Chat 17

Joj momo ti kao dijete...pa kakva si vojna sila kad ti je matična država osjetljiva na žrtve...popišaj se na peršinge i sličnu gvožđuriju----rusi su u stanju u momentu mobilisati milon ipo vojnika uz svu dominantnu logistiku i naoružanje...čuj pomislio da si sila...o jbt...zato tramp i povlači nato iz evrope jer su beskorisni a previše koštaju

Kako mislis da je nato beskorisan? Ako nije bilo rata kod njih skoro sto godina , ima li korisnije organizacije? (nemojte sad skretati temu ,govorim o njima ,ne o nama)

jesu li se pod bajdenovom administracijom upinjali da logistički pomognu zelenskom...jesu......na sve načine ali nisu u evropi našli dovoljan broj sluganskih država da šalju svoje trupe na ratište...nema niko djece za bacanje....znači kad je došao tramp,povlači gowna i dogovaraj se sa tzarom

Imali su oni uspjeha,da se razumijemo....SICG...Republika Srpska..Irak,Libija....sve države koje su lako mogli savladati...ali u Ukrajini se vidjelo da su u stvari qurton probušen

jeste irak i avganistan uracunat , nije to poenta . Na kraju krajeva to su vojnici koji su odabrali taj rizik . Poenta je odgovor da je nato bio beskorisan , a ja sam rekao da je nato bio vojni savez dobra garancija mira za clanice . Miro nemoj bar ti spinovati . A krenulo je kao kritika rusima koji su pustili putina da toliko njihovih mladica posalje u smrt. Komentarisi ovu recenicu ,ne druge ,odatle smo poceli

Čovek se redovno ograđuje od svojih sunarodnika koji su u prečniku većem od 15 km od njega.
Nebitno dali je vetar poplava ili nova oluja..
Jasno sam rekao da se ogradjujem od huskaca rata. Jer retorika Dodika gotovo je identicna retorici Radovana Karadzica 1991, a kako se zavrsilo valda znamo ili mozda nista nismo naucili??

Momo ti dobro znaš moje mišljenje. A ono je da je putin imao obavezu da zaštiti svoj narod i ne dopusti da ih žive spaljuju neonacisti.
Više puta sam te pitao o tom ruskom narodu u ukrajini i kako ih je trebalo spasiti od uništenja i nisi mi odgovorio nikada.
Nije se poneo kao milošević koji je svom narodu preko drine čak uveo i sankcije, pa ga ni to nije spasilo od bombardovanja.

Jasno sam rekao da se ogradjujem od huskaca rata. Jer retorika Dodika gotovo je identicna retorici Radovana Karadzica 1991, a kako se zavrsilo valda znamo ili mozda nista nismo naucili??
Završilo se republikom srpskom a ne drugom olujom kojom je trebao i taj deo srpskog naroda krenuti u kolonama prema matici.
Ti očigledno podržavaš miloševičevu politiku i ograđivanje od 'onih' srba..

Poenta je odgvoda je nato bio beskorisan , a ja sam rekao da je nato bio vojni savez dobra garancija mira za clanice . Miro nemoj bar ti spinovati . A krenulo je kao kritika rusima koji su pustili putina da toliko njihovih mladica posalje u smrt. Komentarisi ovu recenicu ,ne druge ,odatle smo poceli
Koje je to države članice NATO ugrožavao Milošević

Ako žele smjeniti Dodika neka ga optuže za kriminal. Neka ga smijene na izborima.
Ovo je daleko složenije.
Ako predsjednik nesmije potpisati odluku koju donese skupština, bez obzira ko bi bio u toj ulozi, onda nema potrebe da postoji ni skupština ni predsednik.
U tom slučaju preostaje nam samo organizovanje u kulturno-umjetničkim društvima.

Završilo se republikom srpskom a ne drugom olujom kojom je trebao i taj deo srpskog naroda krenuti u kolonama prema matici.
Ti očigledno podržavaš miloševičevu politiku i ograđivanje od 'onih' srba..
Nikad nisam podrzavao doticnog. Nakon sto je zaludio ceo narod i uvukao ga u rat slozio bi se da im je na kraju okrenuo ledja. Zar ne mislis da se sad nekim teskim recima i izmisljotinama pise i deklaracija o Vojvodini koju i taj veliki Srbin Dodik najavljuje u Mitrovici??

Nebi ovo nase komentarisao , ozbiljne su stvari u pitanju. Moj komentar ,ili mojih istomisljenika je totalno beskorisan , kao lanjski snijeg , jer je mile izabran vecinom , pa sta manjina misli nije uopste bitno . Nek on sam kaze . Evo stavicu samo par njegovih citata , ja reci necu nista.
Prvo , rekao je :" ..ja nisam predsjednik svih ,nego samo onih koji su za mene glasali "

Drugo , kad je tadasnji visoki predstavnik smijenio tadasnjeg predsjednika Nikolu Poplasen :" Pravo je visokog predstavnika da posegne za tom odlukom, koje je dobio po Dejtonskom sporazumu, u kojem je sadržana klauzula da je on iznad Ustava Bosne i Hercegovine i ustava entiteta. Nije Westendorp diskvalifikovao Poplašena, već se Poplašen sam diskvalifikovao u proteklih pet mjeseci, vršeći funkciju na samo njemu svojstven način. On je ugrožavao demokratski razvoj RS-a, i u tom pogledu joj je nanio mnogo štete. Dobro je što je otišao".

Trece :" Iako je ovo neuobičajeno, odlučio sam da tužim sebe, jer oni nisu podnijeli tužbe, iako su iznosili optužbe“ naveo je Dodik.
Tvrdi da će to doprinijeti stabilizaciji prilika i podstaći i druge da isto rade da bi stala javna galama.
Očekuje i brzo ragovanje nadležnih pravosudnih institucija.
"Upoznao sam Đokića i Pavića s ovom namjerom. Danas sam pripremio i podnio Tužilaštvu, zavisnosti od teme ili nadležnosti Tužilaštvu u RS i Tužilaštvu BiH - isključivo u ovom pitanju nemam ništa protiv da to Tužilaštvo uradi - prijavu protiv samog sebe. Milorad Dodik građanin tuži predsjednika Republike "

Cetvrto:" Ako me osude u ovom smiješnom montiranom procesu u Sudu BiH, ja ću najprije sam sebe pomilovati, tako da od te presude neće biti ništa! To mi je prije neki dan predložio naš ugledni pravnik, drvoprerađivač i načelnik opštine Šipovo Milan Kovač i to će biti jedna od naših glavnih mjera. Milan ima dugogodišnje iskustvo i u pravnim i političkim poslovima i u radu sa balvanima, a zna i finu obradu sirovina, što je k'o stvoreno za nas u ovoj situaciji!“,

Nazad
Vrh