Ovo je kafe,nije tema a ako i ima temu to se moze reci ;lupetanje;druze toliko sirite temu i lupetate da cak i meni to ide na onu stvar tako da.....
uzivajte
Odoh u radionicu,dosta sam vas smarao
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo je kafe,nije tema a ako i ima temu to se moze reci ;lupetanje;druze toliko sirite temu i lupetate da cak i meni to ide na onu stvar tako da.....
uzivajte
O kome govoris?Šta je tu njegova zasluga osim što je imao zemlju na tom mestu? To su baš stvari o kojima pričam al ne vredi.
Ne isplati se to za jednu stvar, špediter ide preko carine, onda ide naplata PDV i ide na carinjenje, a tu se ne gleda cena koju je Kinez naveo već carina svojim pretraživanjem odredi cenu.A mnoge stvari kao fizičko lice ne možeš da uvezeš.Мислим да би те курирске службе типа ДХЛ "ошуриле" да три наредне генерације твојих не би помишљале на нешто такво. Не кажем да знам колике би конкретне цифре биле у питању за пошиљку какву помињеш, али знам да сам се увек изненађивао колико кошта испоруке неке робе са "Алија" тим истим ДХЛ-ом.
Јефтинија, али и спорија варијанта би ти била испорука тзв. "групним транспортом", када шпедитерска компанија складишти у свој кинески магацин различите количине робе (од кутије до палете) разних клијената из неког региона/земље, па када напуни контејнер, шаље то где треба. Та шпедитерска компанија ради и сву потребну папирологију, па немаш ти да мислиш о томе. У питању је (најчешће) бродски транспорт, па треба времена да контејнер са твојих пола метера робе дође до Копра, ал' јефтиније мислим да не може да дође.
Мени је другар, који је у шпедицији, препоручио да се за то обратим "Гебрудер Вајс", аустријској шпедитерској компанији, која ради и код нас, јер сам пре десет-дванаест година хтео да из једне кинеске фабрике у Чунцину довучем за ћаћу неки мопед за по атару, што сам и урадио и неки Обрадовић оданде ми одговорио, али после се код мене искрсло много чега је све пало у воду. Ако си заинтересован да повучеш неку крупнију робу из Кине, контактирај ове из "Гебрудер Вајса", да чујеш шта они могу да ти понуде.
Prosto , ako je nesto za licnu upotrebu ,a ispod iznosa do kog se carini moze, cak i u tom slucaju carina moze da trazi dokaz da je za sopstvenu potrebu. Npr porucis nesto za auto ,iznos ispod 300e,ili kolko je vec kod vas , ili to npr prevozis u autu preko granice ,carina moze,i uglavnom i trazi ,recimo papir da posjedujes,koristis taj auto , traktor sta god ,tj da nije u komercijalne svrhe . Isto tako ako se ne carini do npr 300e ,nije isto 1 par cipela 250e i 500 komada gumica po 0.5 e.Ko to odredjuje jel mogu ili ne da uvezem nesto ?.Ako npr na tom sajtu gde porucujem tu robu pise da salju za Serbia ,jel to nesto garantuje da ce roba doci do mene kuci ili ?.
Ne možeš više od 5 komada bilo čega da uvezeš, bez obzira na cenu,ovo moje nije ni cenovno ni težinski bilo za carinu, ali opet je otišlo i carinili ga.10 plastičnih klasera sa po 100kom O-ring,kažu nije za ličnu već za komercijalnu upotrebu.Ko to odredjuje jel mogu ili ne da uvezem nesto ?.Ako npr na tom sajtu gde porucujem tu robu pise da salju za Serbia ,jel to nesto garantuje da ce roba doci do mene kuci ili ?.
Svuda je takva carina Samo zavisi šta uvoziš i koliko ako si fizičko lice.Jeb.. .carinu u ovoj propaloj drzavi onda.Znaci da zaboravim na ovo,dzabe sto kina pravi nesto 3-4 puta jeftinije kad je nemoguce to da se kupi od njih ...
@Spajki Jel bi mogli mi kao fizicka lica da uvezemo nesto iz Kine preko te firme ?.
Им'о тада све што ми је потребно, чак и како да платим робу фабрици, ал' кренуше ствари у другом правцу...Ne isplati se to za jednu stvar, špediter ide preko carine, onda ide naplata PDV i ide na carinjenje, a tu se ne gleda cena koju je Kinez naveo već carina svojim pretraživanjem odredi cenu.A mnoge stvari kao fizičko lice ne možeš da uvezeš.
Их, немој сад... Ја чекам не пет, него петсто комада и знам да ће да дође!Ne možeš više od 5 komada bilo čega da uvezeš, bez obzira na cenu,
Promasio si temuAko je dobar, taj turbomatic je jako lepa stvar, ali ja bih se malo naježio u vezi održavanja takvog traktora iz 60-tih.
Ako je jedan paket nema problemaИм'о тада све што ми је потребно, чак и како да платим робу фабрици, ал' кренуше ствари у другом правцу...
Их, немој сад... Ја чекам не пет, него петсто комада и знам да ће да дође!
Знаш оне пиштоље за крпљење пластике? Е па вијугаве жичице што се усијане утискују и пластику - треба да ми дође паковање од петсто таквих жичица.