Chat 17

Ne bi komentarisao takve stvari sa mentalno ograničenim ljudima,nemas kapacitet za takvu vrstu diskusije, vidljivo po komentarima a i po svemu ostalom. Zapitaj se ti zasto to to predstavlja toliku opsesiju, gde bi mogao naci pomoc i neko lecenje evenutualno. Jer da je zdravo, nije. Ne imati nikog kao ker, ne imati drustveni zivot, porodicu a biti opterecen ratovima, politikom. Tuga.

Ne bi komentarisao takve stvari sa mentalno ograničenim ljudima,nemas kapacitet za takvu vrstu diskusije, vidljivo po komentarima a i po svemu ostalom. Zapitaj se ti zasto to to predstavlja toliku opsesiju, gde bi mogao naci pomoc i neko lecenje evenutualno. Jer da je zdravo, nije. Ne imati nikog kao ker, ne imati drustveni zivot, porodicu a biti opterecen ratovima, politikom. Tuga.
Kad mi kaže neko ko je uzeo ime mongoloidnog KGB ubice, veruj da mi bude lakše. Nego šta je sa crvenim linijama opet su predjene. Kao intelektualno superioran objasni mi .

Ajd da te pitam nešto...da li je po tebi bolji naš tip kapitalizma ili onaj u skandinaviji tj socijalistički gdje država uređuje tržište,odnose i uslove privređivanja...npr,da li je bolji naš model vezano za poljoprivredu gdje država od seljaka stvara kapitalistu i tajkuna tipa Darko Komec itd dajući mu neograničeno zemlju u zakup ili danski sistem gdje je zemljišni maximum država ograničila extra porezima???
U istinskom kapitalizmu nema drzavne zemlje koja se daje likovima kao Darko ili sljunak tako da takvi tajkuni su nastali zahvaljujuci postsocijalistickom kriminalnom raspolaganju drzavnom imovinom . Upravo zato sto je zemlja , i sve drugo sto je drzavno , upravo zato i jesu problemi. Tako da ti nije dobar primjer.

Pa kako onda svaki dan prepliva sa Kube po neki bogataš [po tebi], a još nije zabeležen slučaj da je neki beskućnik iz SAD pobegao na Kubu.
Svima je bolji kapitalizam, samo to neki nikad neće shvatiti.
Prepliva jer hoće da VIDI velike zgrade i nova kola da proba Kfc Mcdonalds. Posle se vrati, samo o tome ne izveštavaju!
Kako iz Severne Koreje niko ne beži?
🙃🙂🙃

Prepliva jer hoće da VIDI velike zgrade i nova kola da proba Kfc Mcdonalds. Posle se vrati, samo o tome ne izveštavaju!
🙃🙂🙃
A sada vic - kaže Američki predsednik svom Ameru - idi se ubi, šta vam pada na pamet imam porodicu. Kaže Ruski predsednik - Ivane ubi se, ovaj otvara prozor i kreće da skoči - moram imam ženu i decu.

Više je sirotana podigao iz bede kapitalizam nego socializam.

Do pre 20 god u našoj maloj i siromašnoj varošici nisi mogao naći čoveka da kopa po kontejneru...ni za vreme sankicja ni za vreme ratova...
što se ne moze reći za bogati zapad čak i u vreme srećnih 80tih...
Naši ljudi su išli tamo da rade naravno bilo je i siroasnih koji su pobegli odavde...tim novcem su ovde gradili kuće i dr. Ali sa tom platom u zemlji gde je zaradio on bi bio i dalje siroma

Iz feudalne austrougarske su otišli u SAD Tesla i Pupin i tamo ostvarili Američki san. Iz socijalističke Jugoslavije otišao je Pavlović, ostvario Američki san i kad se vratio napravio je na Drini Pavlovića ćupriju. Koji povratnik iz kube, kine ili sssr je napravio makar ćupriju ispred kapije preko uličnog jendeka?

izgleda da je vlada opet uspela da prevari prosvetare,, kad su uspeli da sporazum iz 2023 da prekrse verovatno ce i ovaj da prekrse, samo da prolongiraju vreme i nekako im uvek uspe.

U istinskom kapitalizmu nema drzavne zemlje koja se daje likovima kao Darko ili sljunak tako da takvi tajkuni su nastali zahvaljujuci postsocijalistickom kriminalnom raspolaganju drzavnom imovinom . Upravo zato sto je zemlja , i sve drugo sto je drzavno , upravo zato i jesu problemi. Tako da ti nije dobar primjer.
Moje pitanje isključuje komunizam već favorizuje dva oblika kapitalizma...socijalistički kao u Skandinaviji i liberalni koji ti zastupaš u svojim komentarima
U kom to istinskom kapitalizmu ne postoji državna svojina....koja je to država???

Kad mi kaže neko ko je uzeo ime mongoloidnog KGB ubice, veruj da mi bude lakše. Nego šta je sa crvenim linijama opet su predjene. Kao intelektualno superioran objasni mi .
Kao sto rekoh, da se ne ponavljam.
Ako hoces da diskutujes sa nekim oko spoljne politike morao bi bar da izadjes iz granica svoje drzave i da vidis nesto, porazgovaras sa ljudima iz drzava o kojim tupis non stop da bi imao uopste neku tezinu u diskusiji.
A posto vidim i znam da si neki pacenik koji bukvalno nema zivot van internet prostora, veruj da nemas nikakvu sansu da iole diskutujes sa nekim, a pogotovo civilizovanu. Tako da kontrolisi se leba ti

🙃🙂🙃
Iz severne koreje ne znam dal je neko uspeo da pobegne, verovatno jeste. Znam sigurno a i ti znaš da kod zločinca debelog u severnu koreju niko ne želi da pobegne, niko nije toliko glupav.

Moje pitanje isključuje komunizam već favorizuje dva oblika kapitalizma...socijalistički kao u Skandinaviji i liberalni koji ti zastupaš u svojim komentarima
U kom to istinskom kapitalizmu ne postoji državna svojina....koja je to država???
Jbg , previse saras , nemos se stic. Kritikujuci libetalni kapitalizam ,naveo si primjer Darke koji se obogatio jer je dobio mnogo najbolje drzavne zemlje ovde i sljunak da kopa neograniceno.... ,ja sam na to rekao da nije dobar primjer jer toga nema u kapitalizmu . Ima drzavne svojine ali toliki procenat obradive zemlje u drzavnom vlasnistu koja se daje na dug zakup bez licitacije nema . Eto reci jel se u kapitalistickoj drzavi kao npr Amerika neko mogao tako brzo obogatiti tako sto je dobio budzasto mnogo zemlje od drzave da radi ? To si naveo , to odgovaram , nemoj u sirinu .

Koliko strucnjaka za spoljnu i unutrašnju politiku i ekonomske odnose, pa to nema nigde na svetu 🤣
Немој и ти као админ, који када одлучи да нешто напише, изругује се људима који нешто дискутују.

Него, ако ниси ухватио, наш фекални мислилац сремске провенијенције је изјавио да је, да тако кажем, учесник 5. октобра, ерго - да је у то време био макар старији малолетник, то би значило да му је данас преко 40 година. Можеш ли да поверујеш у то када видиш шта пише? Ја сам и даље у неверици.

Jbg , previse saras , nemos se stic. Kritikujuci libetalni kapitalizam ,naveo si primjer Darke koji se obogatio jer je dobio mnogo najbolje drzavne zemlje ovde i sljunak da kopa neograniceno.... ,ja sam na to rekao da nije dobar primjer jer toga nema u kapitalizmu . Ima drzavne svojine ali toliki procenat obradive zemlje u drzavnom vlasnistu koja se daje na dug zakup bez licitacije nema . Eto reci jel se u kapitalistickoj drzavi kao npr Amerika neko mogao tako brzo obogatiti tako sto je dobio budzasto mnogo zemlje od drzave da radi ? To si naveo , to odgovaram , nemoj u sirinu .
Darko je egzaktan primjer modela kapitalizma koji ti favorizuješ.Imao je znanje,volju i motiv...zato je na površini...oni koji to nisu imali su daleko ispod njega.Jbg ,liberal-darvinizam....nije bitno kojim sredstvima je to ostvario....isto ko u Americi.....dođeš iz Evrope,pobiješ indijance i zapišaš prerije.Kasnije glumiš liberala sa tapijom na milione hektara.
Dok je u Danskoj drugačije...imali su i oni svojih Darko komerc tajkuna sa državnim tapijama po hiljadu hektara ali im je država doskočila....uvela extra porez na svaki hektar površine preko 50 ha...taman toliko da im se ne isplati to zadržati pa su sami odustajali od 50+ hektara.Država vraćenu zemlju podjelila ostalim a istovremeno ostala liberalna i bez nepotrebnih sudskih poravnanja sa tajkunima jer nisu imali osnova za tužbu....socijalizam jbg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh