Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malo mi je to nejasno ,,otme".Ako neko ponudi veću cenu zakupa ne razumem kakvo je to otimanje.Naravno postoji tu i pitanje za vlasnika zemlje ako je izdavao nekom u dugogodišnji zakup i imao dobru saradnju sa zakupcem vredi li menjati to za nešto više novca a da se ne zna kakva će saradnja biti sa novim zakupcem.

Не би, мене туђе не треба, али ако држава хоће пораст наталитета онда мора и ту политику да промени. Ето Мађарска влада укинула порез на земљу за пољопривреднике, ти то не би волео? И мени моја деца нису терет, имам их четворо живе деце , прво нам је дете умрло и да супруга може имали би их још. Деце и пара никада доста само нека су жива и здрава, а материјалног ће увек бити. Хвала Богу драгом кичма и здравље ме још служе па док год је тако биће свега довољно. Ако ништа друго бар ће неко имати у старости ако је дочекамо да нас обиђе и пита нас како смо. Ја сам скроман човек тако сам и децу васпитао и тиме се поносим, иако је овај живот и окружење много горе и захтевније. Једино ми жао што се раније нисам оженио и правио децу, када сам служио војску момци 81,82 годиште на заклетву жене са децом им дошле. Ја их гледам реко, е бре децо па шта сте ви проживели, а сада видим да моје момчење и није имало неку предност у односу на њих. Њима синови увелико помажу, подарили им унучад, а ја има још најмање 2 године да чекам да син самостално трактором крене на њиву да ми припомогне.

Ја од обавеза не бежим ако је цена пристојан и културан живот. Ето сви хоћемо субвенције као у окружењу, наравно то носи и нека наша улагања и залагања на које би ја пристао као и већина нас са овог форума. Један од првих је и Е-аграр који смо видели да није савршен, мањка до зла Бога али не одбацујемо га већ се надамо да ће од догодине бити много бољи и експедитивнији. Чист доказ су ипард фондови да можемо да се прилагодимо европским и светским стандардима. Што се тиче узимања само лепог и само оног што мени одговара ту си мене помешао гадно са неким другим, ја сам овде где јесам јер ми част и образ не дозвољавају такве ствари и ја се тиме поносим. Ако ништа друго бар нико не може да упре прстом у мене каже ево га онај што је цео живот био паразит. А колико сам честит и поштен то можеш увек да видиш и сазнаш кад дођеш код мене у кућу. Моја врата су свима отворена и сви су добро дошли, чак немам ни ограду ни капију тако да време доласка није ограничено закључавањем исте.

Људи млатите празну сламу, немојте дозволити да две будале(Пеет и Тртмрт) поведу сваку расправу на форуму,тј овај тртмрт је био као умро ал ето га вратио се да дави опет.
Ко хоће да иде он ће отићи,видеће и одлучиће сам шта ће и како ће.Онај ко мисли да је негде друго сигурније,боље за децу и сл,он мора да оде сам да би видео,тренутно је слеп и луд и не верује па колико год да му објашњаваш. Да бар зна језик државе где би отишао па да мало прелиста портале и новине па да му се мало очи отворе.
Финансијска страна је свакоме другачија има људи који живе као мишеви ал се не би вратили кући из 1. срамоте 2. јер немају где ни да се врате. Мало људи је спремно да мења живот толико пута,није то само доћи и отићи,то су процедуре у пм. Познајем много који су се вратили,познајем и оне који желе да се врате али не могу, а познајем и оне који су се снашли и обогатили али радили дан и ноћ. Исто тако познајем такве људе и код нас.
Нити је трава зеленија преко нити је живот лепши нити можеш да живиш као што живиш код куће.Е сад приоритети су код сваког другачији.

И пазите ко вам тупи где је боље и где је горе,нпр тај исти Пеет је ћутао као курва кад је добија о субвенције на машине које је пријавио на снају,приколице и дрљачу,тај период није га било нигде,ћутао као заливен,чим је прошло држава неваља.Е сад хоћемо западни систем а да овамо муљажа,колико он има газдинстава пријављених? Значи да би ми били као Аустрија морамо такве да хапсимо,и морају сви да га пријаве од првог комшије па све до инспекција. Е пошто ми нисмо такви и Перо ће да лаје и лаје и даље, биће нам како је и било и ћао.
Да тако лаје на аустријском форуму 90 посто чланова би га пријавило полицији. Размислите о томе.

@DraleTD
Mislis li da vredi mukotrpno objasnjenje i obrazlozenje ovim kontra zapadnim opredeljenicima?
Kao sto svako normalan vidi da je strandard mnogo, ali mnogo bolji uz posten rad tamo u nekim zemljama zapada tako ovi kontrasi ne priznaju to i ne sagledavaju cinjenice u tom delu vec traze neka nenormalna dela i to predoce, kao sto su prava Lgbt populacije i razne nebuloze sa zapada koje nisu na svom mestu.
Ali sta normalan covek ako zivi na zapadu ima s tim, gleda svoja posla i ne ucestvuje u tim stvarima. Doduse ni mi kao drustvo po tim negativnim stvarima nismo daleko od njih, ali zato zastojimo u svemu ostalom!

Људи млатите празну сламу, немојте дозволити да две будале(Пеет и Тртмрт) поведу сваку расправу на форуму,тј овај тртмрт је био као умро ал ето га вратио се да дави опет.
Ко хоће да иде он ће отићи,видеће и одлучиће сам шта ће и како ће.Онај ко мисли да је негде друго сигурније,боље за децу и сл,он мора да оде сам да би видео,тренутно је слеп и луд и не верује па колико год да му објашњаваш. Да бар зна језик државе где би отишао па да мало прелиста портале и новине па да му се мало очи отворе.
Финансијска страна је свакоме другачија има људи који живе као мишеви ал се не би вратили кући из 1. срамоте 2. јер немају где ни да се врате. Мало људи је спремно да мења живот толико пута,није то само доћи и отићи,то су процедуре у пм. Познајем много који су се вратили,познајем и оне који желе да се врате али не могу, а познајем и оне који су се снашли и обогатили али радили дан и ноћ. Исто тако познајем такве људе и код нас.
Нити је трава зеленија преко нити је живот лепши нити можеш да живиш као што живиш код куће.Е сад приоритети су код сваког другачији.

И пазите ко вам тупи где је боље и где је горе,нпр тај исти Пеет је ћутао као курва кад је добија о субвенције на машине које је пријавио на снају,приколице и дрљачу,тај период није га било нигде,ћутао као заливен,чим је прошло држава неваља.Е сад хоћемо западни систем а да овамо муљажа,колико он има газдинстава пријављених? Значи да би ми били као Аустрија морамо такве да хапсимо,и морају сви да га пријаве од првог комшије па све до инспекција. Е пошто ми нисмо такви и Перо ће да лаје и лаје и даље, биће нам како је и било и ћао.
Да тако лаје на аустријском форуму 90 посто чланова би га пријавило полицији. Размислите о томе.
Ti magarce odj… od mene jer nisi vredan srati i ne pomeni me vise!
Budale su oni koji te trpe u dvoristu, jer ako si takav i kuci kao na forumu i pun mrznje i vredjanja onda stvarno je najebala ta porodica s tobom ako je uopste i imas i nisu te napustili odavno!

Ti magarce odj… od mene jer nisi vredan srati i ne pomeni me vise!
Budale su oni koji te trpe u dvoristu, jer ako si takav i kuci kao na forumu i pun mrznje i vredjanja onda stvarno je najebala ta porodica s tobom ako je uopste i imas i nisu te napustili odavno!
Немој се нервирати, чињенице су чињенице. Ти први који подижеш у небеса западни систем а о њему појма немаш би био ухапшен ради малверзација. Ја ти то искрено желим,јер од нечега се мора кренути,у једном моменту до реда мора доћи,ако га сами не желимо о чему онда тупите нон стоп.
Јесам ли шта слагао? Наравно да нисам. Ако хоћеш да будеш џек,сецесиониста,аутономаш буди увек,немој ћутати као курва кад треба да узмеш паре од државе на муљажу.

И како је мржња указати на такву ствар? То је тотално лош приступ. Ако указујемо на лоповлук политичара и морамо да се боримо против тога,зар не би требали да указујемо на муљаторе и преваранте међу нама? Колико год да је политика крива за све лоше у држави толико смо и ми сами јер и сами трпимо и толеришемо преваранте и лопове. Не мислим за тебе да си лопов далеко било,ал све остало да.

Poslednja izmena:
Ovo oko Peta ne znam i necu ulaziti u to . Slobodno ispljuj taksare koje voze po subvencionisanom gorivu za paore i sto dobijaju kartice na Vracaru . Posto drzava i vlast rade kako rade apsolutno nemam problema ko izigra drzavu i samo napred dok ovi ne padnu . I pricas da treba u zatvor a uradio je svo po zakonu tako da krivicno ne moze da odgovara . Da je i tebi poljoprivreda primarna grana verovatno se ni bi dovijao na sve moguce nacine 🤔
Neka politicari sednu i nameste uredjen sistem pa niko nece razmisljati sta se moze .
Oko Inostranstva i zivota u istom si sve lepo objasnio 👍
A sto se secesionizma tice pa mi smo kao narod upravo to i bili pre 100 godina i zahvaljujuci toj ideji Vojvodina je usla u sastav Srbije a pre toga nikada nije bila deo Srbije

Ovo oko Peta ne znam i necu ulaziti u to . Slobodno ispljuj taksare koje voze po subvencionisanom gorivu za paore i sto dobijaju kartice na Vracaru . Posto drzava i vlast rade kako rade apsolutno nemam problema ko izigra drzavu i samo napred dok ovi ne padnu . I pricas da treba u zatvor a uradio je svo po zakonu tako da krivicno ne moze da odgovara . Da je i tebi poljoprivreda primarna grana verovatno se ni bi dovijao na sve moguce nacine 🤔
Neka politicari sednu i nameste uredjen sistem pa niko nece razmisljati sta se moze .
Oko Inostranstva i zivota u istom si sve lepo objasnio 👍
A sto se secesionizma tice pa mi smo kao narod upravo to i bili pre 100 godina i zahvaljujuci toj ideji Vojvodina je usla u sastav Srbije a pre toga nikada nije bila deo Srbije
Druze nemoj samo ti da objasnjavas molim te. Bilo ko drugi samo nemoj ti. Jos cekam odgovor na pitanje zasto nisi otisao na osnivanje pokreta poljoprivrednika(stranke)? Cini mi se da si izvrdao i resio da ne odgovoris. A toliko davis o politici na forumu da jeto bolesno. A o istorijiskim cinjenicama bih te zamolio da preskočis, jer na osnovu toga sto pises i sto si vec izjavio dal ovde dal preko pp si me ubedio da o istoriji imas veoma veoma tanko znanje.
Ko se dovija i cime?

Istorija se da vremenom nauciti . Posto vidim da ti znas aj kazi koje godine je Vojvodina ( cela ) bila sastavni deo Srbije ?
Oko dovijanja - da se bavis samo poljoprivredom ne bi se dovijao ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh