Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Опет се протура прича да смо држава са највише оружја у Европи, што је ноторна лаж у циљу разоружавања и лакше окупације као 1941. Ово што се десило је језиво али, је оружије најмање криво. Криви су родитељи и друштво најлакше је данас купити таблет, ајфон, лап топ и пустити да се дете занима тик-токовима разним глупостима са јутјуб и интернета. Маса деце има своје фб профиле које им лично родитељи отварају као у фазони имају и други. Деца су запуштена али још је горе ко су им родитељи све више се рађају деца са "екстра" журки где је било белог и алкохола у изобиљу. Многи постају родитељи несвесни те функције и обавезе. Воде се сопствени животи, а деца испаштају разводим, брачним свађама и одрастањем код баба и деда или сама. И онда су фб, јутјуб, тик-ток, разне дебиле игрице пуне насиља и интернет најбоље образовање на жалост увертира за зло које се јуче десило.

Da nije druže ovo malo uvredljivo.Po čemu sam ja labilna ličnost.Što mi ne treba oružje u kući.Što sam ironično napisao za ženu-više u šali.Da ga nije bilo ne bi bilo ovoga danas ali ne znači da ne postoji i drugi način..Da mislim na zlo drugačije bih ti odgovorio.
A šta će tebi pištolj.Pojasni svima nama kojima ne treba.
Да ти одма одговорим власник сам више комада дугих и кратких цеви, а зашто? Прво традиција моје породице, друго љубав према оружју, лову и стрељаштву. И најважније имам сва грађанска права да будем наоружан јер се не осећам безбедно поучен историјом наше државе. Ја сам пета генерација ловаца у својој породици, а ту част и традицију тренутно преносим и на сина. У стрељаштву сам имао запажене резултате како ваздушним тако и ватреним оружјем.
Е сада оно што си ти реко у шали за жену и свађу можда сам ја мало озбиљније то схватио али да си, власник оружја веруј, ми, другачије би размишљао, и, пазио шта причаш. Ја имам оружије од своје 18 године за све ове године ја се са никим нисам посвађао, а ни потукао не што сам пич.ак већ зато што волим све оно што сам набројао лов, оружје и стрељаштво, а када би упражњава свађе и туче са тиме би се могао поздравити. Није да нисам имао ситуација, имам их и сада само сада сам много зрелији. Иначе сам и познавалац борилачких вештина што ми је у младости много значило на улици и кад изађем у град, али оног момента када сам постао ловац и добио своју прву ловачку пушку отац ми је рекао, е сада сине гледај оћеш и даље да се бијеш по улици или да имаш пушку и будеш ловац. Одлучио сам се за ово друго и могу да кажем за себе да сам узоран грађанин ове државе. А тако и своју децу васпита што видим да је погрешно али јбг надам се да ће доћи нека боља времена и тај породични квалитет буде цењен.

За ово долази социјални радник и полиција те одводи. Има једна серија, ради се о полицији у калифорнији дечак зове полицију зато што му је мајка лупила шамар због немира. Полиција дође саслуша мајку и сина, и на крају кажу госпођо само напред ми нећемо долазити.
Серија умало није била забрањена због те сцене поред насиља, убистава и дроге.

Kakvi manijaci, vladaju zapadnjaci.......
Dokle će nama zapad i " zapadnjaci " da budu krivi za sve , da li će doći vreme da izvore problema potražimo i medju nama .
Onomad ubiše premijera , odmah krenuše spekulacije : CIA , Mia6 , Englezi , treći metak ............trte - mrte , iako su svi dokazi a i sudski proces-presuda jasno ukazali na pocinioca , potpukovnika NASE policije i specijalne jedinice .

Poslednja izmena:
Да ти одма одговорим власник сам више комада дугих и кратких цеви, а зашто? Прво традиција моје породице, друго љубав према оружју, лову и стрељаштву. И најважније имам сва грађанска права да будем наоружан јер се не осећам безбедно поучен историјом наше државе. Ја сам пета генерација ловаца у својој породици, а ту част и традицију тренутно преносим и на сина. У стрељаштву сам имао запажене резултате како ваздушним тако и ватреним оружјем.
Е сада оно што си ти реко у шали за жену и свађу можда сам ја мало озбиљније то схватио али да си, власник оружја веруј, ми, другачије би размишљао, и, пазио шта причаш. Ја имам оружије од своје 18 године за све ове године ја се са никим нисам посвађао, а ни потукао не што сам пич.ак већ зато што волим све оно што сам набројао лов, оружје и стрељаштво, а када би упражњава свађе и туче са тиме би се могао поздравити. Није да нисам имао ситуација, имам их и сада само сада сам много зрелији. Иначе сам и познавалац борилачких вештина што ми је у младости много значило на улици и кад изађем у град, али оног момента када сам постао ловац и добио своју прву ловачку пушку отац ми је рекао, е сада сине гледај оћеш и даље да се бијеш по улици или да имаш пушку и будеш ловац. Одлучио сам се за ово друго и могу да кажем за себе да сам узоран грађанин ове државе. А тако и своју децу васпита што видим да је погрешно али јбг надам се да ће доћи нека боља времена и тај породични квалитет буде цењен.
Zašto si se toliko našao uvređen.To je samo moj stav.Niti sam pisao da bi zahtevao da se sada nekome oduzima oružje.
Šta razmišlja otac deteta.Da li bi mu sada palo na pamet oružje.Sa te tačke gledišta ja gledam.Nisam samo protiv oružja nego i svih pirotehničkih sredstava.Ti koliko vidim to ozbiljno shvataš ali prijatelju ne razmišljaju svi isto koji poseduju oružje.
Imao sam prilike pre 30-ak godina u firmi gde su moje starije kolege u kotlarnici gađali pištoljem eval koji pokriva kotlarnicu.Uopšte oni nisu razmišljali o rikošetu jer je eval na metalnoj konstrukciji.Pa o pucnjavama po svadbama.Na svadbi ženinog rođaka čiji je brat bio policajac.kada su policajci zapucali kao da je rat izbio.I nikom ništa.Svi bi po meni trebali snositi sankcije.Slažem se da zapadne vrednosti mnogo utiču na našu decu i omladinu ali i kod nas ima stručnjaka i bez toga.

Ма људи мало више претерујете реално криминала је све мање деца су се једноставно променила само им је важан мобилни много и мање излазе А у вези убистава Pre 67 godina bilo je 397 ubistava, da bi između 2010. do 2016. taj broj bio po nešto više od 100. U 2017. godini zabeleženo je manje od 100 ljudi koji su ubijeni, tačnije 91 ubistvo. а 2021 је било 71 убиство

Можда ме погађа то да због неодговорности свих треба ми власници оружја да испаштамо и сви те гледају као масовног убицу. Отац је сам крив да не примети како му се дете понаша и да не исконзролише шта ради. Ја радим два посла али за децу, увек имам времена ако ништа бар увече им преконтролишем лаптоп и телефоне. Супруга их је научила да нам све испричају и да према нама немају тајни. Да оружије није за свакога ту се слажемо многи би по мојем критеријуми остали без истога али тај који хоће да почини, убиство починиле га и са кашиком. Само едикација и строжији казнени закон на крају крајева и смртна казна. Малог у специјалну установу до 18 године, а са 18год на стрељање и крај приче. Родитеље исто на тешке робије па ће нам свима више доћи из дупета у главу. О шенлучењима не вреди причати и сам волим да шенлучим али то задовољство решавам на стрелишту.

@Miloica da li stvarno mislis da je premijera ubio Zemunski klan??
Ubili su ga isti koji su ga postavili na to mesto.
Taj zapad nam je oduvek samo zlo nanosio, i krivicu ga i kad treba i kad ne treba, nase drustvo treba da bude svesno ko su oni i sta hoce od nas!!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Cini mi se da grijesimo mozda u ovom opisu , i uticaju interneta i slicnog , kao i muzike , emisija i slicno.
Imam cerku tinejdzera i gledali smo i citali opise djecaka ubice , navike,ponasanje,profil.
Ispada da on nije od tih ,nego kako oni kazu streber , povuceni ,pod pritiskom ,bez drustva , koji mnogo vremena provodi uceci . Kako klinci ovde kazu , ti tipovi su najmanje od njih pod uticajem ovih , zasigurno ipak losih stvari .

Има једна серија, ради се о полицији у калифорнији дечак зове полицију зато што му је мајка лупила шамар због немира. Полиција дође саслуша мајку и сина, и на крају кажу госпођо само напред ми нећемо долазити.
"The Rookie". :)

Mi kao roditelji treba da sluzimo kao primer deci bez obzira sto je sistem truo, ja mog oca nikad nisam video da pije alkohol a kamoli pijanog, nikad cigaru nije zapalio, nikad prekoračio brzinu, nikad nije seo u auto da se nije vezao, nikad da je zakasnio sa placanjem poreza i racuna, uvek obrijan uredan, nedao bog da se neko pozali na mene da sam prosao ulicom i nisam rekao Dobar dan, da sam ostao sa društvom kad padne mrak secam se jednom je peglao mene i brata celom ulicom 500 m grana od oraha taman pukne evo drugog da otkine zato sto smo ostali a pao mrak. Nije bilo telefona al je uvek znao gde smo ako se ne javimo kad krenemo nadje nas samo pita babe koje sede na ulici da li su nas videli. Milicije se svi bojali kad prodje fica u selo samo sto se ne poklone. A danas tata kupi sinu dzipa i on snima kako zajebava policiju ili ubije devojku na prelazu i nista ili ubije pola razreda i nikom nista.

Pricam juce sa cerkom i 2 drugarice . Kazu bio prosle godine klinac u drugom odjeljenju najbolji djak , isao po takmicenjima , miran povucen , svi ga hvalili , kao Bane iz Djoletove pjesme. Nikad opsovao nije . I jednom djeca zakuvala sa nekim nastavnikom , nesto kao bio kontrolni nenajavljeni , pa nesto prigovarali , a on reko sad ce biti jos jedan kontrolni i sledeci cas .
Onda se svi dogovore da ne dodju na cas . Ovaj jedini ne pristaje , tu nesto mu govorili i on se prodere , "sve cu vas pobiti majku vam glupu ..."
Neko kasnije reko razrednoj , ona odmahnula samo.
Zanimljivo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh