Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja nisam informisan dovoljno pa nemam pojma koliko aktivnih vulkana ima u Nemačkoj

Geothermal power in Germany is expected to grow, mainly because of a law that benefits the production of geothermal electricity and guarantees a feed-in tariff.

A second geothermal ORC power plant went operational 2007 in Landau, south Germany. It is operational all-year-round, generating 3 MW of electricity.
In the same year (2003) the TAB (bureau for technological impact assessment of the German Bundestag) concluded that Germany's geothermal resources could be used to supply the entire base load of the country.

pa izgleda da nema potrebe za aktivnim vulkanima za pravljenje struje iz geotemalne vode.

To je smešno što si postavio.
Isto zaluđivanje zelenih kao što je sunčeva i energija vetra.
Za visoko razvijene zemlje sa jakom industrijom i stanovništvom od skoro 100 miliona ljudi, nuklearna enrgija i klasične termoelektrane nemaju alternativu. Ne još.
Sve ostalo je mlaćenje prazne slame i teranje u propast.

Moguce . Poenta je da se detaljno sagleda posledice za prirodu , koliku regiju zahvata posledica, dali vrijedi zrtvovati tu regiju za prosperit sire regije , kolko novca i kako ga kanalisati . Ko sto smo rekli . Ili nauka da nadje nove metode
..
Jeste ali da zadnju riječ daju domaći nezavisni naučnici a ne oni iz Karlsruea

Zavrsni stadijum ludila ce biti da svevisnji namaze na g.vno margarin i da ga pojede . Toliko desavanja iz dana u dan da vise nista ne mozes da pohvatas . Novo je to da prosvetari od ponedeljka stupaju u strajk i casovi ce biti 30 minuta . Naravno o tome danas ni reci na nacionalnoj frek.
Čak su priče kristijana golubovica lekovite naspram ovoga

Nema u vestima o ubistvu deteta.Da li je dete od 13 godina zaklalo drugo.Vidih slucajno na reditu.

To je smešno što si postavio.
Isto zaluđivanje zelenih kao što je sunčeva i energija vetra.
Za visoko razvijene zemlje sa jakom industrijom i stanovništvom od skoro 100 miliona ljudi, nuklearna enrgija i klasične termoelektrane nemaju alternativu. Ne još.
Sve ostalo je mlaćenje prazne slame i teranje u propast.
Ako sve i da je iskoristavanje litijuma ne zagadjuje , tesko ce uvjeriti lokalce jer crpljenje termo izvora izaziva potrese , imali su jedan od 3,5 stepeni a kazu naucnici da kad pocnu ozbiljno crpljenje termo izvora ocekuju se jaci potresi , vodu vise ne vracaju nazad a teren se slijeze i uzrokuje potrese i stete na povrsini, ovo vazi za njihov teren.

Citao sam negde da je to izdvajanje iz geotermalne vode ne zagadjuje okolinu ali procenat litijuma je veoma mali, mnogo manji nego u podzemnim rudnicima, a takodje nekoliko zemalja u EU imaju veca nalazista litijuma nego srbija pa ga ne vade.
Portugalija ima najveca nalazista a slede je CeSKA.

I ovo oko elektro automobila je čisto sranje....kao da se baterije pune od ničega...plus koliko se zagadi zivotna sredina od proizvodnje istih...
Čitao sam nedavno koliko jedan kruzer potrosi dnevno goriva...zaboravio sam cifru ali mbooogo nesto...i oni zamlaćuju narod o elektro automobilima
Citao sam nedavno kako zbog brige za zivotnu sredinu testiraju brodove koji za pogon koriste vetar. Kaze prvi brodovi koji idu na vetar vec plove. Mislim se plovili oni jos od kad i zvali se jedrenjaci.

Koliko sam video ima nekoliko jedra, samo sto su to neka sega mega jedra, nisu klasicna, a vetar je vetar tako da ne mogu nikako da budu prvi koji idu na vetar.

Сви они имају пропелере испод ссмо је питање како претварају енергију ветра у кретање. Постоје и са великим вертикалним елисама које директно покрећу пропелере или електро генераторе. И једра која у себи имају соларне ћелије и пуне акумулаторе. И још што шта, требали би да гледате discovery science.

Брнабићка као на часу страног језика па просте речи полако на слогове а сложене никако. Знам како јој је, борба са немачким 8 година

Evo jos jedne poljoprivredne stranke . Ako se ona prva uopste osnovala 🤔

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh