Chat 17

Па мигранте реше западне земље тако што им укину све повластице и обесмисле сам долазак. По мени, овде неће бити никаквог резултата, само дај још сипај пара из буџета еу. И тренирај строгођу. Још ћемо видети шта смо све подписали.
ali njima je problem vec kad udju u zemlju ostaje im ili da ih prihvate ili da ih deportuju odmah

zele da sprece ovo prvo jer drugo tesko da se moze nazvati normalnim u 21veku

sad imaju problem sa kanarskim ostrvima jer tamo nema frontexa(iz kog razloga neznam) i tamo je ogromno krijumcarenje ljudi

ma mi smo ovo potpisali jos 2009 zbog sengena,tada jos nije zvanicno postojao frontex vec neka eu regulativa sta li je

sa clanicama eu frontex je bio vec od polovine prosle godine

sada ovaj sporazum se potpisalo da se frontex nalazi na granicama srbije i gde nisu drzave clanice eu

zvanicno po statistici frontexa neregularni ulasci preko zapadnog balkana u eu(hrv preko srbije) je zabelezen pad od cak 74%

Zadnjih pola g kad god pređem u RO od Vatina Tamo na putu za TM obavezno jedno vozila sretnem mađarske granične policije.Imaju neku zajedničku patrolu sa rumunima.

Šta je smetalo 1914 da austrougarska policija istražuje na teritoriji Srbije
Постоје приче да смо и на то пристали... тј. да смо на све пристали... Али они нису... Требали смо онда да направимо унију са њима... Ал пре мислим да они не би пристали...

Скупо нас коштала слобода... не би они наши дедови толико гинули да су знали да ћемо проћердати све они што су скућили и крвљу платили...
а кроз пар наших веселих генерацијица смо се врстили у робовласништво без дигнитета....

А што се тиче фронтекса... ако би могла једна јединица у владу да мало исконтролише...

I krijumčari su opremljeni i organizovani. Imao sam prilike gledati, u više navrata, kako se nadmudruju ali i sarađuju jedni sa drugima. Sa obe strane granice. Nastrada sitna riba.
Zato hoce i postaviti frontex da ih udalje od granice i otezaju im posao. Ovi sto nemaju novca tesko mogu da se provuku. Ovi sto imaju i sto ih prevoze ali vecinom preko granice im nije jednostavno preci u vozilu.
Nedavno sam isao autom i znam da im je tu ruta, imao prilike vidjeti prije migrante ,stigao me kombi ,srpske tablice , zatamnjena stakla ,neki krs, vozi kao nenormalan , ja ubrzao na 150 , zatamnjena stakla natovaren, samo sto nestruze po asfaltu, usporio da me obidje , jer kad ih policija nanjusi, takve jurnjave se zavrsavaju mrtvima a nekad se slupaju i prije.

Kod nas se vrzmaju dosta kraj Save i kod usca Vrbasa u savu . Tu ima dosta camaca pa traze priliku da ih neko preveze ,ili cak da ukradu camac i odu . Tragikomicno je kako ih lokalni sibicari varaju . Ove sto nisu vicni potpuno gugl mapama. Uzmu im para i umjesto preko Save prevezu ih preko Vrbasa i kaze ,eto vam EU , a u stvari ih prevezu u drugo Srbacko selo .🤣

Kod nas se to organizovano radilo u grupama od po 40-tak. Doveze ih nekoliko taksia. Nekad čekaju malo (valjda smenu u Rumuniji) pa se zapute ka granici. Uvek u grupi ima dvojica njih koji znaju put i koji ih odvedu do granice i uzmu pare. Sutradan uglavnom vidim iste ove što se pokušali da pređu kako ih naša pogranična parti ka smeštaju.

Ako se slučajno zezne neko pa ih doveze a nije u dilu sa murijom. To je onda efikasan rad policije na nivou! Dvoje kola pogranične, dvoje regularne, rotacije , juri se ko da Bin Laden hoće da prođe. Kad prolaze ovi što su uredno platili drumarinu nema policije ni u najavi. :)

Ajde ovde kod mene i nije bitno jer ovde hoće da izađu odavde. Neko što se tako isto radi i na Bugarskoj granici gde ulaze. Tako da je dobro da dođe malo švapske policije.
Nego je trenutak zanimljiv. Kad su bežali ovi džihadisti što ih jurio Asad tad se prolazilo kako je ko teo. Sad kad treba ovi Asadovi da beže sad se pojačava kontrola. Mada tu najmanje Sirijaca bude.

Nazad
Vrh