Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je uporedivo sa 90 tih ovdje kad je poceo rat i odlazak mladih , vecina se nije vracala a i broj je usporediv.
pusti 90te nego sad stanje

to sto si ti naveo je isto kao i kod nas bez rata sto ljudi odlaze tako da ti cinjenica pada u vodu,procenat je isti cak i manji kod rusa ako gledas i racunas pravilno po broju stanovnika,vise se nas seli nego rusa iz rusije

Грабик, не знам баш руски а ни украјински али имам кога да питам у селу. И једни и други утекли од могуће мобилизације. Овде има украјинаца од другог светског рата, дошли по "заслугама". Па ето код родбине...
Још се привикавају а ту су скоро годину дана. Него има ли их у твом крају једних или других?

Грабик, не знам баш руски а ни украјински али имам кога да питам у селу. И једни и други утекли од могуће мобилизације. Овде има украјинаца од другог светског рата, дошли по "заслугама". Па ето код родбине...
Још се привикавају а ту су скоро годину дана. Него има ли их у твом крају једних или других?
Slabo ti mogu da nesto prevedu sa ruskog, galicijani , nisu oni dosli poslije 2 vec prije raspada austrougarske na balkan a poslije 2 su se samo preselili.

Ма има ли сада досељеника? Ови од пре су махом помађарени, остала су им презимена. Углавном од западне украјине. Овде их има од другог светског рата.

otici sada sa licnom kartom ili pre tj nekad dok si cekao za vizu NIDJE VEZE

a ti i dalje razmisljaj sta je normalno tebi

Има још једна ситница код тих што одлазе, сви су имали посао овде. Ови што раде од данас до сутра не мрдају нигде

I ti razmišljaju mogao sam ići ranije i bez vize.I išao sam po inostranstvu.A ti sad razmišljaj zašto je toliki odliv ljudi da se ne vraćaju.

I ti razmišljaju mogao sam ići ranije i bez vize.I išao sam po inostranstvu.A ti sad razmišljaj zašto je toliki odliv ljudi da se ne vraćaju.
sad da li ja ponekad gubim konce sto bi se reklo ali mislim da uopste nismo pricali o razlogu odlaska i ne vracanja tih istih ljudi

neznam kako vam uspe to da iz jedne price predjete u drugu sasvim normalno i terate po svome

Ne moras mi prevoditi sa ruskog , morao sam ga uciti vise od 7 godina.
Govedina bez kosti je 700(699) rublja kilo sto mu dodje ~7E kilo , ne vidim ja tu nesto jeftinije nego ovdje, a ono sto je 1088 rublja kilo isto neka junetina , ne vidi se cijela etiketa , pa preracunaj to u placu od 500E , losije zive nego ovdje.
Cijena junetine 535rub plecka sa kostima (lopatka) ~5 E kilo .
Izvini.Nisam znao da govoriš ruski a možda neko ne zna.
500E je plata NK radnika a SSS mora biti dosta veća.Vidim da iz Srbije i Hrvatske beže od lošeg života a iz Rusije zbog mobilizacije.

Terminali samoopsluzivanja,pri kupovini karata za prigradski voz. Sve kulturno i civilizovano!
Obratite paznju na shemu pravaca! Prigrad je i to sto se nalazi,i na vise ,od 200 km od Sankt-Peterburga! Kako je Rusija "mala" )))

https://www.facebook.com/photo?fbid=251920511015859&set=pcb.251922114349032
Evo, ako neko zeli da uporedjuje cene u Rusiji i Srbiji.
Ovaj put,cene na meso!
Ukoliko neko bude imao zelju, fotografisacu i cene na druge proizvode!
Kura okorok -pilece noge!
Indejka- curka!
Pecenj- jetra/dzigerica!
Farš-mleveno meso!
Govjadina-govedina.
Odnos rublj-dinar 1,15
Bar znaju sta jedu i da je njihovo . Ovi zapadnjaci ne kapiraju sta je bitno i ne kapiraju sustinu . Roknu im one UV lampe i misle da kupuju extra sveze 😂 . Jos i vole kada kupe meso hranjeno sa GMO biljkama . Ali tako bolje radi fajzer pa im nije za zameriti .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh