Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ti su napravili barikade . Onda su dosli njihovi panduri ovi pripucali . Tu su ubili pandura a onda krece cela konjica na njih . Pobegli su u manastar i pre nekog vremena su se predali i uhapseni su . To je desavanje a sta je i ko je i kako i zasto to necemo saznati .

Ma ti su napravili barikade . Onda su dosli njihovi panduri ovi pripucali . Tu su ubili pandura a onda krece cela konjica na njih . Pobegli su u manastar i pre nekog vremena su se predali i uhapseni su . To je desavanje a sta je i ko je i kako i zasto to necemo saznati .
Богами има троје Срба убијених, а сумња се и на четврту жртву. Наводно су их шиптарски снајперисти побили.

Nisam gledao babu. Pomislio sam na penzionere jer ih ima vitalnih, sa zavidnim znanjem i memorijom koja nije značajnije narušena godinama starosti.
Ako ih svrstamo u grupu nesposobnih, izlapalih staraca koje je pregazilo vrijeme onda vrijeđamo dobar dio naših starijih građana a uskoro i sami sebe ako već nismo u tom društvu.

Taj fenomen penzionera nije baš tako jednostavan. Za vreme Miloševića je bila ista priča, penzioneri su njegovi glavni glasači, oni ga održavaju na vlasti. Koliko ono vremena prođe od Slobe? Današnji penzioneri su tad bili u najboljim godinama, verovatno su bili Miloševićevi protivnici zarad bolje budućnosti svoje dece. A danas? Da li je moguće da se sa penzijom Miloševićevi protivnici sada okreću za 180 stepeni? Ne znam, mislim ili da ta priča o penzionerima kao glavnim glasačima vlasti ne pije vodu, ili ako jeste onda je to dobra tema za jedno ozbiljno izučavanje...

Zorane, bar ti pamtiš to vreme od pre 25-30 god.
Ne primećuješ da su i sada na vlasti isti ideolozi? Pa pogledaj dačića, kao da je i slobo tu.
Nažalost drugovi su i dalje tu.. na radost penzosa , glavnih birača i nosioca 'demokratije'..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Valjda ce ovo na kosovu da se smiri.
Nego oko ove katastrofe najavljene u ratarstvu , i ovaj Raca kaze nije mu jasno sta se desava . Moja pretpostavka je da smo svi mi obicni ljudi krivi za ovo sto se desava i sto ce se desiti. Pricam o tome vec dugo vremena ko papagaj, ne samo ja naravno. Ova inflacija i poskupljenja zadnje 2 godine je mnogo veca nego sto se zvanicno pominje . Malo ko to i pominje dovoljno a kamoli da reaguje . Pocevsi unutar kuce ,pa do firmi i drzave . Kako reagovati ,pa stednjom. Ako je kava u kafani bila pola evra a sad evro ipo ,ne pijes 2 nego jednu , a nekad i preskocis. Ako se na more islo sa 1000e a sad treba 3000e onda ides 4 dana ,ili preskocis.Inflaciju ne prati povecanje poslova i neprati rast cijena ratarskih proizvoda ,nego pad . Zasto su pocetno pale cijene zitarica ovde? Prvo rodna godina . Drugo , gdje je zavrsavala vecina kukuruza i psenice iz Srbije ? U Konstanci. Ide li sad tamo ? Neide.
Ostale zitarice prate .
E onda na to drugi udarac , jos jaci , a u vezi onog prvog sto sam pisao. Veliki nedostatak gotovog novca i likvidnosti . Od stanovnistva ,firmi ,do drzave . Sta tolko brine nekog sto mu proizvod jeftin koji moze da stoji , ako nije duzan i nije mu zapelo za pare? Da se ne prodaje za jeftino , brzo bi cijena krenula gore.

Uvek je neka kriza i tu nema Boga da je nekad narod obicni ziveo lepo.
Jos davno su ljudi rekli da danas dinar vredi vise nego sutra 2.
Evo ti primer stan pre 5 ili 6 godina kupljen na kredit kostao oko 70 000e sa namestajem i kamatama ( otplacen za 5 godina max) sad se izdaje za 500e mesecno. Znaci max 15 godina da se otplati kirijom.
Da si stedeo pare pre 5 godina je kvadrat bio oko 1200e, sad preko 2500 blize 3000e sta bi dobio ?
Isto i za traktore Maxxum 125 je 2017te isao za ispod 50 000e plus pdv da bi lane kostao oko 72 000e plus pdv ?
Cemu cuvati novac kad se stampa brze od decijih uspavanki ?

Taj fenomen penzionera nije baš tako jednostavan. Za vreme Miloševića je bila ista priča, penzioneri su njegovi glavni glasači, oni ga održavaju na vlasti. Koliko ono vremena prođe od Slobe? Današnji penzioneri su tad bili u najboljim godinama, verovatno su bili Miloševićevi protivnici zarad bolje budućnosti svoje dece. A danas? Da li je moguće da se sa penzijom Miloševićevi protivnici sada okreću za 180 stepeni? Ne znam, mislim ili da ta priča o penzionerima kao glavnim glasačima vlasti ne pije vodu, ili ako jeste onda je to dobra tema za jedno ozbiljno izučavanje...
Dobro zapazanje.

Гледам моју околину деду бабу,од жене деду бабу кроз причу нису задовољни влашћу и ситуацијом е сад иде оно АЛИ...пензија је редовна и то је битно да се плате рачуни а шта ће се јести то није толико битно.Огромна већина пензионера овако размишља а то је огромно бирачко тело још кад добију 20.000 дин завршили су посао,имаш ове који су присиљени да буду у странци,имаш ове који баш воле има оне који не знају за кога да гласају јер тренутно овај гад нема конкуренцију...по мом мишљењу.

Ne pije vodu ali je gazda ubedio naivnu naciju da jeste.Od penzionera glasaju oni koji su sa nižim koeficijentom inteligencije ,koje i pokazuju na raznim snimcima.Penzioneru sa 20000 penzije da bude dobro je priča za malu decu.Ja lično bi ukinuo pravo glasa svima preko 50 godina.
Pravi glasači su zaposleni u javnim preduzećima,zatim mnogi zaposleni koji su dobili posao preko stranke.U tim porodicama se pojavljuju glasači penzioneri.
To je kada pričamo o pravom glasanju.
Kada pričamo o samim izborima-pobeđuju oni koji dobijaju komande od SAD i EU.Ovi su na kraju vlasti a šta mislite-ko može da ih zameni.Njihovi puleni,obučeni samo u druge dresove ili u prevodu tzv.opozicija koja sve vreme huli na vlast da se Vlasi ne bi dosetili.

Šta je ko uradio do 50,uradio je.Na mlađima svet ostaje i neka oni odlučuju.Isto tako bih i u vlasti zabranio da budu ljudi preko 50 i onda ne bi dolazili u ovakve situacije.Kad se popnu ne umeju da siđu.I mandat poslanika do 4 godine i šlus-nikad više u vlasti.Isto tako i predsednika,predsednika vlade,itd.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh