Chat 17

Ne.
Po Ustavu iz 1974 su republike imale pravo na otcepljenje i JNA je protiustavno kršila to pravo na teritorijama republika, koje su izglasale da odu.

A zašto je došlo do tog interesa za razilazak ima svako svoju priču.
A nemaju s tom veze ni CIA ni Vatikan.
Više, iako nenamerno, Moskva, kojoj se počela rušit imperija zbog toga jer komunizam nikad ne funkcionira na dugi rok.

Па види овако, кад спомињеш генерално исток, већ смо овде констатовали да је почео да игра по правилима запада (онима који су вам итекако помогли). Сад је то проблем зато што је то било ексклузивно право запада. Сад сви то раде. Ево ми овде осећамо на својој кожи и данас, још се черупа шта може. Једном и томе мора доћи крај.
Да ли сте се запитали шта ће бити са европском унијом сада када и америка и русија заједничким снагама гледају да је ослабе и покупе шта могу као на пример енергетика и аутомобилска индустрија? Да ли можете претпоставити да дође јачи и покупи вам нешто вредно.
Као што је пре 35 година била прерасподела у европи, опет је на делу.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Ko to da je imao zrno soli u glavi.Evo vi sad imate celu Tuzlu pa pokušajte.lIli prvo pročitaj istoriju Srba i gde su bili nastanjeni.Da nije bilo secesije tih istih uz pomoć te vaše EU nikakvih problema ne bi bilo.Pročitaj samo koliko je Srba bilo pre rata a koliko posle u Hrvatskoj.Ne računaj ove što idu na zapad radi posla.Kralj Aleksandar je formirao Jugoslaviju da bi svi Srbi bili u jednoj državi.Najveći krivac je JNA koja je trebala oštro da reaguje i pohapsi kolovođe i oduzme naoružanje stranama u sukobu.
Treba u Sloveniji i Hrvatskoj da dignu Milosevicu i Srbskim komunistima spomenik veci od onog u Beogradu Nemanjicu , da su htijeli 87-87 da predaju vlast ne komunistima jos bi Slovenci i Hrvati bili u yugoslaviji.

Ne.
Po Ustavu iz 1974 su republike imale pravo na otcepljenje i JNA je protiustavno kršila to pravo na teritorijama republika, koje su izglasale da odu.

A zašto je došlo do tog interesa za razilazak ima svako svoju priču.
A nemaju s tom veze ni CIA ni Vatikan.
Više, iako nenamerno, Moskva, kojoj se počela rušit imperija zbog toga jer komunizam nikad ne funkcionira na dugi rok.
Po tom Ustavu pravo na otcjepljenje nisu imale republike već narodi...zbog toga su izbili sukobi u Cro a zatim u BiH jer se u otcjepljenje išlo mimo onog što je pisalo u Ustavu

Poslednja izmena:
Па види овако, кад спомињеш генерално исток, већ смо овде констатовали да је почео да игра по правилима запада (онима који су вам итекако помогли). Сад је то проблем зато што је то било ексклузивно право запада. Сад сви то раде. Ево ми овде осећамо на својој кожи и данас, још се черупа шта може. Једном и томе мора доћи крај.
Да ли сте се запитали шта ће бити са европском унијом сада када и америка и русија заједничким снагама гледају да је ослабе и покупе шта могу као на пример енергетика и аутомобилска индустрија? Да ли можете претпоставити да дође јачи и покупи вам нешто вредно.

Činjenica je, da su/smo pojedinci, firme, lokalne i šire zajednice, zemlje i udruženja zemalja konkurentne jedne drugima.
U tom natecanju se stvaraju i savezništva jednih prema drugima.

Ta savezništva su obično nestabilna i menjaju se saveznici, jer smo i ljudi i zajednice više slojeviti.
Tako smo si s nekom kulturno i ideološko jako bliski, dok sa ekonomske stavke ljudi konkurenti.

Sigurno je ekonomski jaka EU konkurent SAD, makar si teško predstavljam tvoju tezu da je Rusija igrać na polju autoindustije.
Ali je utecala sa podmićivanjem i ponudom gasa na trenutnu zelenu prevaru, kojom si EU sama na baš tim poljima puca u kolena.

Па где је ту граница у тим савезништвима, мислим колико пута неко може да се прода и промени страну? Како је то поуздан партнер?
Мања је ставка од гаса испумпавање живог новца из европе у украјину где по свему судећи трећа страна купи све. Шта ће бити кад буде требало ослободити руске милијарде? Још ће те бити дужни.
Рено је хтео да се врати у ладу али су им се захвалили на досадашњој сарадњи. Када све ово прође остаје велико тржиште које може прогутати од најјефтинијег до најскупљег аутомобила као и тешке механизације. Прилично сам сигуран да ће се џондир активирати у русији па чак и покренути производњу.

Тине, спрдате се а само да вас подсетим на пре три године када је почео рат на истоку и пропаст. Ко је могао у најлуђим сновима и предвиђањима да погоди овакав обрт после три године и стање на западу и истоку. Значи ништа није немогуће само је питање и којем облику и форми ће се испунити. Размислите о томе.

Slažem se.
A situacija u Ukrajini je donela poziciju kad svi vide, da je jedina garancija bezbednosti nuklearni arzenal.
Ukrajina ga dobrovoljno predala i sad plaća zbog toga.
I eto, odu sve namere i paktovi o nuklearnom razoružavanju u kantu.

Ruska trgovina oružjem išla đavolu jer se na ratištu pokazalo neefikasnim.
A američka se isto reducira pošto su priznali, da mogu softverski blokirat svoju opremu.

mnogo nagađanja filozofije šta bt btlo da je bilo šta će biti kad će biti još uvek ljudi idu u evropu sada da li su svi oni glupi ne bih rekao

Treba u Sloveniji i Hrvatskoj da dignu Milosevicu i Srbskim komunistima spomenik veci od onog u Beogradu Nemanjicu , da su htijeli 87-87 da predaju vlast ne komunistima jos bi Slovenci i Hrvati bili u yugoslaviji.
Bar ne bi bilo krvi.Sad imate vašu himnu i državu kojoj ste trebali dati drugo ime jer se u Jugoslaviji zvala Hrvatska.

Заборавили да је први запад и исток извршили притисак заједно не би ли се сви спасили и узели украјини нуклаерно оружје? Онда би они силни филмови где се узима нуклаерно оружје из украјине и злоупотребљава били стварност.
Матори сениор, ево и одавде иду на запад да раде са породицама. Остављају овде кров над главом и посао не би ли преко зарадили и имали за летовање и зимовање у истој години. И неки бољи аутомобил. А велика већина који су отишли преко, овде боље живели него ја. Генерално сви лете за новцем и не знам чим али их нешто вуче.

........... Генерално сви лете за новцем и не знам чим али их нешто вуче.

Gospodin Voja Antonić ovde objašnjava kako i zašto se uputio na put preko bare , inače duugo pratim njegov rad ali iz neke sasvim druge priče i smatram ga za retko pametnog čoveka .
Ko ne želi da gleda ceo video ( zaista je zanimljivo ) na samom kraju ( 1:32 ) kaže " srećan sam što sam na nekom drugom mestu kad vidim šta se dešava u ovoj nesrećnoj Srbiji a istovremeno sam i tužan jer tamo svakodnevno pratim vesti ........... "
Sad uzmite u obzir da je sve ovo rekao pre 2 god............
Interesantno da je odlučio da emigrira u 65 god !

Nazad
Vrh