Chat 17

Sad se vec barata sa cifrom od 11000.
pa napisao sam juce da kazu cetiri brigade (ne znam koliko je brigada vojnika u ukrajini), onaj moj komentar o hiljadu je bio na @MONTOYA lupetanje
danas sam procitao sa ruskog telegrama da ukrajinci gomilaju trupe juzno od Belgorodske oblasti (to je istocno od trenutnih dejstava) i da ocekuju tamo upad ukrajinske vojske (juce su nesto krenuli zapadno od trenutnih dejstava, zato evakuisu onaj Gluskovski distrikt), nisam sacuvao link niti sliku, mislio sam nebitno je, ali pojavice mi se to opet u toku dana, neko ce ponoviti.

To ti je sigurno oko 4,5 hiljada ljudi u pešadiji (brigada) u ostalim artiljerijskim grupama je to manje,

Шта мислите за рецимо три месеца да ли ће Руси пре да бране Москву или да освајају Кијев?

Ipak nije istinita zapadna propaganda da su svi dali petama vjetra , ipak nekoliko je pruzilo otpor okupatoru.

svako ko misli da su ukrajinci tek tako usli lako u kursk i zauzeli nesto a da ih rusi u tome nisu pustili,za mene su ozbiljne budale

kao juce u zvorniku kad se pojavila ona naucnica sakan pa kao sjebala zvalonju tek tako u vezi rio tinta sa sve direktnim prenosom na 4 nacionalne televizije

ko to zaista misli da je tako,je moron prve klase

ovi ukrajinci su otisli u **greška skroz u glavi,ima jos drzava i nacija koji se hitlera ni dan danas nisu odrekli al da ne idemo dalje

novi guverner Kurske oblasti
Eduard Mikhailovich Moskalyov

Eduard-Mikhailovich-Moskalyov.jpg

ruska babuska zadovoljna novom (ukrajinskom) vlascu

evakuisana zena prica kako izgleda ruska nasilna evakuacija i kako je izgledala ruska vojska koja ih je evakuisala:

"By swimming, walking through the woods for 24 hours. We gave them our clothes and other things because they looked like leshys [wood goblins] - barefoot, in torn T-shirts, with dirty hair, etc." - Russian resident shares how Russian authorities organized evacuation of civilians

do sada se smejem, elem, ko ne zna kako izgleda Lesi (Lesnik - bice iz pred hriscanske slavenske mitologije) evo ilustracije:

Leshy-1906.jpg

ruku na srce, nekako mi je drago da je slavenska mitologija jos uvek veoma ziva u rusiji. (sklon sam razmisljanju da za mir medju slavenima, svi slaveni bi trebalo da se vrate na prvobitnu religiju i ovih ratova ne bi bilo, jer jedino religija razdire slavene, a posto niko nece da predje na onu drugu hriscansku treba se vratiti na slavensku!)

i za kraj, jos ruskih zarobljenika koji su se predali danas

ukrajinski izvori tvrde da su do sada zarobili (predali su im se) 2000 ruskih vojnika u kurskoj oblasti!
dve hiljade!

one koji se cude, podsetio bih da su se rusi u drugom svetskom ratu isto masovno predavali, po 500.000 odjednom!
da, pola miliona vojnika se odjednom predalo nemcima (ostali su opkoljeni, ali ako mi neko kaze da pola miliona ljudi ne moze da probije obruc necu mu verovati! rusi jednostavno NE ZELE da ratuju - ne zameram im), nemci su imali problem kako da ih nahrane (ni rusi ih do tad nesto nisu hranili ruku na srce), cak mislim da se posle jedne bitke predalo 1.5 milion rusa mrzi me da trazim linkove!

Colorful%2C_prisoner_of_war_Fortepan_27271.jpg

sve ukupno se vise od 5.7 MILIONA rusa predalo nemcima (od cega je 3.3 umrlo u zarobljenistvu) u drugom svetskom ratu. u prvom nesto manje (za rusiju je kratko trajao pa nisu stigli da se predaju, samo 2.5–3.5 miliona rusa se predalo u prvom svetskom ratu).

Scholars estimate 3.3 million dead out of 5.7 million total Soviet POW captured.

Soviet_prisoners_of_war_held_by_Nazi_Germany_by_year_of_capture.jpg

1.4 miliona rusa je dobrovoljno sluzilo nemackoj armiji

a kolaboracionista je bilo na milione!

i za one koji ce se ovde neminovno pojaviti i tvrditi da to nisu bili rusi vec ukrajinci, evo iz ruskog izvora nacionalni sastav:

составляла: русские — более 300 тыс., украинцы — 250 тыс., белорусы — 70 тыс., казаки — 70 тыс., латыши — 150 тыс., эстонцы — 90 тыс., литовцы — 50 тыс., народы Средней Азии — ок. 70 тыс., азербайджанцы — до 40 тыс., народы Северного Кавказа — до 30 тыс., грузины — 25 тыс., армяне — 20 тыс., волжские татары — 12,5 тыс., крымские татары — 10 тыс., калмыки — 7 тыс. человек (всего около 1 млн 200 тыс. человек)
podaci sa ruske https://ru.wikipedia.org/wiki/Хиви

i za kraj najpoznatiji colaboracionista koji je pod sobom imao citavu vojsku rusa koji su bili na nemackoj strani general Vlasov je bio rus (pohadjao rusku bogosloviju pre vojne karijere)!

Poslednja izmena:
svako ko misli da su ukrajinci tek tako usli lako u kursk i zauzeli nesto a da ih rusi u tome nisu pustili,za mene su ozbiljne budale

kao juce u zvorniku kad se pojavila ona naucnica sakan pa kao sjebala zvalonju tek tako u vezi rio tinta sa sve direktnim prenosom na 4 nacionalne televizije

ko to zaista misli da je tako,je moron prve klase
Nemoj da vrijedjas , ako nemas neke cinjenice da napises nismo od tebe navikli tako. Ja sad da napisem da ko misli da Ukrijinci nisu usli u Kursk vojno kako su i usli je budala ,ali jedino zbog tebe jer drugi normalno diskutuju

Nemoj da vrijedjas , ako nemas neke cinjenice da napises nismo od tebe navikli tako. Ja sad da napisem da ko misli da Ukrijinci nisu usli u Kursk vojno kako su i usli je budala ,ali jedino zbog tebe jer drugi normalno diskutuju
Ako si se pronasao sta da ti radim

Ako branis naciste,nema sta da komentarisemo uopste dalje tako da opusteno

Ja sad da napisem da ko misli da Ukrijinci nisu usli u Kursk vojno kako su i usli je budala ,ali jedino zbog tebe jer drugi normalno diskutuju
Курск је град до кога им је далеко, али баш много. Ушли су у курску област, не у град.

Moje misljenje da sve zavisi od Putina ,kao i do sada . Na kakve ce ustupke pristati kod pregovora .
Којих преговора?

Dakle kurks je oblast koja ima preko 20k kvadratnih kilometara,nacisti su usli oko 1500-2000kvadrata,usli sa 11k vojnika i zauzeli 3-4 sela i vecinom poubijali stanovnistvo

ovo zuto trenutno drze nacisti u kurskoj oblasti

Ovo drugom bojom drze rusi u ukrajini
40GxQH2.jpeg

Курск је град до кога им је далеко, али баш много. Ушли су у курску област, не у град.

Којих преговора?
Znas valjda nasta sam mislio. Dio Kurske oblasti , ako ces bezveze ispravljati ocite nebitne sintaksne greske necemo diskutovati.
Na pregovore mislim eventualne, u skoroj buducnosti , posto Putin vec vjerovatno vidi da mu je pregovarati ito sto prije.
Ajde iznesi ti svoje vidjenje ,konkretan odgovor na vuxd pitanje , ili drugo vidjenje razvoja. Ako neces i ti konkretno dati pretpostavke kako ce se situacija dalje odvijati necemo jednostrano divaniti

hehehe

od dva dana do Berlina, do hiljadu kvadratnih kilometara je p*ckin dim!

236206_original.jpg

od druge vojske u svetu do druge vojske u rusiji!
bravo putin!
russia-second-army.jpg

za prethodnih 10 meseci rusija je zauzela 120 kvadratnih kilometara ukrajinske teritorije
za nesto vise od nedelju dana ukrajina je zauzela 1100 kvadratnih kilometara ruske teritorije

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh