Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
На ова обећања се и заборавило...
dc8361ee7bf4fdf31e320f40b8ab05ba.jpg

Чекај, полако има он још и да преокрене, ко једе домаћу храну ради против себе и државе. Знате ли ви колико кошта кобасица??? Може 3-4 кг паризера да се купи...

E pa ti sad vidi na koji nivo je višegodišnja propaganda dovela svest ovog naroda kad guta sve ovo.
Okruženi smo neprijateljima ,svi nas mrze ,svetska zavera protiv slobodoumnog narod samo on nam nalazi retke prijatelje i da nam nije njega....
Ista priča traje 30 godina sa malim pauzama.

Malo zajebancije nije na odmet dok se ceka kosarka a da se ne uspava 🤣
Bas sam uzivao gledajuci ove mudonje i razmisljao sta bih ja rekao domacinu . Gledam i razmisljam i mislim da bih mu rekao sto ti je dobra haljina . Istu takvu moja zena nosi dok bere kupus 🤣
Onda razmisljam sta su mogli ostali da mu kazu .
Bajden ga je pitao kakve veze ima Indjija sa Indijom , Ursula ga pitala jos koliko miliona boca da spremi , ovaj Indijac iz UK ga je pitao jel ima jos one dobre rakije od prosle godine . Solca nije prepoznao jer izigrava Scepana Scekica itd. , itd .

Bio sam u junu na testu opterećenja u jednoj privatnoj ordinaciji u Vrbasu. Kad sam završio test izađem na ulicu da sačekam da dođe sestra po mene, sa mene lije, malo mi i drhte noge od testa a nigde nikakve klupice ili slično, napolju vrućinština i vidim na susednoj rampi držač za biciklove koji je u hladu od kuće. Sednem na njega, i malo potom se iz kapije te susedne kuće pojavljuje neki stariji čovek, ja se javim i počnemo razgovor:

- Bio si kod doktora? - Pita me on.
- Da. - Odgovorim mu.
- Kod kog?
- Kod kardiologa, radio sam test opterećenja srca pa sam seo ovde u hlad da odmorim dok mi ne dođe prevoz.
-
- (dalje je bio deo razgovora oko doktora i bolesti, nebitan za ovu priču pa ga preskačem)
-
- Odakle si? -Pita me on dalje.
- Iz Srbobrana.
- Aaa, iz Sentomaša. Znam ja Sentomaš, radio sam jednu godinu u Sentomašu! Sad sam u penziji, nije mi velika penzija al' ja sam zadovoljan, meni je dosta. Šta ima novo u Sentomašu? - Ima tu još jedan deo razgovora o tome kad je radio u Srbobranu, al' i taj deo preskačem jer nije bitan za ovu priču.
- Ništa, mrtvo selo! - Odgovorim mu.
- Kako mrtvo?
- Pa lepo, ništa se ne dešava, nemamo ništa, nema čak ni ljudi po ulicama a ovde kod vas u Vrbasu pune ulice. I u Temerinu je isto, sve vri dok kod nas prazne ulice... - Vidim da me gleda začuđeno pa nastavljam: - Kod nas ništa nema, ciple jedne ne možeš da kupiš kod nas, moraš u Vrbas, Temerin, Novi Sad. Kad sam išao u osnovnu školu bilo je pet prodavnica cipela, a sad ni jedne, osim kineza...
- Aa, to ti je sve zbog ovih što blokiraju mostove! Oni su sve upropastili. - Reče on, a ja u prvi mah i ne skontah šta mi govori, čak mi padne na pamet da misli o poljoprivrednicima...
- Ovi Šolakovi... I Đilasovi... Izdajnici... - Tu ih počasti sa još par epiteta a ja shvatih da misli na proteste protiv nasilja u Bg.
- Kakve veze ima Šolak sa prodavnicama cipela u Srbobranu?
- Ima, ima!
- Ne razumem, kako ima, nije on na vlasti?
- Da je on na vlasti ja ne bih ni penziju imao!
- Ma kako ne bi imali? Ko može da Vam uzme penziju koju ste stekli? - Tu se polako palim i ja... :)
- Može, može. Ja ne znam, poštujem svakog ... možda si i ti za njih? - Poče da spušta loptu...
- Nisam ja za nikog, ja sam sam za sebe, al' sam najmanje za ove koji su sad na vlasti.
- Zašto ja sad moram da privatno plaćam pregled a ne mogu da ga odradim u bolnici? Zato što nema doktora, a zašto ih nema? - Tu sam se već potpuno zapalio. - Je l' znate šta je bilo u Rumuniji?
- Šta?
- Pa i Rumuni su u jednom trenutku ostali bez doktora, otišli svi u inostranstvo za boljom platom. Onda su doneli odluku da svaki doktor ima paltu od 3000e i sad nemaju problem sa doktorima... A mi? Mi 3000e za džandarme, a doktori? Koliko imaju? Zašto ne daju doktorima 3000e umesto žandarmima?
- Zato što bi to bila ucena! - E ovo ga uopšte nisam razumeo, ko zna da li je i on mene razumeo šta sam govorio...

Da ne davim dalje, diskutovali smo još malo, smirenije, on je hvalio vlast a ja izvlačio njene loše poteze. Npr. on kaže ova vlast je napravila autoputeve, a ja ga pitam zašto nam je gorivo najskuplje u okruženju i koliko se cena tog goriva odrazi na skuplji život, pa onda ova vlast pravi bolnice a ja zašto u apoteci ne može da uzme lekove na recept već mora da ih plaća i gde su ti doktori za te bolnice, itd...

U to stiže moja sestra po mene i tu se pozdravimo i raziđosmo, čak nam je i mahao dok smo odlazili.
Kasnije sam razmišljao kako neko dođe do ubeđenja da bi mu neko drugi na vlasti uzeo penziju, kako dođe u to stanje straha da iz odbrane mrzi druge. Očigledno je da ispiranje mozga (pink, hepy) itekako funkcioniše...

Kako bi nazvao Milane to kad vlast radi vise u korist stranih privrednika nego domacih, kad ustopi prirodne resurse strancima....kad po savete idu u americku ambasadu
Ne želim da se mešam u vašu politiku, ali ponekad imam osećaj da i u ambasadi Zulukafrije mogu dobit korisnije savete od toga što su njihova uma djela.

Mislim da je i ostao do danas situacija u srbiji ne bi bila nista gora...
Kad bolje razmislim mozda i bolja
Neverovatno kakva konstatacija!
Kad i posle svega sto je cinio i doveo zemlju do dna jos uvek ti vrvi kroz glavu da bi sa njim danas bilo bolje!
Dok se ova zemlja ne odrekne svih sotona koji jos vladaju iz one garniture od ‘87 do 2000 moze nam samo gore biti!

Kad i posle svega sto je cinio i doveo zemlju do dna jos uvek ti vrvi kroz glavu da bi sa njim danas bilo bolje!
Dok se ova zemlja ne odrekne svih sotona koji jos vladaju iz one garniture od ‘87 do 2000 moze nam samo gore biti!
Ako je iko bio protiv tog rezima ja sam ...
Hteo sam reci da je i posle njega drzava vodjena lose...pojavili se novi lopovi, novi tajkuni, vozaci vanzovali u ministre...industrija unistena, poljprivreda zanemarena a sela manje il vise unistena... tako da verovatno i da je ostao ne bi bilo nista gore po nas

Moram i ja da konstatiram.Mislis ako budu izbori da ce doci do promene vlasti?U mom i tvom selu da ce pobediti druga opcija?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh