Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Roditelji te dece su deca vase generacije ( starije tj onih sto su sada 55+), ako nisu znali da vaspitaju svoju decu to je verovatno zato sto ni oni sami nisu vaspitani pa nisu umeli da prenesu vaspitanje na svoju decu tako da ko je u stvari kriv?

Roditelji te dece su deca vase generacije ( starije tj onih sto su sada 55+), ako nisu znali da vaspitaju svoju decu to je verovatno zato sto ni oni sami nisu vaspitani pa nisu umeli da prenesu vaspitanje na svoju decu tako da ko je u stvari kriv?
Da li smo mi izmislili tehnologiju,internet,rijaliti.Iz generacije u generaciju vaspitanje sve lošije.Tu si u pravu.

Ova jadna djeca nastradala i njihovi jadni roditelji mucenici , ako nista , zasluzilo su , da je imalo morala i karaktera u nama ,da budu povod jedne revolucije i pokusaja da se sve u drustvu promijeni iz korjena .
Ovima na vlasti jasno reci , desila se katastrofa , dotakli smo dno , mozda niste svi direktno krivi , al mora se sve mijenjati . Vi ste bili na vlasti , sjasite dobrovoljno da dodju sasvim drugi . Svi se moramo mijenjati , a od glave pod hitno .
Al nema od toga nista nazalost

Tako je Momo . Ako ovo prodje bez masovnih protesta sto se mene tice neka se srpska nacija ugasi za sva vremena .
Svi smo znali da je nesto trulo u drzavi i svi smo zabijali glavu u pesak . Glupo je ista vise pricati . Jedino moram da kazem da svi vi koji pricate kako su telefoni , mreze i ostale stvari krive i kako deca time gube vreme , razmislite koliko vremena vi provodite online . Mnogi roditelji drze vise fon u rukama od svoje dece .

Предухитриће те протесте са неким акцијама. Већ видим још строжије законе у вези са оружјем. Наравно што даље од одговорности. Данас је вођа причао какп треба да се сви мењамо. Једном речју иде низ длаку. А друштвене мреже горе, тема слично оно што смо писали цео дан. То ће пробати да искористе. Сад спомињу мораторијум на издавање и држање оружја на 10+ година.

Država može kontrolisati organizovane grupe ali pojedinačne slučajeve ne.
Izloženi smo prevelikom stresu i to izaziva bijes a oružje će se pronaći ako ne maštom a ono na tim mrežama.
Poremećene su civilizacijske vrijednosti i tome se ne nazire kraj. Pošten rad se smatra kao nešto zaostalo i rezervisano za ljude niže kaste. Previše se nakotilo onih što prodaju maglu i paratiziraju na društvu.

Опет кажем ми нисмо друштво за тај начин живота који нам се намеће и форсира. Али како кажу напредак нема цену.

Moja razmišljanja o oružju u kući se baziraju upravo da polazim od samog sebe.Oružje služi za odbranu ili napad.Šta ako se posvađam sa ženom,padne mrak na oči,pištolj na dohvat ruke i eto belaja.I tako u mnogim sličnim situacijama.Imao sam pravo na oružje ali ga nikada ne bih iskoristio.Daleko mu lepa kuća.Samo zlo može da donese,nikad dobro.
Зло не доноси оружије већ лабилна личност. Ето ти сам кажеш посвађаш се са женом и срећа јер немаш оружије? Чим ти то тако кажеш ти си лабилна личност и не треба теби пиштољ или пушка ти ћеш употребити нож, секиру, виле па чак и оклагију. Чим ти мислиш на зло ниси ти чист у глави и у праву си што га немаш није оно за тебе.

Vi ste ucili tad prvi i drugi Njutnov zakon . Treci jos nije bio ?
Moram da se nasalim u ovom teskom trenutku , to meni moja cerka jednom rekla.

Зло не доноси оружије већ лабилна личност. Ето ти сам кажеш посвађаш се са женом и срећа јер немаш оружије? Чим ти то тако кажеш ти си лабилна личност и не треба теби пиштољ или пушка ти ћеш употребити нож, секиру, виле па чак и оклагију. Чим ти мислиш на зло ниси ти чист у глави и у праву си што га немаш није оно за тебе.
Da nije druže ovo malo uvredljivo.Po čemu sam ja labilna ličnost.Što mi ne treba oružje u kući.Što sam ironično napisao za ženu-više u šali.Da ga nije bilo ne bi bilo ovoga danas ali ne znači da ne postoji i drugi način..Da mislim na zlo drugačije bih ti odgovorio.
A šta će tebi pištolj.Pojasni svima nama kojima ne treba.

Ja licno sam primetio neku cudnu koincidenciju, da sto stroziji zakoni o kontroli oruzja to vise nasilja i oruzja u upotrebi.
U pravu je Drale oruzje nikad ne ubija samo, vec covek .
I cika-jova je naveo bitnu stavku vaspitanje, vaspitanje ,vaspitanje.
Bio sam lovac od 92-ge , do ovih novih zakona o oruzju moja puska je visila okacena o klin iza vrata na istom klinu i redenik sa municijom.
Otac sam dvoje sad vec odrasle dece, i nikad ni jednom nije palo na pamet da tu pusku uzme u ruke bez mog znanja isto tako je mogla stajati i na sred sobe.
Ako ja nesto moram drzati zakljucano od svojih ukucana to je onda moj neuspeh i znak da sam u necem pogresio.

Oruzje se po zakonu mora drzati zakljucano i to u posebnom sefu da bi dobio dozvolu za drzanje istoga od pre koju godinu

Ja licno sam primetio neku cudnu koincidenciju, da sto stroziji zakoni o kontroli oruzja to vise nasilja i oruzja u upotrebi.
U pravu je Drale oruzje nikad ne ubija samo, vec covek .
I cika-jova je naveo bitnu stavku vaspitanje, vaspitanje ,vaspitanje.
Bio sam lovac od 92-ge , do ovih novih zakona o oruzju moja puska je visila okacena o klin iza vrata na istom klinu i redenik sa municijom.
Otac sam dvoje sad vec odrasle dece, i nikad ni jednom nije palo na pamet da tu pusku uzme u ruke bez mog znanja isto tako je mogla stajati i na sred sobe.
Ako ja nesto moram drzati zakljucano od svojih ukucana to je onda moj neuspeh i znak da sam u necem pogresio.
Mi se izgleda uopšte ne razumemo.To što sam ja protiv toga da se poseduje oružje ako nije deo posla kojim se dotični bavi je jedan par cipela.Naravno da oružje ne ubija ako ga neko ne upotrebi.I naravno da je disciplina dece iz generacije u generaciju sve gora.Dostupni su im internet i društvene mreže-koliko je to dobro,toliko je i loše.
Samo jedno vam mogu reći.Niko od nas ne zna psihološki profil svih onih kojima je oružje na dohvat ruke pa i naših najmilijih.Probajte od sutra da pratite ovakve slučajeve i videćete da ih ima mnogo.Komšije će pričati,kako ni u snu nisu tako nešto zamišljali.Psiha je čudo_Ovaj dečko je bio dobar učenik ali šta mu je bilo u glavi-verujte da samo on zna.

A koja je svrha zakljucavati ako ga nisi vaspitao da ima empatiju prema drugima da ceni zivot i da postuje svoje i tudje bivstvovanje na ovoj planeti.
Ako je drustvo u rasulu kao nase onda treba doneti zakone da kuhinjski nozevi ,sekire ,vile ,kose moraju biti u sefu pod kljucem.
Ako si u odgajanju deteta pogresio kad -tad ce ti ukrasti kljuc i napraviti ovo sto je ovaj klinac danas.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh