Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Takođe potvrđujem.
Kod nas se rakija za trošenje skladištila u buretu od 900 litara, i znalo je biti godina da priđe blizu dna pre ponovnog godišnjeg dopunjavanja. To je za današnje prilike skoro nepojmljivo.
Ja još uvek imam burad za skladištenje preko 2000 litara.
U rodnim godinama se meka rakija sipala i u kace kada nestane sudova..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Evo ga....očekivano
338689400_755818599268533_7494812253355349141_n.jpg

Jednostavno neću da konzumiram alkohol.Možda sam lud, nepametan, nezdrav i šta sve već ali uvek bistra i čista glava, mogu na kraj sveta da se zaputim kada god je to potrebno bez ikakvih problema po pitanju vožnje.Pio sam, nije da nisam ali sam sve to smanjio i potpuno izbacio kada sam položio vozački.Društvo je uvek moglo da računa na mene gde god da se zaputimo da ćemo stići i vratiti se kući čitavi, imao sam stare osobe u kući, vozikao ih danju, noću po lekarima, došla deca i sve prateće predviđene i ne predviđene situacije.Samo mi fali da me neko probudi ožderanog u pola noći da ga negde hitno vozim i uz put ne daj Bože ubijem.Takav sam, pogotovo poslednjih godina kada su za volanom kamikaze koje voze kao Fanđo, uz to čačkaju telefon i nemaju ni V od vozačke kulture.Tokom sezone poljoprivrednih poslova pogotovo sam oprezan, ne želim nikoga da nosim na duši a to što neko svoje probleme i stresove spira alkoholom mene ne dotiče niti interesuje.
Negde sam pročitao simpatičan tekst koji kaže: ,,Nemojte voziti i piti jer može da vam se desi da vas od nazad udari neko ko vozi i čačka telefon, ne bi trebali biti ali ako test pokaže da ste pili, zakon kaže krivi ste ! ''

Jednostavno neću da konzumiram alkohol.Možda sam lud, nepametan, nezdrav i šta sve već ali uvek bistra i čista glava, mogu na kraj sveta da se zaputim kada god je to potrebno bez ikakvih problema po pitanju vožnje.Pio sam, nije da nisam ali sam sve to smanjio i potpuno izbacio kada sam položio vozački.Društvo je uvek moglo da računa na mene gde god da se zaputimo da ćemo stići i vratiti se kući čitavi, imao sam stare osobe u kući, vozikao ih danju, noću po lekarima, došla deca i sve prateće predviđene i ne predviđene situacije.Samo mi fali da me neko probudi ožderanog u pola noći da ga negde hitno vozim i uz put ne daj Bože ubijem.Takav sam, pogotovo poslednjih godina kada su za volanom kamikaze koje voze kao Fanđo, uz to čačkaju telefon i nemaju ni V od vozačke kulture.Tokom sezone poljoprivrednih poslova pogotovo sam oprezan, ne želim nikoga da nosim na duši a to što neko svoje probleme i stresove spira alkoholom mene ne dotiče niti interesuje.
Negde sam pročitao simpatičan tekst koji kaže: ,,Nemojte voziti i piti jer može da vam se desi da vas od nazad udari neko ko vozi i čačka telefon, ne bi trebali biti ali ako test pokaže da ste pili, zakon kaže krivi ste ! ''
I ja sam batalio pre 23 godine.

Volim da mirisem lepu vocnu rakiju ali nikad nisam se napio, probao jesam, jbg otac pokojni je bio strog naročito prema starijem sinu dedino ime a deda bio boem pa da i unuk ne bude na dedu nema alkoh nema duvan, nema kafana kafic, posao i povecerje u 10 takva disciplina . Imao je metod pricao pred svimima sine slobodno popi zapali nemoj da se krijes ja mislim se u sebi kad bi popio pred njim i pripalio cigaru zapalio bi mi svecu u crkvi al dole.

Poznajem nekoliko ljudi na poslu koji ne okušaju nikakav alkohol .
Jedan je nervni bolesnik i kljuka se tabletama , drugi bivši alkoholičar pa ne sme ni da lizne , treći ima visoki pritisak i uzima jaku terapiju a četvrti veliki obožavalac lika i dela AV sav nekako devijantnog ponašanja a inače kosovar-izbeglica .
Uglavnom društvo za izbegavanja , bar po meni .

Gde gazda ne pije rakiju, nemoj ni ti da prihvatas. Po meni konzumenti se dele na tri vrste - pivopije, proizvodjace rakije i konzumenti brlje. Prvi rakiju slabo piju, drugi je ne piju ali prave lepe rakije a takve vam i donesu a treci piju rakiju sto peku oni prvi sto pivo piju a rakiju ne mogu. Postoji i nivo nize - ispijaci kole. Ma bolje i litar brlje na dan nego dva litra kole na dan (koliko neki piju)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh