Chat 17

Nego čiji put da sledimo nego svoj u skladu sa mogućnostima.Jel možemo ti i ja isto da živimo i radimo.Čak ne možemo ni isto da se ošišamo.Gde ti možeš da slediš nekog koji je ceo vek i više ispred tebe.Kako.Pokušaj da mi objasniš.

Ko to da je imao zrno soli u glavi.Evo vi sad imate celu Tuzlu pa pokušajte.lIli prvo pročitaj istoriju Srba i gde su bili nastanjeni.Da nije bilo secesije tih istih uz pomoć te vaše EU nikakvih problema ne bi bilo.Pročitaj samo koliko je Srba bilo pre rata a koliko posle u Hrvatskoj.Ne računaj ove što idu na zapad radi posla.Kralj Aleksandar je formirao Jugoslaviju da bi svi Srbi bili u jednoj državi.Najveći krivac je JNA koja je trebala oštro da reaguje i pohapsi kolovođe i oduzme naoružanje stranama u sukobu.
pa zar Jugoslovenska armija nije nije ratovala u hrvatskoj tajno u bosni kosovu a u samom početku i u sloveniji pa svugde pobedila svi su nad nama činili zločine samo mi nismo ni na ovčari ni u sarajevu ni u srebrenici ta evropa samo podmeće i kleveće sram je bilo

ЕУ, као и сви странци траже само ресурсе. Људске, минералне, шуму, воду и остало чега има.

Јебе се њима за правну државу, јер да је има у пуном смислу неби било мјеста за њих. Само је мука кад се неко други петља у њихов интерес, онда иде дрвље и камење на ту страну, санкције и све друге забране.

Пуна им уста приче о слободи медија, а у свим државама ЕУ имаш потпуну цензуру информација кад је у питању рат у Украјини. Код нас су медији крајње поларизовани, али бар имаш двије-три стране да чујеш па изважеш сам.
sva sreća kod nas je pluralizam izražena sloboda medija bilo bi smešno da nije žalosno

pa zar Jugoslovenska armija nije nije ratovala u hrvatskoj tajno u bosni kosovu a u samom početku i u sloveniji pa svugde pobedila svi su nad nama činili zločine samo mi nismo ni na ovčari ni u sarajevu ni u srebrenici ta evropa samo podmeće i kleveće sram je bilo
Glavni uzrok je secesija a ostalo su posledice.Bio sam u Slavoniji u okviru JNA i vrlo dobro znam kako je postupala.Ali Zenge su penjale minobacače i gađale JNA koja je bila tampon zona.

@matori senior
Хоћеш рећи да се не могу чути све стране? Дај одвади мало.

Није нормално (бар мени није) да имаш телвизије попут информера или н1 који 24/7 ударају само на једну страну, али су ту и имаш приступ информацијама са обе стране. Некима је мука што постоје они други, али су зато измислили даљински. Један притисак тастера и ето избора између свих других канала (а бар сад сви имамо избор од више десетина/стотина/хиљада канала, зависно од начина пријема).

@matori senior

Није нормално (бар мени није) да имаш телвизије попут информера или н1 који 24/7 ударају само на једну страну, али су ту и имаш приступ информацијама са обе стране. Некима је мука што постоје они други, али су зато измислили даљински. Један притисак тастера и ето избора између свих других канала (а бар сад сви имамо избор од више десетина/стотина/хиљада канала, зависно од начина пријема).
Nema n1 na tvu najobicnijem

Не само тв, скоро свако има паметни телефон. Може уживо да прати разне догађаје који га интересују.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

@matori senior

ja jesam mator i ne baš tako tehnički potkovan da listam toliko kanala nema n1

@matori senior

Koje obe strane...šta bulaznite vi?Mediji su ili prozapadni ili proruski...nezavisnih medija nema,barem onih koji bi radili i izvještavali nepristrasno.

Dal stavljaš u istu ravan Informer i N1!?
Двије стране исте медаље. И једни и други трују народ за интерес свог газде.
Koje obe strane...šta bulaznite vi?Mediji su ili prozapadni ili proruski...nezavisnih medija nema,barem onih koji bi radili i izvještavali nepristrasno.
Управо о томе говорим. Код нас имаш све, прозападне, проруске, америчке, руске, кинеске, енглеске и све друге па гледај шта ти воља.

А та прича о независним и непристрасним је шупљак, нигдје их нема нити ће их бити јер се мора оправдати ономе код кога је кључ од касе. Само је питање да ли ће благо нагињати на једну страну као што код нас имаш К3 рецимо или ће ићи у у крајност попут АТВ и БН.

Ko to da je imao zrno soli u glavi.Evo vi sad imate celu Tuzlu pa pokušajte.lIli prvo pročitaj istoriju Srba i gde su bili nastanjeni.Da nije bilo secesije tih istih uz pomoć te vaše EU nikakvih problema ne bi bilo.Pročitaj samo koliko je Srba bilo pre rata a koliko posle u Hrvatskoj.Ne računaj ove što idu na zapad radi posla.Kralj Aleksandar je formirao Jugoslaviju da bi svi Srbi bili u jednoj državi.Najveći krivac je JNA koja je trebala oštro da reaguje i pohapsi kolovođe i oduzme naoružanje stranama u sukobu.
Ti si od 1988 dalje živeo na nekoj udaljenoj planeti?

Двије стране исте медаље. И једни и други трују народ за интерес свог газде.

Управо о томе говорим. Код нас имаш све, прозападне, проруске, америчке, руске, кинеске, енглеске и све друге па гледај шта ти воља.

А та прича о независним и непристрасним је шупљак, нигдје их нема нити ће их бити јер се мора оправдати ономе код кога је кључ од касе. Само је питање да ли ће благо нагињати на једну страну као што код нас имаш К3 рецимо или ће ићи у у крајност попут АТВ и БН.
pa gde su tu srbski mediji vođa reče da od nikog ne zavisimo ni od ambasada nemogu nas uceniti inače smo naj pametniji naj pošteniji znamo svu svetsku politiku imamo najjače saveznike rusiju i kinu dali smo im prirodne resurse daćemo i nemcima litijum francuzima pare za rafale amerima generalštab najveći bruto nacionalni dohodak.

.......................Ali Zenge su penjale minobacače i gađale JNA ...........
Postavljali su minobacače na traktore , vozali ih amo tamo po položaju ispale nekoliko projektila pa menjaju mesto .
Mi smo ih zvali " leteći Čarli "
Od vojnika sa drugih položaja sam čuo da su ih noću bombardovali bojlerima .
Navodno su noću iz poljoprivrednih aviona izbacivali ( modifikovane ) boilere .
Ej BOILERE !
I taj smo rat izgubili .

Postavljali su minobacače na traktore , vozali ih amo tamo po položaju ispale nekoliko projektila pa menjaju mesto .
Mi smo ih zvali " leteći Čarli "
Od vojnika sa drugih položaja sam čuo da su ih noću bombardovali bojlerima .
Navodno su noću iz poljoprivrednih aviona izbacivali ( modifikovane ) boilere .
Ej BOILERE !
I taj smo rat izgubili .
Tačno je tako bilo kako si napisao.JNA je po njima bila agresor.Nije napredovala ni milimetar.U delu gde sam ja bio smo imali baterije svih kalibara minobacača,samohodki,tenkova,plamena,ognja...I non-stop su čačkali kako si napisao-tražili su đavola.Bio sam na osmatračnici u Belom brdu i sve se lepo vidi.Ja sam inače bio tamo "zbog velike Srbije",kako govore i Hrvati i "Bošnjaci".To što su srpski nacionalisti pričali-to je bilo za malu decu i nikakve veze sa realnošću i situacijom na terenu.Sa udaljenosti te gde sam se ja nalazio,mogao je biti sravnat Osijek i okolna sela da je JNA bila agresor.

Tačno je tako bilo kako si napisao.JNA je po njima bila agresor.Nije napredovala ni milimetar.U delu gde sam ja bio smo imali baterije svih kalibara minobacača,samohodki,tenkova,plamena,ognja...I non-stop su čačkali kako si napisao-tražili su đavola.Bio sam na osmatračnici u Belom brdu i sve se lepo vidi.Ja sam inače bio tamo "zbog velike Srbije",kako govore i Hrvati i "Bošnjaci".To što su srpski nacionalisti pričali-to je bilo za malu decu i nikakve veze sa realnošću i situacijom na terenu.Sa udaljenosti te gde sam se ja nalazio,mogao je biti sravnat Osijek i okolna sela da je JNA bila agresor.
misliš kao vukovar i

Nije bitno gde sam ja živeo i na kojoj planeti.Bitno je da si ti živeo na pravoj planeti gde su Srbi glavni krivci za sve.Da li ti znaš da sam ja u Slavoniji bio gde su ujedinicama JNA bili i Hrvati i Muslimani i Mađari,Slovaci....
Ja sam za to vreme bogatio u tvornicama, koje su bile ukradene Srbiji.

Interesantno, da toliko superiorno bogata i razvijena nacija nije posle toga bila u stanju ne nadoknadit gubitak, nego se u njoj uspešnost ekonomije ponajviše svela na to, koliko je direktor imao dobre veze u komitetima.

Sad ozbiljno.
Na žalost je komunizam uništio u narodu volju za samostalnošću pojedinca.
To se kod vas na žalost još više pokazuje. Ne bira se vođa koji će povest u bolje sutra, nego taj, koji će meni podelit više nego drugima. Odakle mu, nema veze.
A nismi ni mi bolji.
Dok su se istočnjaci, koji su bili pre 35 godina prosjaci prema svima nama dižu i pretiću nas, mi se vračamo komunizmu i partizanskih proslava ima više nego u 70-im.
A vama su rasprodali državu ispod dupeta, pa se sad nadate, da Moskva rezhebe ceo svetski poredak, da vas time spasi.

Oćemo nećemo, svet se vrti svojom putanjom, ako nemaš snage, da preuzmeš kontrolu, možeš samo da pratiš.
Ako si vredan, dobar i imaš sreće, stvoriš si dovoljno bogastva, pa možeš nekad birat i samostalan pravac.
A ako nisi, možeš samo da odano ližeš nečije **greška.

Ta karta pokazuje stanje u godini 1931.
Na to stanje niko od ljudi koji su u tim statistikama, nije imao utecaja.
Ovisilo je stanje o tome, u kojoj su državi živeli.
Ali je osnova, na kojoj se razvila i danas prisutna šema razmišljanja u pojedinim regijama.

50094502.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh