Chat 17

Ова прва два не видиш а руше ти теорију. Прочитај мало како путин тако добро прича немачки а ангела меркел руски.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Sad brzinski kad prelistamo od poznatih licnosti i politicara jacih bukvalno niko nije bio pravi vojnik , ali redov sa puškom u ruci .
Ne ovde nego uopste u svijetu . Od krupnih biznismena ,poznatih licnosti ,politicara.
Jedini za koje ja znam su princ Hari i Netanjahu.

Куд се прво пиргавог сјети?

Шта је са учесницима ратова са наших простора који су бранили своју кућу и свој народ? Не мора пушком попут Лукача или Чавића, шта је са онима који су ризиковали своје животе на првој линији и испред ње да спасу рањене (Керкез, Лазић, Ђајић, Лолић...). Како заборавити чувеног др. Станковића који није прекидао свој рад ни кад су око њих падале гранате јер је сматрао да је дужан свим масакрираним војницима и цивилима да буду идентификовани и достојно сахрањени.

A jel najveći Srbin iz RS bar pojeo jedan obrok iz vojničkog kazana za vreme rata ili je gledao kako da profitira švercom akcizne robe zvane Ronhil?

Чекајте полако, где сте се залетели. Теорија је оборена. Има још доста холивудских глумаца и певача који су у цивилном животу били у борби. На косову је био џејмс блант, британски музичар. Барем код нас знају они који су били директни учесници, сад да ли им служи на част или не време ће показати. Има један филм зове се "нафака", добро поткачили учеснике рата у босни а да нису срби а исто тако да срби нису снимили тај филм. Како ће то код нас анти-противни објаснити...

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Куд се прво пиргавог сјети?

Шта је са учесницима ратова са наших простора који су бранили своју кућу и свој народ? Не мора пушком попут Лукача или Чавића, шта је са онима који су ризиковали своје животе на првој линији и испред ње да спасу рањене (Керкез, Лазић, Ђајић, Лолић...). Како заборавити чувеног др. Станковића који није прекидао свој рад ни кад су око њих падале гранате јер је сматрао да је дужан свим масакрираним војницима и цивилима да буду идентификовани и достојно сахрањени.
Hvala na ispravci ,jest za Cavica i Lukaca. Poenta je bila da je malo od politicara ili slavnih bilo na kazanu ili njihova djeca .

Jako opsirno pises, pa je moguce da mnogi ne citaju tvoje pisanje jer lice na literarne radove. Zao mi je sto se na kraju sve svodi na to da kazes da je zivotni standard na visokom nivou, a neces da kazes da vecina naroda trci po raznim Lidlovima i sl. da bi kupili jeftino meso ili nesto drugo na akciji. Ne kazes da svi hrle u sekond hand prodavnice da bi kupili neku majcu ili duks, pa cak i patike iako se jos uvek osecaju na tudji znoj. Znas ako bi svi ziveli mirno i zadovoljavali se onim sto imamo i ako nam ne smeta sto nam kriminalci krckaju drzavu sto nam AV betonom zasipa oranice i livade sto se zakoni pisu za pojedince sto nam se afera sa TRAVOM, udarenim zandarmom, Banjska i ko zna sta jos stavlja u drugi plan. Sta je sa deklaracijom o Vojvodini, laznom pokretu za Srbiju, knjigom o obojenoj revoluciji i ko zna sta josi i jos i kraj se ne vidi. I onda mozda i nije lose da ponekad upalis TV i suocis se sa istinom jer po pisanju cini mi se da nisi glup covek.

Hvala za ovo da se čini da nisam glup.
I moje pisanje zaista liči na literarne radove, istina.

Vidiš, i ja se slažem sa svime što si ti napisao.
Ok, ne poznajem sve što si naveo, ne pratim, ali verujem da su primeri odgovarajuću.

Zaista se kupuje na akcijama, daje novi život staroj garderobi i da nam kojekakvi krckaju državu.

A tako je moje pisanje i počelo ovde na tu temu - kako (ja u ovom slučaju) biti srećan i zadovoljan u svom životu.

I svestan sam da ako ja, i svi ostali, budu živeli mirni i zadovoljni sa dovoljnim, to će zloupotrebiti neko ko ne shvata i ne teži stvarnom kvalitetu života.
Nažalost, ima nas i ovih i onih. Iako smo svi ljudi isti kao vrsta, oduvek je bilo i biće onih koji svoju energiju usmeravaju na pogrešnu i nelogičnu stranu.

Neko je rođen za sportistu, neko za kompozitora, a neko za revolucionaristu.
Ja nisam rođen za ovo poslednje.. pa me "suočavanje sa istinom" neće pokrenuti na akciju.

Nisam vam ja dobar sagovornik u tome.

Ali, uvek možemo pričati o iskustvima kako dostići i sačuvati zadovoljstvo životom u mirnodopskim uslovima, bez obzira na državno uređenje..

Poslednja izmena:
@stevanovic019 - nisam ni ja nista sto si ti naveo ali osecam nepravdu i bar mogu to iskazivati gde ja hocu i kako ja hocu .
Da se ne naljutis . Aj sada zamisli da ti je zena bila ispod one nastresnice pa napisi ponovo predhodni komentar .
Ja sam svestan da se tragedije desavaju ali isto sam svestan da pravi krivci zbog toga moraju i da odgovaraju sto nece biti slucaj u ovom slucaju .

@Banat013 .. ne mogu se naljuti. Imam i gledam da imam razumevanje za svačije razmišljanje i pogled.

Zar stvarno niko odgovoran neće biti kažnjen?
I pored sve prašine koja je podignuta?

Pazi, sistem funkcioniše tako što svako ima nekog "u šaci". Ili barem uglavnom tako funkcioniše.
I kada tako idemo od jednog do drugog, moguće da će se neko, ako ne i svi izvući, jer ih nema ko kazniti.

Šteta bi bilo za te nesrećne ljude i njihove porodice, zaista.

Ne bi to bio jedini zločin u istoriji koji bi ostao nekažnjen.
Bilo je tu mnogo gorih stvari do, pa i od sada.

I naravno, treba dizati glas. Nenormalno bi bilo to ne činiti.

Jedino, kao što rekoh, jedno je bila tema mojih pređašnjih postova, a drugo je tema koja se u to uplela.

Da ne podržavam javašluk, nestručnost, pa i nepravdu na kraju - ne podržavam.

A razumem zašto izgleda da me to ne interesuje, jer je stavljen znak jednakosti tamo gde postoji samo daleka veza.

@stevanovic019 - ukratko da stvoris sliku . Za nastresnicu ce odgovarati sigurno poslednji u lancu i to ce pravosnazna presuda biti jedno 2033 godine . Imas Tomu Monu koji je u to vreme bio ministar i nije cak ni ispitivan a covek je zapalio iz zemlje . Direktorka zeleznice ( inace pre toga je bila poljo ministar ) je bila par meseci do pada je bila u pritvoru ali brzo pustena i sada je u kucnom pritvoru . Izjavljuje da joj je ministar za infra... Vesic rekao da ne ulazi u taj projekat . Verovatno je tako sebe zastitila a Vesara ako ne bude zasticen progovorice za mnoge kradje i malverzacije od vrha stranke i njihovih drugara . Upravo sto si rekao vrzino kolo gde svako svakoga mora stititi zbog sebe . Da ne govorimo gde je glavni rekao da to nije rekonstruisano da bi se kasnije ispostavilo da jeste . Pa u normalnoj zemlji takav predsednik bi bio pozvan da da izjavu jer je ometao istragu a i to je krivicno delo . Optuznica podignuta ako se secam krajem decembra . Sud je obara i vraca ponovo . Do dan danas ne postoji ni optiznica . I tako . Jer verujes da ce biti pravde ?
Druga stvar gde sam apsolutno zavrsio u neku veru u institucije je bio onaj slucaj oko deteta Danke Ilic . Gde prvo glavni govori da je to jezivo ubistvo a posle imas treceg coveka policije koji laze i kaze da su nadjeni tragovi krvi u kolima . Na kraju imas da ni jedan trag nije nadjen u kolima . Inace taj treci covek policije je ozenio bivsu ministarku za ekologiju a koja je smenjena jer nije dobro radila a pre jedno mesec dana zavrsila u upravnom odboru Nisa sa platom od 7.000 € . Naravno i u ovom slucaju optuznica je pala i vracena na doradu . E sada stvarno ne mogu tvrditi da li je jos u doradi ili je podignuta jer se vise o tome ne prica . I da bude podignuta pasce pa cemo mi zbog retarda placati odstetu . Kao sto smo za Miskovica platili 31 milion € odstete ali je bilo mocno kada je glavni resio da ga hapsi . Na tome je dobio naklon neinteligentnih i dobijas ovoliku vladavinu . I ajde kada vec pisem sastav da nastavim sa Ribnikarom . Narod je bio u soku dok mrtva ladna premijerka tada nije izasla i odmah rekla da sistem nije zakazao . Do toga da dan zalosti nije proglasen odmah sutra jer je Zvezda ( ili Partizan ) morala da odigra basket u Areni . Posle sledi Dubona . Tu je presuda doneta ali mislim da jos nije pravosnazna . Osudjeni su ali se nije zagrebalo dublje i ostao je zasticen vojni vrh koji je matorom dozvolio da ima arsenal oruzja u kuci a nije smeo da ima . Ubicu je vojska sklonila do jutra . Prica kako je on isao taksijem je ponovo laz .
I tako . Sve je super i sve je u najboljem redu . Do korone sam mogao da ostanem hladan ali od tada ko ostaje hladan i ravnodusan neka poseti nekog psihijatra .

Poslednja izmena:
Банат 013 - гађаш право у центар... и разараш... невероватно колико смо као народ индолентни и саможиви... неискусни... нисмо ништа научили у наших 7000 и нешто година постојања... и стално понављамо исте грешке...

Оно што је најгора и у исто време може да буде и најбоља ствар јесте да ми други народ немамо и да ћемо са свих тих 95 процената људи из садашње хоботнице да правимо ново и боље друштво... нико никада није рекао да ће бити лако.

Банат 013 - гађаш право у центар... и разараш... невероватно колико смо као народ индолентни и саможиви... неискусни... нисмо ништа научили у наших 7000 и нешто година постојања... и стално понављамо исте грешке...

Оно што је најгора и у исто време може да буде и најбоља ствар јесте да ми други народ немамо и да ћемо са свих тих 95 процената људи из садашње хоботнице да правимо ново и боље друштво... нико никада није рекао да ће бити лако.
Ta lupetanja o 7000 godina staroj istoriji Srba su jedan od razloga zašto živimo u ovoj septičkoj jami od države.

Од робовласника до робова... за само пар година...

U.S. President Donald Trump declared a new NATO deal where the European Union agreed to cover 100% of the cost of U.S.-supplied military equipment for Ukraine. Trump highlighted a major shift in defence spending, claiming that NATO allies are moving from 2% to 5% contributions. What does this mean for U.S.-EU relations and global geopolitics?

Амерички председник Доналд Трамп прогласио је нови споразум са НАТО-ом у којем се Европска унија сложила да покрије 100% трошкова војне опреме коју САД испоручују Украјини. Трамп је истакао велику промену у одбрамбеним расходима, тврдећи да савезници НАТО-а прелазе са 2% на 5% доприноса. Шта то значи за односе САД-ЕУ и глобалну геополитику?

Nazad
Vrh