MOMOSARIC
Član
Ajd reko da ne kazem ja ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel neko uspeo da odgovori na to pitanje ? Zar nije vaznije pitanje kako nesto moze da nastane ni iz cega . Kada se na to pitanje odgovori , odgovorice se i na tvoje . Tako cemo i saznati ko je stariji - kokoska ili jaje .Ne. Ne. Problem je kako u par rečenica bar pokušati nešto ispričati jer će to potaknuti više pitanja a to onda ispadne knjiga a opet izmakne ona suština jer ljudi nemaju iskustvo u tim stvarima pa ostaje samo da vjeruju ili nevjeruju.
Potrebno je krenuti iz temelja ljudskog postojanja. Tek tada će odgovori na ta pitanja imati smisla. Pravo pitanje je šta je ljudsko biće?
Ko sam ja!?
Ako toga postane svjestan sva ostala pitanja i odgovori postaju jasni. Kad znam ko sam onda znam i kuda idem.
Neznam dali to još nekog interesuje pa nebi da tušim na temi a ako te interesuju te stvari navrati kod mene kad budeš u prolazu da malo proćaskamo.
Čitam šta pišete a kao da ponovo čitam Vrli novi svijet od HuxleyaTo je samo jedno od mnogih koje će nestati. Profesori će uskoro biti višak jer već sad google djevojka zna više od doktora nauka u bilo kojoj oblasti. Ljudski rod će početi da proučava druge dimenzije inteligencije. Ono što mi smatramo za pamet je samo hrpa informacija koju smo memorisali. Inteligencija je nešto drugo a i ona ima više dimenzija ili kanala na kojima može da radi. Za sad radi samo jedan kanal a to je mentalna pažnja jer je mentalna pažnja potrebna za preživljavanje. Ostalih mogućnosti ljudi tek trebaju da postanu svjesni.
To je samo jedan korak jer se istorija ponavlja, sledeći korak su robovi i gospodari (kao u starom rimu koji je trajao od 753 pre nove ere (rimsko kraljevstvo) pa do pada istočnog rimskog kraljevstva 1453 (pad Konstatntinopolja). Kako se istorija ponavlja to novo doba sa robovima će trajati kao i prethodno oko 2100 godina ili 21 vek.Mene trenutno vise brine stvaranje novog modernog feudalizma, razvodnjavanje ljudi na dve strane...pokorni radnici i jako bogatih...
Ljudi vole da donose zaključak jer bez zaključka sve što znaju gubi smisao. Do zaključka dolaze koristeći informacije iz memorije ali ista ta memorija uvjetuje i zaključak tako da to nije put kojim se može stići do odgovora na takva pitanja. Bez namjere da filozofiram moram postaviti jedno pitanje. Možeš li opisati miris ruže ali tako da i oni koji slušaju dožive isto iskustvo kao i onaj ko je miriše?Jel neko uspeo da odgovori na to pitanje ? Zar nije vaznije pitanje kako nesto moze da nastane ni iz cega . Kada se na to pitanje odgovori , odgovorice se i na tvoje . Tako cemo i saznati ko je stariji - kokoska ili jaje .
Sta znam...mozda da imas u ojruzenju par instant fabrika video bi da je situacija jako ozbiljna...To je samo jedan korak jer se istorija ponavlja, sledeći korak su robovi i gospodari (kao u starom rimu koji je trajao od 753 pre nove ere (rimsko kraljevstvo) pa do pada istočnog rimskog kraljevstva 1453 (pad Konstatntinopolja). Kako se istorija ponavlja to novo doba sa robovima će trajati kao i prethodno oko 2100 godina ili 21 vek.
Ovo sa pokornim radnicima i jako bogatima je samo među korak. Ne pitajte me kako znam
Šalu na stranu, realnost je da svaki dobar psiholog može lako da nađe posao u sektoru marketinga, možda je ljudima neprijatno saznanje da se njima manipuliše, ali je tako.
Iskreno ne znam ni jedan način na koji bi se moglo pokornom radniku objasniti da treba naći bolje plaćen posao, ali ima ljudi koji znaju da mu objasne da treba da uzme kredit i da ode na letovanje ili zimovanje.