Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tine, већина не зна организациону управу израела. За то ти треба добар професор историје у средњој школи и још неко да запамти. Садашње границе израела нису признате не само од арапа већ и од доброг дела света. Окружен је са демилитаризованим зонама које је окупирао од јордана и сирије. Пре пар година био покушај признавања јерусалима као главног града тако што би се пребациле амбасаде, ту се и србија залетела као и већина држава са балкана, може се рећи сама себи у оба колена пуцала. Јерусалим има најближи статус дистрикта као брчко. Подељен је буквално по средини улица. Живе сви заједно али је то тек буре барута. Тамо су хасиди јевреји- нешто као правоверци који одбијају било какав контакт са арапима и генерално странцима. Знају да направе озбиљне проблеме секуларним израелцима.
Вратио (или боље рећи изгубио) је синајско полуострво због америчких празних резервоара 1973 године. У оваквим границама је непризнат. Е онда шта су границе палестине то многи мешају, то није газа. Она је само део, подразумева се западна обала. Главни град палестине је гле чуда јерусалим и рамала. Исто као и израел делимично признати у свету. Е одатле оно залетање са пребацивањем амбасада у јерусалим је промашај.

Или консултовати Хрвате, да нам пренесу своја искуства, па да видимо како би то радило.
Imali smo odrešene ruke za brzu i efikasnu akciju '98-me ,ali je našim vođama tada bilo prioritetnije pljačkanje i čuvena strategija JNA kreni-stani.
To je proćerdano i nikad više neće doći.

A šta je bilo prije?
Sva zemlja je oteta, ne samo ova o kojoj govorimo već sva, pa je kasnije uvedeno da ako je nemožeš oteti imaš mogućnost da je kupiš.
Ko u mafijaškim poslovima. Dođu do nečega nelegalnim , a često i nasilnim, putem a onda postanu biznismeni i prodaju moral.
Rješenje te situacije je nemoguće dok postoje ljudi. To je invazivna vrsta kojoj je i cijela zemlja premalo pa su počeli prodavati posjede i na mjesecu.
Ovaj rat, kao i svaki drugi, će odnijeti mnoge žrtve koje u današnjem, makar deklarativno humanom društvu, mogu da izazovu saosjećanje a dali ima nevinih to nemožemo procjeniti. Nemamo dovoljno podataka. Znam da će mnogi reći da djeca nisu kriva. Načelno ću da se složim sa tim stavom ne zato što sam bezosjećajan, dječija suza je za mene teška i učiniću sve da je spriječim ili makar obrišem ali prava suza a ne ona koja kaplje zato što djete nije nešto dobilo, već što drugačije posmatram život.

Jedno pitanje frkani , pametniji si covjek od nas , pa me zanima tvoje misljenje . Jel bolje kad je neko drustvo , sto bi stariji rekli dpz , ili nacija ,drzava ,slozno i jedinstveno ili kad je pojedinac slobodan i zeli da bude razlicit i drugaciji ?

Nema pametnih ni glupih. Razlika se javlja samo u poređenju.
Pitanje šta je bolje povlači drugo pitanje. Za koga bolje?
Nacija, država, religija i ostale organizacije daju pojedincu moć da čini što sam nije u stanju da čini ali on postaje njihov zarobljenik.
Slobodan čovjek je prijetnja za organizacije i svi se trude da ga drže na distanci i izguraju na margine društva a ako to ne uspiju onda se primjenjuju radikalnije metode.
Ako govorimo o slobodi možemo samo govoriti o stepenu slobode. Slobodan čovjek, pojedinac, je tako rijetka živinka da možemo tvrditi da nepostoji.
Što je veći stepen slobode pojedinca to se on više razlikuje od drugih. Ako se trudi da bude drugačiji onda to i nije slobodan čovjek već ima potrebu da bude drugačiji a to je njegov jaram.

Za zajednicu je bolje da ima više članova. Moćnija je.
I za članove unutar iste je bolje.
Teško onima oko te zajednice. Prijeti im pridruživanje ili izumiranje.
Ako se pitanje odnosi na ekonomsku zajednicu.
Bolje je jer će svi imati koristi, neko više neko manje, od tog razvoja.
Jedino što razvoj i sloboda nemogu zajedno.

Kaze u videu izvucen iz nekog muzeja i postavljen kao mamac za ruse ,nije bio u radnom stanju cim ima vodovodnu cijev umjesto pravog topa , ali i ovako polupan i nekompletan vrijedi 2-3 mil dolara za kolekcionare kaze se u videu. A kazem ja za ruse vrijedi u propagadne svrhe da svojima pokazu , evo nacisti u ukraini.

Ово није руски канал поставио на јт. Лепо каже има оригинални мењач и пренос. Гусенице и мотор од неког ссср оклопњака. И да је највероватније био некада ремонтован. И да, нацистички реликт.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh