coci064 .. pa, sve to ne može za 7.000 dinara. To nisam ni rekao.
Rekao sam koliko mi trošimo, i to odokativno.
Jednotarifna struja nam je poslednji račun 3.500, a nikada preko 4.
Bojler 50 litara na dvojku, FM radio, kamere, snimač i monitor stalno rade. Imamo nekoliko LED sijalica u kuću, a punjače za telefone i sl da ne računam.
Ponekad se i čekićar uključi tokom meseca.
Voda.. ne znam. Prosek nam je desetak kubika mesečno. Da li plaćamo i kanalizaciju, ni to ne znam. Ali znam da kanalizaciju u selu nemamo. Kao ni odvoženje smeća.
Vodu plaćamo obično na nekoliko meseci, 4-6 hiljada, kako kada.
E sada računi za telefone i internet..
Nas dvoje koristimo Globaltel mrežu i mesečno se uklapamo u po 335 dinara. Plus ja potrošim još 340 za internet van kuće, a kućni internet plaćamo 1.200 dinara mesečno.
TV ne koristimo, tako da tu ide samo obavezna pretplata uz račun za struju.
Da sada sve to ne računam, ali mislim da jeste oko 7.000 mesečno.
I ništa ne štedimo, niti se ičega odričemo.
Prosto je tako i potroši se toliko koliko nam život traži.
A pošto TV ne koristimo, niti domaće portale pratimo..
.. niko nas ne može zatrovati.
Sreća ili nesreća, tek o politici ni na ulici, poslu ili komšiluku ne čujemo. Prosto, ljudi oko nas o tome ne pričaju.
Ima toliko drugih tema, anegdota, iskustva i doživljaja.
Ostalo.. neko je nešto ranije spomenuo nešto tipa da ne možemo biti srećni u današnje vreme.
Priznajem, ima loših stvari. Istina. To je neka druga tema/priča.
Ali smo nas dvoje ovde u selu, u miru i tišini, i postignutim svojim radom i poštovanjem prema ljudima, životinjama i prirodi - stvarno srećni i životom zadovoljni.
Imamo sve i ne oskudevamo u ničemu.
Znamo da tamo trava nije zelenija, tako da uživamo u zelenilu koje imamo ovde i na dohvat ruke.
Evo, danas smo i luka izvukli..
.. biće za spremanje na Smederevcu do naredne sezone.
Boranija je doduše podbacila, ima je samo za jedan obrok.. (ali ok, kupiće se sve ono što se nije rodilo)
Dok je paradajz puno bolji. Polako sazreva i izgleda da će ga biti dovoljno i pored ove suše koja nas desetkuje već drugu godinu zaredom.
Budite mi zadovoljni. Život je ipak dar i ne treba ga tako olako trošiti na stvari na koje ne možemo uticati.
Brinuti se treba jedino oko onoga na šta uticaja imamo.
Barem su tako govorili nekada i sada ozbiljni filozofi. A meni izgleda da jeste tako.
Prvo sam uvideo, a onda to i čuo.
Za malo vedrine, evo jedne šale:
"Tata, zašto komšije stalno jedu meso, a mi samo luka?"
"Ako, neka jedu kada nisu sadili!"