Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Славко немој да ми дираш водовоџије наши су најбољи држсе ти онога у шта се разумеш ако су ту ставио либелу у трактор ипак ти ниси мајстор ти си ратар зар немолим да ми недираш водовоџије можеш докторе али њих немој
Da li si znao da imam alat za bušenje bunara i da sam ih bušio po njivama ručno, sistem ispiranja ?
A što se tiče vodoinstalatera sa kojima sam ja pričao ni jedan nije znao da odgovori na osnovna pitanja iz te oblasti. A to se mora znati u pola noći.
Pao sam u nesvest kada sam u zadnjih nekoliko puta sreo ,,majstore" koji ugrađuju klime po kućama i ne znaju šta znači mod ,,dry" ili nacrtana kapljica. Znaju samo hlađenje na 18⁰C i grejanne na 30⁰C.

Зато нам све тако и иде јер сви све знају да раде и'ако нису квалификовани за те послове. Нико не одговара за урађено и у већини случајева је "држи воду док мајстори оду"!

Upravo to. Mene je muka naterala da mnogo toga naučim i proučim jer su ,,mastori" zaj.ebali. Ceo život ispravljam greške nadobudnih ,,majstora". Upozoriš ga da je krenuo pogrešnim putem, dokažeš mu da greši, on nadobudno nastavlja jer nema pojma i na kraju kada stvarno vidi da je zezno posvađa se i kao ode. Materijal utrošen, mora prvo da se sklanja napravljeno, pa novi materijal i novi rad.

Tu si u pravu.Ali kad ne znaš sve da uradiš.Imao sam kolege koji ne znaju delove od kotlova a rade na tom radnom mestu sa završenim kursom ili kupljenom diplomom.

Da li si znao da imam alat za bušenje bunara i da sam ih bušio po njivama ručno, sistem ispiranja ?
A što se tiče vodoinstalatera sa kojima sam ja pričao ni jedan nije znao da odgovori na osnovna pitanja iz te oblasti. A to se mora znati u pola noći.
Pao sam u nesvest kada sam u zadnjih nekoliko puta sreo ,,majstore" koji ugrađuju klime po kućama i ne znaju šta znači mod ,,dry" ili nacrtana kapljica. Znaju samo hlađenje na 18⁰C i grejanne na 30⁰C.
Takozvani "majstori" za klime uredjaje su posebna prica. O razdaljini spolje jedinice i unutrasnje od plafona zidova, duzina instalacije, izolacija cevi, vakumiranje sistema... Sve lepo pise u manualu ali takozvani majstori slabo stoje sa citanjem.

Da li će se ova poezija učiti i u školama.Ovo je "demokratija".

Ja mislim da samo radoznali ljudi imaju tu neku zelju ili cak potrebu da stalno uce nesto novo, jos ako su vaspitani tako da se trude i cimaju u zivotu, od njega ce biti nesto!
Nervira me kad neko nesto uzme da uradi pa kaze ma ne znam ja ovo kako ide, a vidim da se ne trudi da skapira situaciju...
O "majstorima" ne bih trbalo nista komentarisati, sve sam video i doziveo vec.
Kad vidim da on ima u vugla samo ono sto je naucio na praksi kad je bio kao klinac (i to ne znam kako su ga naterali) i ne trudi se nista vise da nauci jer misli da sve zna, a ja vidim da mu je taj vidokrug bas mali i ogranicen.
Vecina ljudi danas radi tako sto moli Boga sto pre da mu prodje vreme, plata je sigurna...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Bio prisutan kod komsije u selu kada je uvodio grejanje, lik zavrsio u masinsku srednju neki smer oko struje. Radi u eps, stranacki bot.
Nije znao obicnu pumpu za grejanje da poveze koja ima 2 zice. Otac ga pitao nesto, ovaj poceo da pizdi, otac mu kaze da je jednofukcijski. Valjao sam se od smeha, i **greška sam mu pomerao. Vecito sve preko veze i para, skola, dozvola, poso.

Nemojte se pronalaziti, vrlo dobro znate na kakve sam "radnike" mislio.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Па како п да омладина да научи ако му недаш могућност да научи негде погреши па поправи али важно је да оће да ради временом учи а ви нашли да цепидлачите ко неке жене Помозите мајсторима а не да их зајебавате колико сте ви пута погрешили па ником ништа недирајте водоводџије Пример је молер сећате како је било даш неком маторцу 50 евра и он ти уради собу а сад је дошло време да се наплати маторци немогу више да раде млађи нису научили а мени брат од стрица кука кака су му два молера за два дана наплатили 450 евра све добро израчунато по квадрату мени керамичар тражи 14 квадеату а кад мије фасадер реко 16 евра ја реко кад продам кукуруз е зато пустите оне које хоће да раде

Majstor je maestro !!! Doktor zanata !!! Neće oni ništa da uče, da su hteli sedeli bi u kancelariji. Čast izuzetcima. Ni so, ni savet nikome ne dati dok ti ne zatraži.

Прво омладина неће да учи да би радила, лакше им је да нешто дрпе, ваљају ганџу, бело, жуто да неког изрокају за 10-15000евра када се ураде од белог или жутог. Девојке кажу боље пола сата на к... него 8 сати на сунцу. И ето како ишта од такве омладине да очекујеш, некада си на пракси имао мајстора који је смео, да ти жуљне коју родитељску кад нешто погрешиш а сада ни мајстора ни шегрта. Неко покупи знање од родитеља па се у школи само мало дефинише и образује, од тога и буде мајстор али већином су смлаћене 3-4 године школовања. Сада је нека мода заврши било шта да имаш диплому и ајде међу тапшаче, ботове, лепљаче плаката и страначких постера и ето посла без мотике. Они мало бољи они иду за фарбаре клупица и дечијих игралишта то су већ особе са 5,6 и 7 степеном стручне спреме.

Ти исам знаш да врбас због генетике има проблем да имате пуно мутљага реално задњих 30 година владате нови садом али нису сви људи као они

@DraleTD - lep prethodni post samo jedna zamerka . Nije lepljenje plakata bas hleb bez motike . Pesacis kao postar sa kofom , cetkom i plakatima u ruci . Onda te smaraju panduri a cesto dolazi i drugi politicki tabor pa bude svasta . I dobijes kao omladinac 1000 dinara od par sati rada . Bas je hleb bez motike . Ali da se razumemo protivnik sam tih lepljenja i zagacivanja zivotne sredine . Ali kao omladincu bilo mi to zanimljiva rabota .
Drugo nije tacno da svi mladi ne rade . Nemoj generalizovati . Velika vecina ladi muda ali ima i dece za primer . Dve kuce od mene dva klinca ( osnovna ) rade za medalju . Imaju zoloski vrt od zivotinja . Spremaju hranu , ciste , prave sir . Sve uz pomoc stapa i kanapa tako da cu od nadleznih iz opstine da trazim da im pomognu i naprave bar jedan lep objekat .

Kakvo je to vrijedjanje inteligwncije lijepljenje plakata . I ovima sto treba da gledaju , i ovima sto placaju i ovima sto gledaju sa slike , svima. Vrhunac debilizma. Sta za boga miloga ikome znaci sto se stavljaju slike po banderama ?
Kad mi nemozemo to da prestanemo da radimo u 21 vijeku pa sta mi onda i trazimo ? Kreteni eto sta smo.

Kakvo je to vrijedjanje inteligwncije lijepljenje plakata . I ovima sto treba da gledaju , i ovima sto placaju i ovima sto gledaju sa slike , svima. Vrhunac debilizma. Sta za boga miloga ikome znaci sto se stavljaju slike po banderama ?
Kad mi nemozemo to da prestanemo da radimo u 21 vijeku pa sta mi onda i trazimo ? Kreteni eto sta smo.
I to još i košta.

Ali interesantno je koji se napor ulaže da se stranački predstavnici i kandidati za funkcije onoliko ulepšavaju na bilbordima i plakatima da bi se što bolje i nerealnije predstavili glasačima.
Momo, buniš se i potkopavaš tvoje shvatanje parlamentarne demokratije i 'demokratskih' izbora..:osmeh:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh