emigrant
Član
Pa odakle plaća ako je nezaposlen????
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jedan savet: Iskoristi vreme koje ti je ostalo na ovom svetu da bar jednom u godini odes u drugu zemlju(ne EX Yu) bar na 10 dana. Prva preporuka Belorusija, pa onda npr Belgija. Cisto da uporedis neke stvari. Ako imas imalo mozga u glavi a ne kasasti materijal(sto svakako mislim da nije), i ako si bar malo odgojen u kuci gde se znao red i domacinstvo(mislim da jesi) bice ti dovoljno da sagledas neke stvari. Toliko od mene na tu temu.Diktator je diktator pa kako god okreneš.Ne možeš me ubediti da bilo ko treba da bude na vlasti preko 30 g.
Ni ovaj naš nije puno bolji,čim ne postoji neko drugi da ima vlast u najobičnijoj mesnoj zajednici.
Na popunjeno mesto niko se ne prijavljuje, na upražnjeno možda i naleti neko vredan pažnje, to se nikad ne zna. Bitno je da se da mesto redovno prazni...Znam da se ništa ne pitam, ali ako je demokratija ono što je dinkic radio sa kapuljacom, kada su skidali slobu, to je nešto što sigurno ne želim.
Kasnije ono što su oni radili je bilo, blago rečeno, vrlo kreativan kriminal.
Ovi sadašnji rade to isto trostruko efikasnije. Sigurno ne zelim da moj vladar nosi pljeskavice radnicima cistoće.
Ko treba da dođe Zna li ga iko od nas ?
Znam da bi trebao biti autoritet da natera da institucije rade svoj pos'o. Ali će onda da ispadne opet diktator, jer će se službenici institucija žaliti na mobing. itd itd..
Za nas srbe neki lukašenko je idealna(i bojim se jedina) opcija. Diktator kod koga rade institucije.
Aman razumem te ali eto dao sam otprilike odgovor adekvatan na tvoj zakljucak oko piatanja da li nam je oduvek bila potrebna diktatura!А у јбт диванимо само шта си се задихао...нисам ни ја за овај Шљам окрени се око себе погледај мало шире.
Slažem se. Na žalost, isto vidim i kod nas. Svaki lider mora biti doživotni lider u svojoj stranci, ako slučajno i bude zamenjen onda će osnovati novu stranku gde će opet biti lider. Usta su puna demokratije, ali u svom dvorištu nema smenjivosti.Diktator je diktator pa kako god okreneš.Ne možeš me ubediti da bilo ko treba da bude na vlasti preko 30 g.
Ni ovaj naš nije puno bolji,čim ne postoji neko drugi da ima vlast u najobičnijoj mesnoj zajednici.
Glupo je porediti Bjelorusiju sa Srbijom iz prostog razloga što Luki nije nikakav genijalac koji je od države stvorio raj na sjeveru.On je samo iskoristio poziciju svoje države koja je geografski u trbuhu Rusije koja im je zauzvrat najveći trgovinski partner.Imati oko 10 miliona stanovnika a sa druge strane imati tržište od par stotina miliona mogu samo države koje se svojom granicom oslanjaju na Rusiju.Srbija je na Balkanu ,hiljadama kilometara daleko od ruske granice i njihovog tržišta i tu seništa ne moe promjeniti.Pisao sam da sam bio u Belorusiji više puta. Proputovao sam dosta sveta, i bio bih slobodan da kažem da sam se tamo ponajubolje osećao.
Da ne kažem kao da sam u Srbiji.
Lukašenko se po zapadnim merilima računa u diktatora, ali po merilima običnog čoveka veći je humanista i od bajdena, trampa, trudoa, a naročito makrona koji svoj narod bije nemilosrdno 2-3 godine pa ga niko ne kritikuje baš nimalo.
Belorusija, kao kolega @putin reče je izuzetno uređena država sa skoro samoodrživom privredom i poljoprivredom što je,priznaćemo, san svih 'razvijenih' država. Poljoprivredni kombinati proizvode ekstra kvalitetnu hranu, metalska industrija radi u fulu, Minsk ima odličan metro(koji verovatno nije gradio karić), država kao srbija..
Mene je Lukašenko kupio time što sam obrađuje svoje imanje.
Koliko sam shvatio premijera u tehničkom mandati ,izbori su na klackalici...možda ih bude a možda i ne jer će oformiti novu vladu.....sve zavisi od toga koliko će kod naroda biti jak taj što će se prijaviti Vučiću na crtu.Na popunjeno mesto niko se ne prijavljuje, na upražnjeno možda i naleti neko vredan pažnje, to se nikad ne zna. Bitno je da se da mesto redovno prazni...
Za tvoju informaciju obišao sam dosta toga,u Evropi poprilično a bio sam i 4,5 meseci u Kanadi,radio sam 9 g.za Italijansku kompaniju i bio u više navrata po 7 i više dana u raznim delovima Italije.Jedan savet: Iskoristi vreme koje ti je ostalo na ovom svetu da bar jednom u godini odes u drugu zemlju(ne EX Yu) bar na 10 dana. Prva preporuka Belorusija, pa onda npr Belgija. Cisto da uporedis neke stvari. Ako imas imalo mozga u glavi a ne kasasti materijal(sto svakako mislim da nije), i ako si bar malo odgojen u kuci gde se znao red i domacinstvo(mislim da jesi) bice ti dovoljno da sagledas neke stvari. Toliko od mene na tu temu.
Jel me zezas sada ili?ja tebe ne smatram za idiota iako imas takav pogled na neke stvari.Ekonomija cega? Sta to mi proizvodimo da je konkuretno u evropi osim kukuruza i malina?To si u pravu,verovatno nam viđenje nije isto.
A što se tiče rezultata to je diskutabilno.
Po Vučiću nikad bolje nismo živeli i najbrže smo rastuća ekonomija u Evropi.Jel ti veruješ u to i da ne misliš možda na te rezultate?
Al ti je merilo, pa eno u Libiji imali predsednika 30 godina ili koliko već, imali besplatno školstvo, gorivo, struju itd itd pa došli amerikanci da pomognu narodu da ubiju diktatora i sad oni izvlače rude, naplaćuju struju i gorivo i narodu cveta cveće.Dovoljno mi je samo da vidim da je predsednik preko 30g. na vlasti i sve mi je jasno.Nisam bio i nemam ni želju.