Chat 17

Koji je vama Q?Nemozes da dodjes do naseg velikog strumfa a da nisu pitanja unapred dogovorena,a kamoli da udjes u Belu kucu i razgovaras sa Trampom!
-"Šuknuo je novinaru" ? Kako bre ?Pa sve je dogovoreno kao i kod nasih novinara i precednika! U Vasington kad je sleteo pregledali su mu i **greška a kamoli da je smeo da nesto kaze a da nije bilo unapred iscenirano!

Najvise mrzim kad vidim da postoje ljudi koji veruju u neke idealizme kao poneki na forumu.
Jevrej je posvadjao i zavadio dva Pravoslavna naroda dok se istovremeno vodi jevrejska agresija nad muslimanima u Gazi ali zanjih vas bas briga jer nisu od nseg sveta!
Ovo je poslednja borba izmedju pravoslavnih i jevreja!Katolike su vec odavno porobili,cist primer je USA.Kad gledas jebeni film ili seriju svaku je producirao i rezirao jevrej.Najveci glumac danasnjice je Zelenski.
Ajd , odoh da nesto radim :)

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Poslednja izmena:
Cudi me da nema komentara i razmisljanja na temu sastanka u privrednoj komori Srbije od pre neki dan. Predlazem da se taj prilog pogleda na You tubu pa mozda da se kasnije razmene misljenja. Samo da dodam ucesnici su Vucic, Miskovic, Stanko Popovic, mali Kostic, mali Matijevic i drugi privrednici.. U isto vreme interesantan i intrigantan sastanak. Svi kao neki poljoprivrednici, a ovamo kupuju banje, grade hotele. Miskovic na primer predlaze da mali poljoprivrednici ne primaju subvencije od ministarstva za poljoprivredu nego od ministarstva za socijalnu zastitu, sto bi znacilo da nas smatra socijalnim slucajevima. Mali Matijevic se na primer zali sto ne moze da dobije gradjevinske dozvole za hotel Slavija u Beogradu ciji je vlasnik, a otvoreno mu smetaju kobasicijade i slaninijade jer kako kaze to je siva ekonomija. Zato kazem malo strpljenja malo je duzi klip, ali vredi pogledati. Mislim da bi se na ovo trebala oglasiti udruzenja poljoprivrednika jer ce i ovako jedva izborene subvencije otici u njine dzepove.

Гледам сад овај састанак са привредницима, мишковић образлаже вођи где ће и шта да гради као и застој са издавањем грађевинских дозвола. Причају као да ништа није било. Него кроз разговор, застој је код неке комисије која је после трагедије у нс комплетно поднела оставку а изгледа да нико нема/не жели тај посао/врућ кромпир.
И сад онако размишљам шта ће бити кад крене супер брзи воз а исти извођачи и подизвођачи правили пругу где год има неки проблем са грађевном.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Sad vidim, ali izgleda da nam nisu zasmetale iste stvari.

Не постизавам да се "укључим у пренос", па тек сада има времена да напишем који ред, а у вези јучерашњег белокућног перформанса.

Оно јуче је био случај када се сретну два егоманијака - један који то колика је фаца, може да измери ониме што је постигао у бизнису, а други је онај коме читав тзв. "колективни Запад" последње три године титрао јајца, да је умислио да је неки Месија.

Ја сам уверен да онај дијалог јуче није ништа неуобичајен када се ради о 'Мерканцима и да ништа финији нису били на у Рамбујеу, Дејтону или било где да су нешто "договарали" са неком боранијом попут нас, с тим што овај пут то није остало иза кулиса.

Оно јуче ми личи да је Трамп као бизнисмен и читава његова екипа, просто решили да са избаве од Украјине као од, како су проценили, неликвидне инвестиције. Изгледа да се поврђује она реченица коју припусују матором Кисинџеру, да је бити непријатељ Америке опасно, а да је бити савезник Америке - смртоносно.

Шта може да се очекује у будућности? Мен'сечини да после овога што тренутно личи на америчко прање руку од Украјине (истог дана су и суспендовали помоћ за санирање електросистема Украјине), она ће пасти на издржавање ЕУ и под чвршћу контролу Британаца, па док се због "реалности на терену" подршка украјинским властима не оспе. Како неће да уроди плодом, да поразе Русе, штагод под тиме сами смислили, очекујем да ће евроталибани заједно са пиргавима да се пребаце у режим "убићемо, заклаћемо ко са нама неће" и да ћемо од њих таквих да беремо кожу на шиљак.

Jevrej je posvadjao i zavadio dva Pravoslavna naroda
Не, није он јер је су антагонзими постојали и док је Зеленски пливао у ћаћиним јајима, а то се интензивирало од када је Украјина постала "незалежна". Њега су изабрали јер је причао како ће зауставити грађански рат у Украјини, људи га видели у ТВ серији где је такође постао председник државе, па се примили и гласали за њега, а када је дошао у кабинет, почео је да пева другу песму, али буквално. Када је 2019. ишао у Донбас на линију разграничења, да оне нацоше из "Азова" натера да се повуку и да се спроводе одлуке из "Минских договора" и "формуле Штајнмајера" (усвојени да се реши криза), лидер тог "Азова", Билецки, му је припретио да ће они "да му дођу у Кијев". Од тада је почео да постаје ово што је сада.

Не, није он јер је су антагонзими постојали и док је Зеленски пливао у ћаћиним јајима, а то се интензивирало од када је Украјина постала "незалежна". Њега су изабрали јер је причао како ће зауставити грађански рат у Украјини, људи га видели у ТВ серији где је такође постао председник државе, па се примили и гласали за њега, а када је дошао у кабинет, почео је да пева другу песму, али буквално. Када је 2019. ишао у Донбас на линију разграничења, да оне нацоше из "Азова" натера да се повуку и да се спроводе одлуке из "Минских договора" и "формуле Штајнмајера" (усвојени да се реши криза), лидер тог "Азова", Билецки, му је припретио да ће они "да му дођу у Кијев". Од тада је почео да постаје ово што је сада.
Zezas se ili sta? Nerazumem?
Ti si ubedjen da je on uspeo od obicnog glumca koji svira klavir da dodje do vlasti i povede treci rat? :ROFLMAO:

Горане, ти кажеш да је он завадио два православна народа.

Ја кажем да није он и да одавно постоји мржња између "западенаца", Украјинаца из западне Украјине и Руса и да је тај анимозитет тих "западенаца" култивиран на државном нивоу и да се посебно после мајданског пуча, проширио као тумор на читаву државу, где је барем половина Руса и рускојезичних Украјинаца са руским менталним склопом (тј. варијетета Руса који се зову Украјинци).

Ја кажем да није он и да одавно постоји мржња између "западенаца", Украјинаца из западне Украјине и Руса и да је тај анимозитет тих "западенаца" култивиран на државном нивоу и да се посебно после мајданског пуча, проширио као тумор на читаву државу, где је барем половина Руса и рускојезичних Украјинаца са руским менталним склопом (тј. варијетета Руса који се зову Украјинци).
Nisam dobro naglasio u onom postu,zavadili su nas jevreji a on je samo njihova figura koja je predsednik pravoslavne drzave

Druže Zorge. Vaše cenjeno mišljenje oko ove svađe u Beloj kućici? Mislim, jasno da su se neke stvari sigurno raspravljale pre tog zvaničnog susreta.
Ali nešto postoji. Ne bih rekao da nije bilo emocija i da je bila gluma od strane bilo kog učesnika. Šta li je mali, zeleni kitopijanista smislio ovaj put?
Misliš li da će rat trajati ili se ubrzo privodi kraju. Moja procena, barem još godinu-dve.

Poslednja izmena:
Druže Zorge. Vaše cenjeno mišljenje oko ove svađe u Beloj kućici? Mislim, jasno da su se neke stvari sigurno raspravljale pre tog zvaničnog susreta.
Ali nešto postoji. Ne bih rekao da nije bilo emocija i da je bila gluma od strane bilo kog učesnika. Šta li je mali, zeleni kitopijanista smislio ovaj put?
Misliš li da će rat trajati ili se ubrzo privodi kraju. Moja procena, barem još godinu-dve.
Iako nisi mene pitao ,a sta mislis o tome da je Tramp namjerno tako uradio a ne kako kazes pijanista?
Izlupetao se kojecega ,sto dobrog,sto gluposti u predizbornoj. Kod njih javnost jako drzi do tih obecanja kroz razne prizme. Jedno od obecanja da ce ON zaustaviti rat , za dan,sedam ,sto dana ,kako je sve govorio . Sad kad je brzinski vidio da to nece moci , jer nekome neodgovara jos ,ili slicno,izmislio to oko minerala ,pa dodji ovamo da to nabrzinu potpisemo , pa kao galama ,i aj zdravo . Bi on to skockao mir ocas ,al eto nece Zelenski.

@Зорге - evo i ja da pitam pa da lepo objasnis i da neki shvate neke stvari . Sta bi ti uradio da si na mestu Zelenog ili ajde da si ti postao predsednik zemlje 2019 godine ?

Bio danas kažu ne mogu da reše do daljnjeg, imaju problema i sa njihovim sistemom, isplatama i dosta problema.
Истина. Ја данас хтео да ставим неке паре на "Виза Интернет" картицу, кад ми рече девојчица да им та услуга не ради, а на питање када ће да проради, баш као и тачно недељу дана раније, рече ми да не зна.

Nisam dobro naglasio u onom postu,zavadili su nas jevreji a on je samo njihova figura koja je predsednik pravoslavne drzave
Знаш како, колико сам могао да приметим, тј. покупио успут, па ми је запало за око јер су иста "одговорна лица" слично радила и у нашим крајевима на истом послу, стварању нових националних идентитета, у садашњу западну Украјину, прсте је мешала Аустроугарска, која је владала тим регионом. Значи да 'ладно можеш да су и тамо имали неког свог Бенјамина Калаја и да не промашиш пуно.

Дуле брате, "it is I, LeClerc"! "Ваше цењено мишљење..." Иди бегај!

Свакако је било контаката и некаквих прелиминарних договора на нивоу некаквих секретара, амбасадора и слично и пре него су се срели Зеленски и Трамп, али да ли је то што смо видели спонтано или намештено (у смислу направљено да се деси такав след догађаја, а не да је одглумљено), то нико не може да зна поуздано, барем док не прође још недеља-две и види се у ком правцу се ствари крећу.

Имаш тај састанак заиста два его-манијака, имаш и то да Зеленски није повео са собом преводиоца (ако може, некого мајстора а-ла Коља Чајкановић), који би, пошто Зеленски како-тако зна енглески, током свог превођења Трампових речи, Зеленском дао барем десетину секунди додатног времена да смисли одговор и тај одговор превео на одличан енглески, да Трамп и Венс не могу да се ухвате за неку неспретно изговорену реч, што се некако и догодило, прво са Венсом, а убрзо потом и када је Трамп реаговао са нечим типа "Немој ти нама да говориш чему ми треба да се надамо..." или како је већ речено када је дијалог почео да се заоштрава.

До тог момента су пресипали из шупљег у празно, пуна су им уста била празних речи - Зеленски напљувавао Русе, малчице лагио, одбојао сваку помисао да са њима иде на неки договор, Трамп хвалио Америку и шта је она урадила, како је она важна, причао о парама, о дилу са Украјином, о рудним ресурсима, бла-бла-бла.... Укратко, мени тих првих три фртаља сата са тог састанка личило на пуна уста празних речи, да просто 'Мериканци оће практично све да покупе, а не дају ништа и да Зеленски није скапирао да је дошао код надобудних и премоћних его-манијака, већ да мисли да ће му проћи то што му пролази код оне ЕУ екипе, где су од њега направили звезду, па може себи да дозволи да нешто изричито захтева или да назове оног Шолца џигерњачом.

Сад се помињу десетине и десетине аспеката тог сусрета и могућих епилога, али немам појма који од њих има подлоге у реалности.

Имаш детаљ са неношењем одела Зеленског, који вазда као да је кренуо на "пиџама-парти", а дошао је код Трампа и екипе, који строго поштују успостављени дрес-код. На такво нешто се код таквих људи не гледа благонаклоно јер га виде као знак непоштовања.

И кад се тиче одела, било је и питање оног новинара из прес-пула Беле Куће, када је питао Зеленског о томе због чега не носи одело. Ту се видело да му је знање енглеског на недовољно високом нивоу. На свом бангавом енглеском одговорио је да ће обући "костјум" када се заврши рат. На енглеском је одело "suit", a "costume" је костим (позоришни, циркуски и сл.), али је "костјум" заиста одело, али на руском, могуће и на украјинском. И ту да је имао опасног преводица, било би много боље, али изгледа да је истина то што кажу познаници Зеленског из претходног периода, да он себе сматра да је "фартовиј" - да је срећковић, да му ствари полазе са за руком.

Имаш и то да је Трамп (па и читав круг људи око њега) сујетан и злопамтило и да сигурно неће заборавити време предизборне кампање, када су практично сви из ЕУ и сам Зеленски више него само подржавали Харисову, пљуцкали по њему, па чак и раније, током његовог првог мандата. Нешто ми се чини да то неће да остане без неког епилога, а и зашто би?

Има и теорија да је сусрет инсцениран да би се 'Мерика извукла из рата јер су оценили да своје циљеве не могу да остваре (а тај циљ свакако није одбрана Украјине или Европе, колико год ови потоњи били у трипу да јесу у опасности и да је оставила ЕУ да се сама олупа са Украјином.

Чак сам и чуо теорију да ће Трамп да направи неки дил са Русима да узме оних њихових заврзнутих 300 милијарди, да ће 'Мериканци да купе "Северне токове" и они да лупају цене руског гаса Европи, док се за узврат Русима не би мешали у рат.

Мислим, сто ствари колају около, а које ће се потврдити као нешто реално, то ћемо морати да сачекамо.

Али ће ми бити занимљиво да видим шта ће ови евроталибани следеће да ураде. Од њихове лудости се бојим јер да шиље ону ствар могу само на ситној боранији попут нас јер Трампу и екипи не могу ништа. За сада дају подршку Зеленском, ено чак један од прибалтијаца твитује да Украјина "will never walk alone", a Каласова пише да "слободни свет треба новог вођу". Да ли би веровао када би ти неко пре пре пар месеци рекао да ће да се заваде 'Мерика и ЕУ, ал' ето то сад гледамо и то је тек почетак.

Колико ће још рат да траје? Ко то зна? Не мислим да ће да стане у пар наредних месеци. Ни Немачка у јесен 1918-те није изгледала претерано лоше, па је колапс изненада наступио и рат се завршио. Колабираће тако и украјинска држава, поготово ако им се смањи инфузија са Запада.

Na osnovu njegovih rezultata u zadnjih par godina deluje kao da je malo glup, mogao je da odabere možda neke pouzdanije saveznike. Čak i da je Putina uzeo za saveznika na kraju bi više Ukrajinaca danas bilo živo.

#samokažem
Da je uzeo putina za saveznika danas ne bi bilo vise ukrainaca. Nesto kao sa belarusima , mogu slobodno da mijenjaju ime kad ne smeju vise da pricaju maternjim jezikom :haha: :ROFLMAO:

Nazad
Vrh