију кренули сви...
Druže, jel tebi dobro?

Rezolucija 1244 je odlicna pobeda gde je sve vojno napustilo KiM 😳
@Sapatnik - Hrvati dobili dronove Barjaktare pa ih isprobavaju jer valjaju 🤣
@stevanovic019 - jao koliko si mi ti sumljiv . Jos uspevas da ostavljas nesto sa strane . Sve vise sam ubedjen da si Kineski spijun . Zato si tu dosao da zivis da budes blizu Bora i Kineza 🤣

@Mihajlo jovičić - niko na ovome svetu ne moze ispostovati svih 10 zapovesti . Zato je to i smisljeno da svi budemo gresni i da molimo za oprost .

Nego opasno veceras u Vrbasu . Ovo je cao zdravo sa mirnom smenom vlascu .

Јбт ја појма нисам имао за ово дешавање у Врбасу. Нема код нас или, или ако ишта крене у држави то ће бити у Врбасу.

Има повређених од ватромета. Креће од малих средина да "гори". А ако се ту губи контрола, иде повлачење у градове. Како изгледа неће бити досадна зима. Како изгледа фалиће свега...

Nazad
Vrh