Chat 17

И ја сам мало испод 80 хиљада месечно. Више пута сам писао о стању у бачкој тополи и околини на папиру развијена општина. Људи раде за минималац, неретко преко 8 сати дневно. Целу ситуацију извлачи живот на селу и могућност да нешто произведеш од воде и ваздуха, И то наравно ко хоће да тако живи.
Али има овако из далека неко ко каже другачије да је боље него што јесте. Ако ниси знао а видим да не знаш, не би возачи камиона које си навео као пример мењали послодавце скоро па тромесечно. Плаћају се на рачун минималац а остало договор, слично као и возачи аутобуса. Мајстори који су добро плаћени када опет њихову зараду претвориш у плаћене радне сате не буде баш репрезентативно. Ко је ближе новом саду и поготово београду може да ухвати већу цену радног сата и каже "добро је". Београд се претворио у државу у држави, грађани београда имају посебан статус.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Ja sam promenio posao zato što mi nije išlo sve na račun i imao sam nešto dodatnih sati mesečno koji su spadali u redovnu platu i hteli su da me zakinu na godišnjem odmoru.Sada sam u firmi gde sve ide na račun i radi se od 7-15 h.Vikendi se ne rade a godišnji odmor je iznad zakonskog minimuma.Plata je za majstora u održavanju i prilično je dobra za naše prilike.

Земља је печена као цигла, шкрипе гуме кад кочим.
8aa77a92a53968bffad3f02b80dc737b.jpg
efa08267c1c67fa89106e35d84f2606e.jpg

Ja ne govorim za
И ја сам мало испод 80 хиљада месечно. Више пута сам писао о стању у бачкој тополи и околини на папиру развијена општина. Људи раде за минималац, неретко преко 8 сати дневно. Целу ситуацију извлачи живот на селу и могућност да нешто произведеш од воде и ваздуха, И то наравно ко хоће да тако живи.
Али има овако из далека неко ко каже другачије да је боље него што јесте. Ако ниси знао а видим да не знаш, не би возачи камиона које си навео као пример мењали послодавце скоро па тромесечно. Плаћају се на рачун минималац а остало договор, слично као и возачи аутобуса. Мајстори који су добро плаћени када опет њихову зараду претвориш у плаћене радне сате не буде баш репрезентативно. Ко је ближе новом саду и поготово београду може да ухвати већу цену радног сата и каже "добро је". Београд се претворио у државу у држави, грађани београда имају посебан статус.

Ja ne govorim za Bačku Topolu sa okolinom nego za Pećince sa okolinom. Sat majstora izađe i na 20 evra, zavisi od posla, dnevnica 7 do 17 ako kilavi 100 evra ako malo radi 150 i ako radi 200 evra. Posla ima koliko hoćeš ako odgovaraju uslovi.

Ближи си ти београду него ја. И то ти подиже цену рада а не хиљаду других разлога. Да селимо сви у околину београда...

Nazad
Vrh