Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Зато нам све тако и иде јер сви све знају да раде и'ако нису квалификовани за те послове. Нико не одговара за урађено и у већини случајева је "држи воду док мајстори оду"!

Tu si u pravu.Ali kad ne znaš sve da uradiš.Imao sam kolege koji ne znaju delove od kotlova a rade na tom radnom mestu sa završenim kursom ili kupljenom diplomom.

Takozvani "majstori" za klime uredjaje su posebna prica. O razdaljini spolje jedinice i unutrasnje od plafona zidova, duzina instalacije, izolacija cevi, vakumiranje sistema... Sve lepo pise u manualu ali takozvani majstori slabo stoje sa citanjem.

Da li će se ova poezija učiti i u školama.Ovo je "demokratija".

Ja mislim da samo radoznali ljudi imaju tu neku zelju ili cak potrebu da stalno uce nesto novo, jos ako su vaspitani tako da se trude i cimaju u zivotu, od njega ce biti nesto!
Nervira me kad neko nesto uzme da uradi pa kaze ma ne znam ja ovo kako ide, a vidim da se ne trudi da skapira situaciju...
O "majstorima" ne bih trbalo nista komentarisati, sve sam video i doziveo vec.
Kad vidim da on ima u vugla samo ono sto je naucio na praksi kad je bio kao klinac (i to ne znam kako su ga naterali) i ne trudi se nista vise da nauci jer misli da sve zna, a ja vidim da mu je taj vidokrug bas mali i ogranicen.
Vecina ljudi danas radi tako sto moli Boga sto pre da mu prodje vreme, plata je sigurna...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Bio prisutan kod komsije u selu kada je uvodio grejanje, lik zavrsio u masinsku srednju neki smer oko struje. Radi u eps, stranacki bot.
Nije znao obicnu pumpu za grejanje da poveze koja ima 2 zice. Otac ga pitao nesto, ovaj poceo da pizdi, otac mu kaze da je jednofukcijski. Valjao sam se od smeha, i **greška sam mu pomerao. Vecito sve preko veze i para, skola, dozvola, poso.

Nemojte se pronalaziti, vrlo dobro znate na kakve sam "radnike" mislio.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Па како п да омладина да научи ако му недаш могућност да научи негде погреши па поправи али важно је да оће да ради временом учи а ви нашли да цепидлачите ко неке жене Помозите мајсторима а не да их зајебавате колико сте ви пута погрешили па ником ништа недирајте водоводџије Пример је молер сећате како је било даш неком маторцу 50 евра и он ти уради собу а сад је дошло време да се наплати маторци немогу више да раде млађи нису научили а мени брат од стрица кука кака су му два молера за два дана наплатили 450 евра све добро израчунато по квадрату мени керамичар тражи 14 квадеату а кад мије фасадер реко 16 евра ја реко кад продам кукуруз е зато пустите оне које хоће да раде

Прво омладина неће да учи да би радила, лакше им је да нешто дрпе, ваљају ганџу, бело, жуто да неког изрокају за 10-15000евра када се ураде од белог или жутог. Девојке кажу боље пола сата на к... него 8 сати на сунцу. И ето како ишта од такве омладине да очекујеш, некада си на пракси имао мајстора који је смео, да ти жуљне коју родитељску кад нешто погрешиш а сада ни мајстора ни шегрта. Неко покупи знање од родитеља па се у школи само мало дефинише и образује, од тога и буде мајстор али већином су смлаћене 3-4 године школовања. Сада је нека мода заврши било шта да имаш диплому и ајде међу тапшаче, ботове, лепљаче плаката и страначких постера и ето посла без мотике. Они мало бољи они иду за фарбаре клупица и дечијих игралишта то су већ особе са 5,6 и 7 степеном стручне спреме.

Ти исам знаш да врбас због генетике има проблем да имате пуно мутљага реално задњих 30 година владате нови садом али нису сви људи као они

@DraleTD - lep prethodni post samo jedna zamerka . Nije lepljenje plakata bas hleb bez motike . Pesacis kao postar sa kofom , cetkom i plakatima u ruci . Onda te smaraju panduri a cesto dolazi i drugi politicki tabor pa bude svasta . I dobijes kao omladinac 1000 dinara od par sati rada . Bas je hleb bez motike . Ali da se razumemo protivnik sam tih lepljenja i zagacivanja zivotne sredine . Ali kao omladincu bilo mi to zanimljiva rabota .
Drugo nije tacno da svi mladi ne rade . Nemoj generalizovati . Velika vecina ladi muda ali ima i dece za primer . Dve kuce od mene dva klinca ( osnovna ) rade za medalju . Imaju zoloski vrt od zivotinja . Spremaju hranu , ciste , prave sir . Sve uz pomoc stapa i kanapa tako da cu od nadleznih iz opstine da trazim da im pomognu i naprave bar jedan lep objekat .

Kakvo je to vrijedjanje inteligwncije lijepljenje plakata . I ovima sto treba da gledaju , i ovima sto placaju i ovima sto gledaju sa slike , svima. Vrhunac debilizma. Sta za boga miloga ikome znaci sto se stavljaju slike po banderama ?
Kad mi nemozemo to da prestanemo da radimo u 21 vijeku pa sta mi onda i trazimo ? Kreteni eto sta smo.

Kakvo je to vrijedjanje inteligwncije lijepljenje plakata . I ovima sto treba da gledaju , i ovima sto placaju i ovima sto gledaju sa slike , svima. Vrhunac debilizma. Sta za boga miloga ikome znaci sto se stavljaju slike po banderama ?
Kad mi nemozemo to da prestanemo da radimo u 21 vijeku pa sta mi onda i trazimo ? Kreteni eto sta smo.
I to još i košta.

Ali interesantno je koji se napor ulaže da se stranački predstavnici i kandidati za funkcije onoliko ulepšavaju na bilbordima i plakatima da bi se što bolje i nerealnije predstavili glasačima.
Momo, buniš se i potkopavaš tvoje shvatanje parlamentarne demokratije i 'demokratskih' izbora..:osmeh:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh