Ono sto je poceo kao pogranicni upad polako ali sigurno se pretvara u potpunu rusku katastrofu, ukrajinci su upali sa 1000 vojnika, negde sam procitao da je sada u rusiji 4 bataliona ukrajinaca (nemojte me drzati za rec), nisam sacuvao link, mislio sam nebitno.
I dok mi je to sve na pocetku bilo zabavno (i prilika da nerviram zagrizene rusofile), nisam mislio da ovaj upad ima neku vojnu svrhu, prvo mi je
@MOMOSARIC skrenuo paznju a polako i ja pocinjem da mislim da ovaj upad moze imati dalekosezne posledice po putinov rezim, prvo pokazao je da je car go, rusija u pozadini nema rezerve! rusi pocinju da povlace vojsku iz ukrajine da bi spasili kursku oblast, a ukrajinci nezaustavljivo napreduju, cak koriste i aviaciju na teritoriji rusije dok istovremeno obaraju ruske helikoptere i avione. sve cu to potkrepiti konkretnim dokazima fotografijama i videom.
evo sta se zbilo prethodne noci u rusiji
ukrajina je bombardovala tri aerodroma u rusiji (Borisoglebsk, Baltimor i Savasleyka) sa kojih ruski MiG-31K lansiraju Kinzal projektile (krstarece rakete ili vec kako se Kinzal klasifikuje)
Цієї ночі здійснено атаку на 3 російських аеродроми. Згідно росЗМІ, під ударами були ае «Борісоглєбськ», ае «Балтимор» та ае «Саваслейка», де зберігаються носії ракет «Кинджал» МіГ-31К. На перших двох місцеві повідомляли про пожежі внаслідок ударів, на «Саваслейці» пролунало щонайменше 10 вибухів.
t.me
baltimor
t.me
t.me
Savasleyka Nizhny Novgorod
t.me
💥🔥Добрі дрони вдарили по військовій авіабазі «Саваслейка» у Нижегородській області рф Повідомляється про щонайменше 10 (!) прильотів. Звідти регулярно злітають МіГ-31К із аеробалістичними ракетами «Кинжал»
t.me
po ruskom ministarstvu ukrajinski dronovi su napali 8 ruskih oblasti, naravno posto su to izmisljeni dronovi koji su odavno unisteni rusko PVO ima teskoce pri obaranju jer su to zombi dronovi kao i zombi vojska koja osvaja Kursku oblast!
i drugi ruski izvori potvrdjuju (osim ministarstva, jer ne mozes sakriti da gori aerodrom u blizini velikog grada):
proglasena je vanredna situacija i u Belgorodskoj oblasti jer i tamo je usla ukrajinska vojska
x.com
jucerasnji ruski gubici:
+1240 vojnika
+21 tenkova
+17 oklopnih vozila
+57 artiljerijskih orudja
+5 MLRS
+1 AD system
+57 UAVs
x.com