Chat 17

Ma ne toooo..... Pravo glasa van Hr imaju građani koji imaju putovnicu, ako dobro znam, a nema veze šta si. Jel tako. Znači, imao bi pravo glasa da imaš putovnicu bez obzira šta si.

Neeće Sapatniče. Nije mi to bio cilj. A ko se kako krsti, odakle su mu koreni, kako je nastala neka nacija, koja mu boja kože.... Hebe mi se tačno! Bitno je da nije ekstremista. Pa jel je on Bunjevac, Srbin, Hrvat, Mađar, Slovenac, Makedonac, Crnogorac, Rom..... Samo nek je normalna osoba tj nek nije ekstremista takve izbegavam.

Možda je sad teže. Ali do nedavno nije bilo a da ne pričamo pre 10 godina ili 20-25. Bukvalno su iz stranke išli i ubeđivali ljude da prave putovnice.

To od politike trenutne situacije zavisi. Kad sam završio srednju dovoljno je bilo otići krstiti se u katoličkoj crkvi i izjasniti se kao Hrvat ,stigla je putovnica znam desetine moje generacije iz škole što su uzeli.
Posle je slično bilo sa Mađarima kim državljanstvom,dokazati poreklo iz teritorije pre Trijanjona ako se ne varam,posle uslov bio i jezik.
Od pre par g i Rumuni daju za očuvanje jezika, kulture i tradicije.Do pre par g nisi mogao ni pomisliti da daju državljanstvo .

Синиша, уназад неколико година деца избеглица која су рођена овде веома тешко добијају путовницу. Уплаћивало се за захтев и таксе 250 + € па кад ти јаве или те одбију. То је била једно време и тема на вестима.

Možda se gledalo odakle dolazi molba.... Subotica vrv ima bolju prođu u odnosu na B.T. Nzm.
Drugar iz srednje Srbin izbeglica izBosne, rešio Hr državljanstvo i eno ga šerif je negde u USA. Drugar iz klupe čist Srbin starosedeoc, perfekt priča Mađarski rešio putovnicu, eno ga i on u USA. Ženina sestra, i par kolena unazad njenih su tu rođeni, dobila nedavno putovnicu.

Ma ne toooo..... Pravo glasa van Hr imaju građani koji imaju putovnicu, ako dobro znam, a nema veze šta si. Jel tako. Znači, imao bi pravo glasa da imaš putovnicu bez obzira šta si.
Ma covjek radi na forumu ,nekad se to davno zvalo provokator, treba da iznervira nekog da bi neko izlajo ono sto misli, lokalci pamet u glavu ne znate tko ovo cita, a preko IP adrese se zna tko je pisao iako se ne spominju prava imena.

hahahahahaha

ovo ti je druga izjava koja ulazi u anale ovog foruma

pa sta mislis ko je bio blokiran na forumu ti ili ja???

ako neko pise ovde i postavlja protiv vlasti na ovom forumu sam ja,ti sad tvrdis da sam njihov

neki dan mi pises da li su me posetili ovi sa znackom

i kad napisem da imas sizofrena cepanja,kao i mnogi ovde jer lupetaju non stop i menjaju pricu svaki dan u pisanju pise se da nije tacno

a sve se na kraju ispostavi kako i jeste

Sumnjiv mi je samo o politici pise , a da je pisao knjige koliko je napisao na forumu vec bi bilo kao sabrana djela lava tolstoja 8-)

Mogao je da unovci znanje , otvori na youtube svoj blog ili kako se vec zove i ne bi trebao da ima problema sa pratiocima.

Na lokalnoj televiziji gostuje ovaj sto predskazuje buducnost, javi se jedan i pocne da ga grdi i kaze mu kako je glup ovaj izvadi iz djepa kljuc najnovieg merdze i pokaze mu i pita tko je glup :ROFLMAO:, dok ima ovaca ima i vune.

dok je hdz na vlasti ovde mi Srbi se ne moramo sekirati.usudujem se reci da nam je bolje nego hrvatima ovde.zena radi u bolnici u vukovaru preko dve trecine zaposleni su Srbi odnosno manjine.prednosti na svakom natjecaju, razne pogodnosti, pomoci, poticaji, od dece do odraslih posebno zadnjih godina, mater u drzavnom starackom domu pola subvencionise drzava ostalo mi.na strani rusa sam al ne bih nikad glasao za sdp i milanovica

Možda se gledalo odakle dolazi molba.... Subotica vrv ima bolju prođu u odnosu na B.T. Nzm.
Drugar iz srednje Srbin izbeglica izBosne, rešio Hr državljanstvo i eno ga šerif je negde u USA. Drugar iz klupe čist Srbin starosedeoc, perfekt priča Mađarski rešio putovnicu, eno ga i on u USA. Ženina sestra, i par kolena unazad njenih su tu rođeni, dobila nedavno putovnicu.
Serif ? Joj to je dobro , ja kad sam bio mali mastao da budem serif . Dobro i pilot , al to su svi.

Nazad
Vrh