MOMOSARIC
Član
Nije u demokratiji problem neg u demosu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jest vala, ko da će nečiji plakat, olovka ili upaljač natjerati nekoga da glasa za njega... Glasač je danas mnogo skuplji. Vreća brašna čuda čini, 50 maraka takođe, hemija za ličnu higijenu... To je ta mjeraNije u demokratiji problem neg u demosu.
Došli su iz Pomorišja(sada je to Rumunija) gde su bili graničari. Razlog dolaska je ukidanje granice (između Turske i Austrije) i njeno premeštanje sa Tise i Moriša na Dunav i Savu. Došli su da budu paori i koji se sa tim nisu slagali prešli su kod vas gde su nastavili da budu graničari (militari).Odakle su dosli ljudi te 1751 godine i ko im je davao zemlju ?
I ciju je zemlju kralj posle 1 sv rata delio i davao ?
Ja sam cuo da su ovo moje podrucje naselili ljudi iz Kikinde otprilike tih godina kao tvoje Melence .
Pa tebi se vidi po pisanju da te vise raduje sto ce neko da plati po "nikad nije bilo" cenama nego sto ces ti da zaradis.Ocito me nisi dobro razumeo . Ja ne zaradjujem od savijanja drugih kicmi nego samo od moje . Trenutno mi ne treba vise . Odradjujem sve sam bez placanja dnevnica . A izvini kako ti znas da je cena boranije prenaduvana ? Budi iskren pa kazi kada si je poslednji put ti brao .
Novac je svakako bitan motiv ali pre njega meni je zadovoljstvo sto jedem svoje proizvode ( tudje povrce i voce ne kupujem ) i sto su porodice kojima nosim moju robu zadovoljne .
@DraleTD - ali nije resenje i da svi pobegnu iz sela . Treba neko i hranu da proizvodi a ne da se jede tudja djubrad .
Није решење али видиш ти друже да нашима је важнији парадајз из Албаније него од наших произвођача. И све остало је тако са месом, воћем и осталим поврћем. Видиш да уводе вештачко месо па како ће тек то да утиче на наше произвођаче свиња,живине и крупне стоке.Ocito me nisi dobro razumeo . Ja ne zaradjujem od savijanja drugih kicmi nego samo od moje . Trenutno mi ne treba vise . Odradjujem sve sam bez placanja dnevnica . A izvini kako ti znas da je cena boranije prenaduvana ? Budi iskren pa kazi kada si je poslednji put ti brao .
Novac je svakako bitan motiv ali pre njega meni je zadovoljstvo sto jedem svoje proizvode ( tudje povrce i voce ne kupujem ) i sto su porodice kojima nosim moju robu zadovoljne .
@DraleTD - ali nije resenje i da svi pobegnu iz sela . Treba neko i hranu da proizvodi a ne da se jede tudja djubrad .
Радим, у фирми која се бави смрзнутом храном и пре неки дан у једном селу мењамо фрижидере, а они пуни грашка, бораније и пљескавица, крменадле по багателним ценама. Просто ми би жао што немам неки мали фрижидер у камиону да накупујем и донесем кући. У причи са комерцијалистима кажу фирма по тим селима која су само одржива у погледу воћа, поврћа и месних прерађевина продаје све то по неким смешним ценама да би људи одустали од своје производње и постали зависни од наших производа. И верујте колико труда треба за 1кг грашка, а у радњи га они на селу купе за 200дин. И кад све сабереш па јбм га купићу га у радњи, а башту заливадити што се у већини случајева и дешава. Трговачки лоби је много јачи, од нашег произвођач ког и полако али сигурно преузимају примат у целој држави, а јадна је држава која постане зависна од увоза.ko kaze nije sve u parama-taj para ima
o razlogu kako ih ima to je druga tema
imam u basti svega sto mi treba ali bez zalivanja i prskanja nicega ne bi bilo
to sto pojedem mogao sam jeftinije da kupim(odakle je ta roba to je opet druga tema) ali ovo je jedina stavka sto znam sta jedem(mada opet posto bez psrkanja nista i to dolazi u pitanje)
pa to i ja kazemРадим, у фирми која се бави смрзнутом храном и пре неки дан у једном селу мењамо фрижидере, а они пуни грашка, бораније и пљескавица, крменадле по багателним ценама. Просто ми би жао што немам неки мали фрижидер у камиону да накупујем и донесем кући. У причи са комерцијалистима кажу фирма по тим селима која су само одржива у погледу воћа, поврћа и месних прерађевина продаје све то по неким смешним ценама да би људи одустали од своје производње и постали зависни од наших производа. И верујте колико труда треба за 1кг грашка, а у радњи га они на селу купе за 200дин. И кад све сабереш па јбм га купићу га у радњи, а башту заливадити што се у већини случајева и дешава. Трговачки лоби је много јачи, од нашег произвођач ког и полако али сигурно преузимају примат у целој држави, а јадна је држава која постане зависна од увоза.