Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad rekoste visina i strah , to je bas subjektivno . Ljetos vidimo da je prljav oluk na kuci na selu ,dvospratna sa visokim potkrovljem . Iznikla trava iz njega ili psenica . Uzmem bager i mladic ,komsija ,radi ponekad kod mene , nije mu nista da se potuce sa trojicom , kreno da ga dizem i vice spustaj nesmijem. Kaze moj cale 47mo godiste , kaze ja cu . Ja ga dignem skroz gore , on se smije i zajebava ,ljulja kran . Kaze bolje od ringispila . Ja sam isto rezao ogranke drva motorkom sa teleskopskog utovaraca

Da li kinezi znaju da grade mostove , zadnji projektovali i napravili (u HR,nije peljeski) , pukao , citaj skoro pa ne upotrebljiv , jos nije posteno ni pusten u pogon.
Pa čekaj, ako misliš da neznaju graditi mostove, ko onda njima gradi onolike mostove u kini?
Pruga za maglev voz(koji samo oni komercijalno koriste), je kompletno iznad zemlje, znači na mostu koji je između recimo Šangaja i Handžoa je preko 150km dužine.
Vozovi po tom mostu idu 500 na sat već 15-20 godina, nije zabeleženo da je nešto puklo. I sam sam putovao tuda, nije mi uopšte palo na pamet da nešto može da pukne. Beton izgleda kvalitetan i 'masan'..:osmeh:
Da ne pišemo o kojekakvim mostovima na moru dužine preko 20 km itd..
Najbanalinije je kada uvaženi kolega napiše da smo mi gradili prije 40 godina, ispada, bolje nego oni sada. :haha:

Skreces sa teme, zutaci su napreduju dok mi idemo u rikverc. I pre su bili sila za mnoge nacije. Da kinezi nisu znali kako izgleda beton dok im nasi nisu pokazali.

Opet pričaš na nivou malog deteta ili penzionera iz vremena sfrj.
U kini sam bio nekoliko puta, proveo nešto vremena i video lično dovoljno da formiram svoje realno mišljenje.
To o čemu ti pričaš je pluskvamperfekt iz vremena maocetunga i nema nikakve veze sa realnošću.
Ja kineze ne volim i nije mi uopšte drago što dolaze, ali je činjenica da su tu i da ih nećemo uspeti izbeći pa koprcaj se ti koliko 'oćeš.
Nemamo mi nikakve vajde od samohvaljenja i podsećanja na vreme komunista i samoupravljanja, bolje da se odmah prebaciš u realno sadašnje vreme i probaš smisliti šta može da se uradi, inače odosmo u tri lepe pm. Može sa kinezima da se radi ali moraš biti vrlo poslovan i bez naših tradicionalnih i nepotrebnih srpskih emocija.. Njih ostavljamo za našu međusobnu konverzaciju..

Vidim da si spustio loptu, deignorisao nas i sada možeš opet da učestvuješ u diskusiji, ali budi pristojan.:osmeh:

Замисли Кинески зид од бетона!
Ma kao da su sa druge planete a ne iz druge države..
Можда зато шаљу сателите у орбиту и летилице на Месец и Марс?
Уосталом, Тарабићи рекоше да ће да завлада жута раса. Идемо полако ка томе.

Добијем из интезе мејл како би оценио досадашњу сарадњу о и препоручио другима. Све ок, али на крају питања само везана за ратарску производњу као одржива зелена производња и замену механизације, соларни панели итд, као за шта би се пре определио да узимам кредит или неку помоћ за разне државне пројекте. Написао сам им није пољопривреда само ратарство већ и сточарство. Да видимо хоће ли бити одговора или је само програм послао по дифолту што би комшије рекле.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh