Chat 17

Zato je vojna hunta zakon....pohapsiti sns zlotvore i njihove satelite,uza zid i ratatata,bez suđenja....nakon toga raspisati nove izbore

Momo.
Ovo je prikladnija tema za odgovor na tvoja pitanja ali nisam u vodama svjetske politike ili društvenih uređenja.
Nemoj da te to brine, osim ako nisi od onih koji traže informacije da nahrane demona u sebi. Ima ih oko mene dosta. Žale se da se sekiraju kad gledaju vijesti a nemogu da propuste gledanje. Šta je to u čovjeku?
Vidiš, ovo zadnje pitanje meni je važnije od trenutne postavke političkih figura, odnosa snaga, društvenih uređenja i ostalih borbi bikova na međunarodnoj sceni. Znam da će to uticati na život običnih ljudi ali i požari, potresi, suše i ostale nepogode ostave traga na čovjeku.
Postoje borci iz ideala ili koristi a postoje i robovi koji vuku kola i kojima nije do borbe.
Mir u čovjeku ne zavisi ni od jednih ni od drugih.

Sto vise rada i obaveza manje problema te vrste. Besposlen covjek u danasnje vrijeme ima mnogo mogucnosti za ubijanje vremena , ali uglavnom stetno ,jer da je korisno ,sam bi nesto radio ,nebi beskrajno "komunicirao "

Lijepo je kad je čovjek besposlen. Problem je što smo naučeni da gledamo, i ugledamo se, na ono oko sebe pa nam to postaje preokupacija.
Slušati, čitati ili na druge načine doživljavati, a ne sagledati šta je to u čovjeku što se hrani tim informacijama, je ono što pravi problem tom čovjeku.
Nije me bilo u objavama ali sam s vremena na vrijeme pogledao šta ima novo. Mjenjao sam nešto na kompu pa nisam izvršio prijavu, a nisam ni imao šta da kažem.
Mogao bi da dam mišljenje, kao i svaki član, o dešavanju u svijetu, ali otišao sam na drugu stranu.
Tamo gdje mogu otići besposleni a voljni da istraže sebe.

Јок бре, "Фркани" је контемплативан тип. Ако напише више од пет реченица, добијеш неку његову рефлексивну мисао. Нема да промашиш.

One dolaze.
Koje poslove ste im spremni prepustiti?
Dali bi legli na spavanac prije nego joj izvadite bateriju? :)

Ne tako davno tehnika koju danas koristimo je bila samo plod nečije mašte. Malo prije toga nije je bilo ni u mašti.
Prije desetak godina na okupljanju njemačkih inžinjera, koje svake god organizuje njihovo udruženje, bilo je riječ o vizijama i očekivanom napretku.
Negdje 2050 pada svjetsko prvenstvo u nogometu. Planiraju da, do tad, naprave tim robota koji će igrati utakmicu sa pobjednicima.
Mašta, vizija ili tek zabava za besposlene?
Možda je neko i prerastao crtaće.

Auuuu Momo. Kakve misli imaš.:)
Vidim to kao pomoć, pogotovo starijim ljudima koje nema ko da sasluša a to im je veoma bitno.
Posmatram ovaj robot usisivač. Zaviri i očisti i mjesta koja bi i moja žena nekad preskočila.
Dobra sprava.
Kakva li je tek ona sa kojom mogu razgovarati?

Bio je tamo nekad ,90ih mislim ,projkt u Engleskoj ,ito ako se ne varam, uglavnom anketa na fakultetima , medju naucnicima i slicno , o tome kako ce svijet izgledati i koje ce novotarije u nauci, tehnici , i uopste biti 2025 godine.. I sad navode ko je sta predvidio , kolko se desilo ,koliko ne ... Uglavnom ,jedino je Stiven Hoking , onaj paralisani genije naucnik rekao da je siguran da sta god se predvidi da ce biti u toj buducnosti da nece biti tako.

Nazad
Vrh