Је ли Момо, а како иде кретање фронта на код Часовог Јара, Њујорка или на покровском правцу? Јесу ли Руси смањили гас и притисак због украјинског упада у курску област? Да ти одговорим - нису. Притискају их и напредују и даље и ништа слабије.
Овај украјински упад у курску област је неочекиван јер која му је сврха кад само ментални склоп попут форунског НАФО нацоша може да сматра да ће зауставити Русе на правцима које сам поменуо или да нешто заузму и задрже. Могу да ураде само ово, да утрче као папупчари са "Тојотиним" пикаповима, да у групама са неколико возила и пар десетина војника цепају по асфалту, сликају се за "Твитер" и "Телеграм", објаве да су у том и том селу, да друштвене мреже имају шта да пишу и да цртају мапе, да се Тртомртолики ложе као фоке и потом да 'ватају џаду назад у сумску област или изгину.
То што видим технике код Украјинаца, са којом су упали, су, са изузетком њиховог домаћег БТР-4, је оно најбоље што имају - "Страјкери", "Бредлији", "Рошели" и којекаква возила која су добили са стране. Ено имаш десетина снимака уништавања тих возила, као и погибија украјинских војника. И то ти је све у условима где украјинци нису укопани и у одбрани, како је то мало западније, у Донбасу и Запорожју, где и без обзира на то губе позиције и троше ресурсе. То значи да много њих неће бити у прилици да се врате назад у сумску област. Да су украјинци (или "савезници" им) рационалнији, све то што су сакупили за упад у курску област, могли су да употребе тамо где их Руси константно потискују, па можда и нешто промене.
Овако изгледа имамо да НАТО "опипава пулс" Русима, колико брзо и како реагују на упад у позадину, а Украјинци направе селфије да се похвале како су опасни, да се не види да им је држава банкрот, индустрија мртва, милиони људи отишли, да киднапују сопствене грађане за слање у рат, а осталима ће за пар недеља тај упад бити ствар која је утицала само на друштвене мреже, као што је било са "констраофанзивом" Украјинаца од прошлог лета или држањем оног мостобрана код Кринкија, на Дњепру.
И Момо, ја не скрећем тему на мишљење обичних људи. Поновићу ти другачије, да ме схватиш. Написао сам да су међу обичним смртницима Украјинцима, чије разговоре могу да видим по Нету, веома је мало оних који верују у фантазмагорије какве нам великим ентузијазмом сервира форумски НАФО нацош.
И немој молим те ти о аргументима. Током дана сам прелистао постове у овој теми и видим да ти ниси имао да напишеш ништа смисленије од тупавог симболизма, о као, доласку на власт Путина када се догодила хаварија подморнице "Курск" и о његовом одласку који ће се сада догодити због украјинског упада у курску област. Мало ти је аргумент као из "Трећег ока", а и како сам написао раније, ти само понављаш оно што је неко написао раније - то исто за подморницу и упад Украјинаца као почетку и крају Путинове власти су Украјинци лупали још пре недељу дана.
И прекините о атомским бомбама - то је нешто што ће Амери (поново) први да употребе.