MONTOYA
Član
Vredja se vlast pa klik upozorenja...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
E tu sam te ceko.Tо ме питаш после прочитаних мојих речи да је у Чеченији 2003. био референдум који су они, како се то популарно каже, реафирмисали свој статус унутар Руске Федерације или оне друге тврдње, да су сви ти кавкаски народи оружјем боре за интересе своје државе - Русије?
Какогод, мислим да би у оба случаја могао да се напише исти одговор.
Естонија, Литванија и Летонија су у доба СССР-а били три засебне републике, од петнаест постојећих, од којих је једна била и Русија, илити скраћено РСФСР - Руска Совјетска Федеративна Социјалистичка Република. Поента је на одредници федеративна. Дакле, било је петнаест република СССР-а и истовремено Русија (РСФСР) унутар себе је имала преко двадесет република (где су и те републике на Кавказу - Чеченија, Ингушетија, Дагестан, Кабардино-Балкарија, Карачево-Черкесија).
У тој некадашњој руској совјетској и данашњој руској федерацији, од двадесет и кусур република, (и још више засебних области и округа), једна је Чеченска Република. Е они су могли да на свом референдуму усвоје предлог устава који потврђује да је њихова република јесте део Руске Федерације.
На страну симпатије и антипатије, али Естонија, Литванија и Летонија нису могли да изгласају останак или повратак у Русију јер никада нису биле ни део РСФСР, ни потоње Руске Федерације.
Ал' је занимљиво и то да ни они тако ситни и баштинитељи европских вредности, за деценију и по од остваривања независности, до пријема у ЕУ, нису имали никакву иницијативу о некаквом међусобном зближавању.
"Пола села га се боји"??? Е, згруваћу те моторбециклом, када те сретнем следећи пут.
А шта си очекив'о, да ми у толикој главуџи стоји само једна развучена жица од увета до увета?
Bogami vise se pljuvala opozicija zadnja dva-tri dana i pljas tras upadose hakleri . Ili je neki od moderatora kliknuo pogresno dugme na kompu nadajuci se novcu . Kao Sojic u serijiVredja se vlast pa klik upozorenja...
Ај сад поентирај.E tu sam te ceko.
Kad sam ja napisao da im je bila logistika u osetiji.Аха, била "дудајевцима" и "басајевцима" логистика у Јужној Осетији, међу Осетинима. Да, да, врло вероватна варијанта.
Добро, зар ниси могао да убодеш неки други регион Русије са муслиманском већином и да устврдиш то у вези логистике, него баш Јужну Осетију?
"...Ако јесу, онда су славили..." Знаш ли да је 2003. године у Чеченији одржан референдум у коме је огромном већином гласова усвојен нови устав Чеченије којим се она враћа у правни простор Русије? Јесте, лако је могуће да ти исти људи данас славе погибију скоро 190 школске деце, следеће године изађу на референдум и гласају за останак у Русији.
А види тог чуда - двадесет година касније, Чечени, Дагестанци, Ингуши, Авари, Даргинци и сви остали кавкасци, кољу се за рачун Русије само тако.
Oni to radeMozda djilas hakuje
Ја сам из ових твојих речи схватио да ти тврдиш да су чеченске брадоње изгубиле упориште у Чеченији и нашле га у Осетији:Kad sam ja napisao da im je bila logistika u osetiji.
Sa kojim teroristima su rusi ratovali u dagestanu , ingusetiji ,u istoj je ruski bin laden i ubijen, jel im mozda nije tamo bila logistika kad su izgubili ceceniju i dosli u osetiju.
Да, сигуран сам да ти је познато.Da poznato mi rusi i kavkazci , obostrana ljubav kao i vasa obostrana ljubav sa onima sto nose bijele kapice
Toplo vrijeme...Nego jel ste nabavili kupus za kiseljenje . Na tv svi kupusari kukaju na slabu potraznju
U redu da su te republike bile dio ruske federacije a ove tri balticke nisu , pa nisu mogle raditi referendum o ostanku ili pridruzivanju rusiji niti su htjele . Al kakve onda ukrajina ima veze sa rusijom po tom nacelu ? Niti su dobrovoljno voljni niti se moraju izjasnjavati pa opet kremlj se dosjetio da bi ih bilo dobro pripojiti , pa makar dio ? Nepitam za njega , putina , nego npr za nas neke koji to odobravamo , kao ti npr , a u smislu dvostrukih arsina ? Ili to znaci da je proslo u ukrajini kako je planirao , dali bi onda i balticke drzave postale zanimljive bez obzira na te pravne zavrzlame iz sssr istorije sto si naveo?Tо ме питаш после прочитаних мојих речи да је у Чеченији 2003. био референдум који су они, како се то популарно каже, реафирмисали свој статус унутар Руске Федерације или оне друге тврдње, да су сви ти кавкаски народи оружјем боре за интересе своје државе - Русије?
Какогод, мислим да би у оба случаја могао да се напише исти одговор.
Естонија, Литванија и Летонија су у доба СССР-а били три засебне републике, од петнаест постојећих, од којих је једна била и Русија, илити скраћено РСФСР - Руска Совјетска Федеративна Социјалистичка Република. Поента је на одредници федеративна. Дакле, било је петнаест република СССР-а и истовремено Русија (РСФСР) унутар себе је имала преко двадесет република (где су и те републике на Кавказу - Чеченија, Ингушетија, Дагестан, Кабардино-Балкарија, Карачево-Черкесија).
У тој некадашњој руској совјетској и данашњој руској федерацији, од двадесет и кусур република, (и још више засебних области и округа), једна је Чеченска Република. Е они су могли да на свом референдуму усвоје предлог устава који потврђује да је њихова република јесте део Руске Федерације.
На страну симпатије и антипатије, али Естонија, Литванија и Летонија нису могли да изгласају останак или повратак у Русију јер никада нису биле ни део РСФСР, ни потоње Руске Федерације.
Ал' је занимљиво и то да ни они тако ситни и баштинитељи европских вредности, за деценију и по од остваривања независности, до пријема у ЕУ, нису имали никакву иницијативу о некаквом међусобном зближавању.
"Пола села га се боји"??? Е, згруваћу те моторбециклом, када те сретнем следећи пут.
А шта си очекив'о, да ми у толикој главуџи стоји само једна развучена жица од увета до увета?
Nisam ja napisao tekstЈа сам из ових твојих речи схватио да ти тврдиш да су чеченске брадоње изгубиле упориште у Чеченији и нашле га у Осетији:
Да, сигуран сам да ти је познато.
Ко је теби рекао да је циљ Русије био да припаја делове Украјине? Не, заиста те питам сасвим озбиљно.Niti su dobrovoljno voljni niti se moraju izjasnjavati pa opet kremlj se dosjetio da bi ih bilo dobro pripojiti , pa makar dio ?
Јасно је да ниси написао текст... али ниси га изгледа ни прочитао јер ако си клип поставио као потврду тезе о анимозитету између Руса и Чечена, знај да у њему нема ничег што би могао да протумачиш на тај начин.Nisam ja napisao tekst
Nisi upućen....Oni to rade
Da se sprdamo malo . Ali u svakom sprdanju moze imati delic istine .Nisi upućen....
U srbiji je "ovima" za sve kriv djilas i bivsa vlast...sta god da se desi...
Pa sam u tom duhu i napisao u vezi problema sa forumom
A to je u cilju da Nato ne pridje Rusiji? Promasio je onda i cilj i sredstva . Nato ne prilazi tako sto osvaja vojno teritorije , nego sto se clanice pridruzuju , a prakticno vojni savez koji se putinu nesvidja je bio zapadno od berlina a sad je do crnog mora , tako da je to slab alibi.Ко је теби рекао да је циљ Русије био да припаја делове Украјине? Не, заиста те питам сасвим озбиљно.
Ако се сетиш, Русија је инсистирала на провођењу "Минских уговора", по којима би побуњене, Луганска и Доњецка Народне Републике требало да остану део Украјине, у неком статусу аутономије, што би захтевало да Украјина од унитарне државе постане федерација или тако нешто, где би и остале украјинске области (таква им је територијална организација) добиле неки вид аутономије. Ја сам сигуран да би то Русији потпуно одговарало - такво устројство Украјине осигурало би блиске односе са Русијом и дистанцу од НАТО. Кој' ће андрак Русији украјинске области са инфраструктуром на нижем нивоу од просечне руске, гомилом пензионера, корпуцијом већом него у Русији и олигархатом распуштенијим него у Русији?
Е, а сад, када није дошло до примене "Минских уговора", нити је то била намера украјинске стране и Европе, већ да купе време за Украјину да се спреми за рат, што су јасно рекли и бивши УКР председник Порошенко (који је чак био њихов иницијатор) и садашњи Зеленски, као и тетка Меркел и прдоња Оланд и постојала озбиљна шанса да ће Украјинци ликвидирати ЛНР и ДНР и постати члан НАТО, Руси би били коњи да не спрече развој ситуације лош по њих и њихое сународнике из Украјине.
Када су Руси пре упада у Украјину признали ЛНР и ДНР као независне државе, па после упада Украјинци почели, па прекинули оне преговоре, прво у Белорусији, па потом у Турској и чак законом забранили преговоре са Русима, а после и Руси спровели референдуме у освојеним областима, мени је постало јасно да они више немају жеље и наде за нечим попут тих "Минских уговора" и било каквог договарања. Како ја сматрам, сад им је циљ да се убије Украјина као држава и у светлу "политичке некоректности" према Русима коју ничим не спутавају на Западу, ја се нећу либити да напишем да Русима желим да остваре ту намеру. А Украјинци, они који се тако национално идентификују, преживеће то што им се држава преполовила.
Успут: у оном бескорисном "Будимпештанском меморандуму" (вазда остао меморандум и никад постао уговор), којим је првенствено 'Мерика натерала Украјину да преда Русији сво нуклеарно оружје базирано на њеној територији, гарантован је територијални интегритет Украјине у тим границама УССР (Украјинске Совјетске Социјалистичке Републике) после распада СССР, али да Украјина остане неутрална држава, ван војних блокова.
Украјинска влас', дошла после које већ обојене револуције, уноси у Устав, да л' тачно у 2009. или 2011, али у то време, да Украјина стреми да постане члан НАТО. Свако мало у Украјини неке вежбе са НАТО, па мало да заједно направе какве војне објекте као нпр. она база у Очакову, на Црном Мору, па не једном украјински политичари изјављују да неће Русима продужити уговор о закупу база црноморске флоте на Криму. Само будала не би могао да схвати у ком правцу све то иде, а у Русији баш и нису баш толике будале да то прозевају.
Јасно је да ниси написао текст... али ниси га изгледа ни прочитао јер ако си клип поставио као потврду тезе о анимозитету између Руса и Чечена, знај да у њему нема ничег што би могао да протумачиш на тај начин.
Ko o cemu , ti o ...ic na kraju prezimenaDa se sprdamo malo . Ali u svakom sprdanju moze imati delic istine .
Koga Vucић najvise napada . Djilasa i Solaka . Mozda zato sto nemaju ИЋ u prezimenu . Pa malo u proslost da odemo . Kostunica isto bio razapinjan od strane svih mogucih . Gle cuda ni on nema ИЋ . Zanimljivo priznaj
A kad se onomad Kuba dobrovoljno "izrazila" da vojno sarađuje sa Rusima, Ameri su to demokratski prihvatili? Ili možda nisu?!A to je u cilju da Nato ne pridje Rusiji? Promasio je onda i cilj i sredstva . Nato ne prilazi tako sto osvaja vojno teritorije , nego sto se clanice pridruzuju , a prakticno vojni savez koji se putinu nesvidja je bio zapadno od berlina a sad je do crnog mora , tako da je to slab alibi.
Kao primjer , da nadodam , sirenja natoa , Svecka . Nisu je vojno osvojili nego se dobrovoljno izrazila . Itd
Jbg. to mi cesto u glavi a tu zahvalnost dugujem ministru Seljakovicu . No kada se gledaju stvari iz tog ugla bude mnogo zanimljivih stvari . Pa malo istruzujes i pocnes da kapiras neke stvariKo o cemu , ti o ...ic na kraju prezimena
O tome bi se moglo ....A kad se onomad Kuba dobrovoljno "izrazila" da vojno sarađuje sa Rusima, Ameri su to demokratski prihvatili? Ili možda nisu?!