MOMOSARIC
Član
Neki propagiraju likove sa potjernica , al sta ima veze , nek pise ko sta hoce
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel si siguran da je znas ? Kako si dosao do tog saznanja kada su sve crkvene knjige ispod Dunava i Save spaljenje ? Bez ljutnje ali niko nema pisanog dokaza za 15 kolena . Jel se prezivas na ИЋ ?Ja sam se malo raspitivao iz radoznalosti po selu o toj temi i najdalje što sam saznao je 7 koleno.
Interesantno da ja dođoš znam svoju lozu 15 kolena unazad.
Taj 15- i je još bio iza KarpataJa sam se malo raspitivao iz radoznalosti po selu o toj temi i najdalje što sam saznao je 7 koleno.
Interesantno da ja dođoš znam svoju lozu 15 kolena unazad.
Slaba ti matematika.Koliko ti znaš svoje loze unazad?Taj 15- i je još bio iza Karpata
Malo sam i ja istrazivao . Znaci da nisi starosedeoc Vojvodine jer ИЋ imaju samo oni koji su ziveli polovinom 19 veka ispod Dunava i Save . Tvoj rodonacelnik ( kako se sada prezivas , oduzmes ИЋ ) je otprilike rodjen oko 1800 godine . A njegovo prezime je bilo ime njegovog oca . Ako imas neki dokaz koji dokazuje drugacije znacilo bi mnogo . U Aus.Uga. prezimena su se pre ustalila i mojih 10 kolena nosi isto prezime .Da prezivam se na ić.
Siguran sam ,odakle ti ta info da su sve knjige spaljene? Imalo smo raznih fela u familiji,imam rodoslov od rodonačelnika pa do nas sada i 4 kolena pre rodonačelnika.
Jel ste učestvovali u Kosovskom boju?Rekoh ti da ti je slaba matematika.Aj presaberi se pa vidi da u jednom veku ima 4 do 5 generacija .
Ne kod mene je malo specifično,prezivam se Seratlić.Potičemo iz plemena Drobnjak iz Crne Gore.Prezime smo dobili po rodanačelniku koga su turci prozvali Seratlija (hajduk,odmetnik,bundžija),do tad smo se prezivali Balotić.Od Balotića znam 4 kolena.Seratlići više nisu uzimali prezimena od dedova i očeva.I danas kad se sretnem sa nekim przimenjakom znamo da smo rod i da se nađemo na stablu sigurno.Malo sam i ja istrazivao . Znaci da nisi starosedeoc Vojvodine jer ИЋ imaju samo oni koji su ziveli polovinom 19 veka ispod Dunava i Save . Tvoj rodonacelnik ( kako se sada prezivas , oduzmes ИЋ ) je otprilike rodjen oko 1800 godine . A njegovo prezime je bilo ime njegovog oca . Ako imas neki dokaz koji dokazuje drugacije znacilo bi mnogo . U Aus.Uga. prezimena su se pre ustalila i mojih 10 kolena nosi isto prezime .
Znam da nisu oni davali prezimena . Ispod Dunava i Save prezimena su pocela od 1852 godina da se ustaljuju . To je prekretnica i tada se taj sa tvoje grane odlucio za to prezime . To je zanimljiva stvar . Zasto se taj predak kao i sva ostala vecina nasih predaka nisu odlucila za staro prezime . U tvom slucaju zasto nije ostao Balotic ?Ne, nisu oni nama dali prezime,oni su mu samo nadenuli nadimak zbog nekog razloga tj jednom od 4 brata i nazvali ga seratlijom a kasnije su njegovu granu počeli po tom nadimku nazivati Seratlići.