Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam neki osecaj da ako na nekom od sledecih skupova bude preko 100000 , i ako se nesto otrgne kontroli s obzirom da vlast ignorise proteste i ne zeli nista da menja, onda je velika verovatnoca da vojska i policija odkaze poslusnost Vucicu. Tako je bilo u slucaju Milosevica , odbili su da izvrse naredjenje .
Ne pita se tu narod.Neka od velikih sila mora stojati iza svega.Jedno je to-što bi mi voleli a drugo je što se dešava.Opozicija i pozicija su u sprezi.Najgore je u svemu tome što će opet doći neki komunistički sinovi.Sistem nam ostaje isti a on nam smeta.To će se menjati ako ovi što su nas okupirali dozvole.A da bi se oslobodili okupacije,treba sa pola sveta da ratujemo.Mi smo u bezizlanoj situaciji-na žalost.Malo toga zavisi od nas.
Moglo je već biti incidenata da se htelo.Cilj je da se razvodnji ta energija jer ne mislite valjda da je opozicija skupila toliki narod.Zato i nema policije jer se na tu masu ne ide silom.

Ne mogu starešine u policiji da budu bez državnih fakulteta, to isto važi i za inspektore. Ono što im je ova vlast nametnula to je da neki mladi likovi od 10 godina službe su načelnici a neki sa 30 god službe su zamenici. U njihovim redovima su velika neslaganja sa tim stavom. To znaju svi i oni koji su postavljeni partijski i oni koji su skrenuti partijski
Da ne sirim pricu, jedno vreme visa skola iz Mitrovice za vaspitacice je bila popularna. Cak i da su sad uveli to za drzavne fakulete za koje prvi put cujem ima ih desetine slicnih Megatrendu gde je dovoljno samo se pojaviti. Obican milicajac se postajalo sa par meseci kursa u Kamenici.

Inace i u KPD u Mitrovici je slicna situacija

Inace to sto pricas o neslaganju i godinama je bilo uvek, pa ovaj Triva je valjda bio jedno vreme konobar pa ga na kraju postavise za direktora KPD. Sve dok njima kaplje masne plata kao sada nema tu price o bilo kakvom neslaganju. Obican pandur sa par meseci kursa u Kamenici ima skoro platu kao doktor u domu zdravlja...

Moji kontakti sa policijom tokom protesta otkrivaju da je policija na strani naroda. Neće policija da pokrene sama jer je to služba koja tako funkcioniše ali mnogo bolje od nas znaju šta se radi u državi i društvu, koliko se krade, laže i vara. Mislim da jedva čekaju da se pokrene lavina
Можда код тебе али, веруј ми овде код мене су сви узнапредовала у ова времена. Многи од обичних прашинара су дошли до високих функција преко партије и тешко да ће они олако дати своје фотеље. А што се тиче бенефита тек то неће олако испустити из руку.

Rekoh ja da je ovo dosada 'najbolja' ministarka poljoprivrede.:osmeh:
Moramo pitati našeg Neđu kakva je bila u pregovorima, odnosno dali je popustljiva..:osmeh:
Bilo kako bilo, pregovori su uspeli, a pregovarači bili zadovoljeni..
Па јел мислиш да је дошла на то место познавајући материју око пољопривреде. Познаје она материју ал нажалост не ту :osmeh: :haha:

Kao u pesmi ,,niko kao Bane"!...i da mi je znati ko je to gura...🎼🎼🎼
А боље што не знаш,овако те мање боли. Вероватно је неки главоња са основном школом и стажом од црног мантила и комунистичке партије па сад до снс секте. Онда би ти више било криво :haha:

@Maglap pa @Miloica je editovao tvoj post, obrisao delove i tako ga citirao.
Tvoja suština nije mnogo izmenjena.
Međutim, bilo nas je u subotu više od 100k, ali nemojte se zanositi da će policija i vojska izdati vlast i izvesti puč.
A revolucija je tek nemoguća, za to je potrebno da izađe preko milion ljudi.
Fakat je da je mnogo ljudi nezadivoljno i protiv je ove vlasti, ali na izborima imamo problem. Za koga? I onda se rasplinu glasovi i to je to. Ne znam, idem na proteste, išao sam i 91, 96/97, 99. i realno pun mi je kufer ulice i protesta više (ponekad pomislim da možda sa mnom nešto nije u redu), ali idem. Međutim, nisam siguran da će se ova energija (koje definitivno nije bilo jako dugo) iskoristiti na pravi način. Fali lider opozicije, IMHO

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh