Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cuj sad ovo . Cerka i drugarica vjezbaju matematiku , 9. razred ,i kao nesto nemogu da skontaju ,pa da im pokazem ... Sistem jednacina sa 2 nepoznate , 2 i 3 jednacine , a tekstualni zadata ,..teze postaviti nego rijesiti , i tako to. Gledam, mucim se i ja , ... opet ja znam postaviti al zaboravio kako se prebacuju nepoznate i tako , to , ..malo me sramota , pa kazem lako je to , samo mi treba vremena ..
Nebitno , nego pazi sad , kazu , ma daj pustite , nemojte se muciti ,svejedno mi to rijesimo telefonom ?
Kako ? Kazu gledaj..
Tekst u knjizi , i to cirilica , slikaju i aplikacija prwpozna tekst i prevede na Engleski , onda kopiraju u Chat gbt , tzv vjestacka inteligencija , mada kazu ima i drugih aplikacija koje to rade , i ovo prepozna pitanje i izadje postupak i rjesenje .
Probam ja drugo i radi .
Sta ce ovo biti ? Al se ubrzalo...

Morao procitati o tome detaljnije ....zanimljivo.Postoje razni rizici,a navodno nece ni dugo jos biti free naravno,prvo skupljaju korisnike,stvaraju zavisnost i slicno,onda naplacuju ako hoces da nastavis sa koriscenjem.
https://en.wikipedia.org/wiki/ChatGPT
Besides the risks that Chat GPT directly poses to you as a user, there are other major risks you should consider. Chat GPT has the potential to be used by attackers to trick and target you and your computer.
https://www.pcguide.com/apps/is-chat-gpt-safe/
https://openai.com/blog/chatgpt

Svu tu obradu podataka će preuzeti mašine. One to rade brže i sa manje pogrešaka od ljudi.
To je dobro. Riješićemo se mnogih dosadnih poslova.

Neka zanimanja ce nestati .
Pada mi na pamet jedno zanimanje koje je prakticno nestalo i to jos davno , a zapravo ima ih ima jos dosta . Samo da se neko ne uvrijedi , al tako je . To je meteorolog .
Nemislim ,odma da kazem , zato sto nekad daju tacne a nekad netacne prognoze , nedaj boze . Te informacije su i dalje zlata vrijedne i cesce su tacne nego ne , nego odavno to rade par kompjutera i timova uz njih za cijeli svijet , sracunaju i objave a hiljade i hiljade placenih meteorologa samo to komentarisu , a svako moze sam vidjeti . Nestaje jedno po jedno zanimanje

To je samo jedno od mnogih koje će nestati. Profesori će uskoro biti višak jer već sad google djevojka zna više od doktora nauka u bilo kojoj oblasti. Ljudski rod će početi da proučava druge dimenzije inteligencije. Ono što mi smatramo za pamet je samo hrpa informacija koju smo memorisali. Inteligencija je nešto drugo a i ona ima više dimenzija ili kanala na kojima može da radi. Za sad radi samo jedan kanal a to je mentalna pažnja jer je mentalna pažnja potrebna za preživljavanje. Ostalih mogućnosti ljudi tek trebaju da postanu svjesni.

Ne. Ne. Problem je kako u par rečenica bar pokušati nešto ispričati jer će to potaknuti više pitanja a to onda ispadne knjiga a opet izmakne ona suština jer ljudi nemaju iskustvo u tim stvarima pa ostaje samo da vjeruju ili nevjeruju.
Potrebno je krenuti iz temelja ljudskog postojanja. Tek tada će odgovori na ta pitanja imati smisla. Pravo pitanje je šta je ljudsko biće?
Ko sam ja!?
Ako toga postane svjestan sva ostala pitanja i odgovori postaju jasni. Kad znam ko sam onda znam i kuda idem.
Neznam dali to još nekog interesuje pa nebi da tušim na temi a ako te interesuju te stvari navrati kod mene kad budeš u prolazu da malo proćaskamo.

Ne. Ne. Problem je kako u par rečenica bar pokušati nešto ispričati jer će to potaknuti više pitanja a to onda ispadne knjiga a opet izmakne ona suština jer ljudi nemaju iskustvo u tim stvarima pa ostaje samo da vjeruju ili nevjeruju.
Potrebno je krenuti iz temelja ljudskog postojanja. Tek tada će odgovori na ta pitanja imati smisla. Pravo pitanje je šta je ljudsko biće?
Ko sam ja!?
Ako toga postane svjestan sva ostala pitanja i odgovori postaju jasni. Kad znam ko sam onda znam i kuda idem.
Neznam dali to još nekog interesuje pa nebi da tušim na temi a ako te interesuju te stvari navrati kod mene kad budeš u prolazu da malo proćaskamo.
Jel neko uspeo da odgovori na to pitanje ? Zar nije vaznije pitanje kako nesto moze da nastane ni iz cega . Kada se na to pitanje odgovori , odgovorice se i na tvoje . Tako cemo i saznati ko je stariji - kokoska ili jaje .

To je samo jedno od mnogih koje će nestati. Profesori će uskoro biti višak jer već sad google djevojka zna više od doktora nauka u bilo kojoj oblasti. Ljudski rod će početi da proučava druge dimenzije inteligencije. Ono što mi smatramo za pamet je samo hrpa informacija koju smo memorisali. Inteligencija je nešto drugo a i ona ima više dimenzija ili kanala na kojima može da radi. Za sad radi samo jedan kanal a to je mentalna pažnja jer je mentalna pažnja potrebna za preživljavanje. Ostalih mogućnosti ljudi tek trebaju da postanu svjesni.
Čitam šta pišete a kao da ponovo čitam Vrli novi svijet od Huxleya

Nije to ništa, kad odem u selo, svratim do moje strine i pitam šta ima novo. Ona u nekoliko rečenica ispriča sva dešavanja, a inače slabo čuje. U selu postoje četiri arterska bunara, zovu ih abronoše i tu se razmenjuju informacije, proverene iz prve ruke.
To veštačka inteligencija nikad neće moći.

Mene trenutno vise brine stvaranje novog modernog feudalizma, razvodnjavanje ljudi na dve strane...pokorni radnici i jako bogatih...
To je samo jedan korak jer se istorija ponavlja, sledeći korak su robovi i gospodari (kao u starom rimu koji je trajao od 753 pre nove ere (rimsko kraljevstvo) pa do pada istočnog rimskog kraljevstva 1453 (pad Konstatntinopolja). Kako se istorija ponavlja to novo doba sa robovima će trajati kao i prethodno oko 2100 godina ili 21 vek.

Ovo sa pokornim radnicima i jako bogatima je samo među korak. Ne pitajte me kako znam :cao:

witchcraft-magic.gif

Šalu na stranu, realnost je da svaki dobar psiholog može lako da nađe posao u sektoru marketinga, možda je ljudima neprijatno saznanje da se njima manipuliše, ali je tako.

Iskreno ne znam ni jedan način na koji bi se moglo pokornom radniku objasniti da treba naći bolje plaćen posao, ali ima ljudi koji znaju da mu objasne da treba da uzme kredit i da ode na letovanje ili zimovanje.

Jel neko uspeo da odgovori na to pitanje ? Zar nije vaznije pitanje kako nesto moze da nastane ni iz cega . Kada se na to pitanje odgovori , odgovorice se i na tvoje . Tako cemo i saznati ko je stariji - kokoska ili jaje .
Ljudi vole da donose zaključak jer bez zaključka sve što znaju gubi smisao. Do zaključka dolaze koristeći informacije iz memorije ali ista ta memorija uvjetuje i zaključak tako da to nije put kojim se može stići do odgovora na takva pitanja. Bez namjere da filozofiram moram postaviti jedno pitanje. Možeš li opisati miris ruže ali tako da i oni koji slušaju dožive isto iskustvo kao i onaj ko je miriše?
Jedini način je da sami pomirišete. Jedini način da neko shvati ko je, je taj da bude u centru tog bića. Za sad je na periferiji. U tijelu i u intelektu.
Ako kažem: Ja sam život! to vam ništa neće značiti. Samo jedna tvrdnja umišljenog tipa.
Ljudsko biće je veoma složena mašinerija. Imamo potencijal da napravimo skok i da razlika između stanja u kojem se nađemo bude veća nego sad između životinje i čovjeka. Ne kao društvo već samo kao pojedinac. Društvo ne postoji.

To je samo jedan korak jer se istorija ponavlja, sledeći korak su robovi i gospodari (kao u starom rimu koji je trajao od 753 pre nove ere (rimsko kraljevstvo) pa do pada istočnog rimskog kraljevstva 1453 (pad Konstatntinopolja). Kako se istorija ponavlja to novo doba sa robovima će trajati kao i prethodno oko 2100 godina ili 21 vek.

Ovo sa pokornim radnicima i jako bogatima je samo među korak. Ne pitajte me kako znam :cao:

witchcraft-magic.gif

Šalu na stranu, realnost je da svaki dobar psiholog može lako da nađe posao u sektoru marketinga, možda je ljudima neprijatno saznanje da se njima manipuliše, ali je tako.

Iskreno ne znam ni jedan način na koji bi se moglo pokornom radniku objasniti da treba naći bolje plaćen posao, ali ima ljudi koji znaju da mu objasne da treba da uzme kredit i da ode na letovanje ili zimovanje.
Sta znam...mozda da imas u ojruzenju par instant fabrika video bi da je situacija jako ozbiljna...
Npr. od 5 radnih dana sad je obavezno 6 radnih dana...jedna sedmica mesecno sa 9to casovnim radnim vremenom....
I niko se ne buni a i nemaju sidikat...a ako izgube taj posao sta ce...kod kuce je poljoprivreda uglavnom prekinuta ili svedena na minimum...
Tako da cute i trpe...jer moze biti gore

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh