Nije bilo pametnih telefona,interneta,automobila sa skupim održavanjem,naručivanje brze hrane,nošenje flašica sa vodom po gradu,krpilo se sve što je moglo a sad se odmah kupuje novo,klime.....Mnogo stavki koje odnose mnogo para
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I prošle godine si mogao da uzmeš 539 nov za 4 vagona žita.86 je kupljen traktor za 4vagona zita,trebao doci sa kabinom i kompresorom-nije bilo tako,vrate pare(visak) i za to se uzme tanjiraca i paraca za njega
Dakle traktor 539 deluxe,tanjiraca i paraca za njega sa kojima i dan danas radim 4 vagona
Cena danasnjeg je oko kako sam i rekao oko 15hilj evra sto po ovim cenama(racunacu cak i 25dinara psenicu) iznosi oko 7vagona psenice ili kako mi gore kazemo zita
Da ne pricam u tehnologiji,ulaganja tj agro tehnici uzgajanja tada sorti i ove sada komplikacije zivota sa 2-3-4 prskanja istoga
Nismo mi na istim talasnim duzinama
Sve najbolje
Nisam jer kao svi mali prozivodjaci prodajemo sa njive i ne lagerujemo prinose pa posle ne kukakamo kad padne cenaI prošle godine si mogao da uzmeš 539 nov za 4 vagona žita.
Cekaj mislis da zato sto se nekad krpilo i nije bilo interneta nekad si mogao da kupis traktor o kome se prica za 10tak jutara prinosa sad ti treba minimala 17jutaraNije bilo pametnih telefona,interneta,automobila sa skupim održavanjem,naručivanje brze hrane,nošenje flašica sa vodom po gradu,krpilo se sve što je moglo a sad se odmah kupuje novo,klime.....Mnogo stavki koje odnose mnogo para
Znači ideš linijom manjeg otpora.Nisam jer kao svi mali prozivodjaci prodajemo sa njive i ne lagerujemo prinose pa posle ne kukakamo kad padne cena
Odmah sa njive kes
Interesantno ti je razmišljanje, tj način na koji se tešiš.Cekaj mislis da zato sto se nekad krpilo i nije bilo interneta nekad si mogao da kupis traktor o kome se prica za 10tak jutara prinosa sad ti treba minimala 17jutara
I taj 82mzt ko je kupio je kod sada kada neko kupi rusa od 130-140konja sto se ovde nazalost ovih godina malo kupuje a ko kupi ne spava mesec dana i sacuje dal da uzme kredit ili ne,pa se i razboli od muke
A da ne pricam da nije iparda i ovih ostalih kerefeka pa se pola novca dobije za strane traktore a inace bi kupili onu stvar a ne traktor
A onda se kupovalo za kes i neki omanji kredit
Ko se seca naravno
Al otom potom
I zapiši u kalendar te cene žitarica.Nikad više.I prošle godine si mogao da uzmeš 539 nov za 4 vagona žita.
Izračunaj mesečni rashod za kablovsku i za 4 telefona.Koliko je to godišnje.Cekaj mislis da zato sto se nekad krpilo i nije bilo interneta nekad si mogao da kupis traktor o kome se prica za 10tak jutara prinosa sad ti treba minimala 17jutara
I taj 82mzt ko je kupio je kod sada kada neko kupi rusa od 130-140konja sto se ovde nazalost ovih godina malo kupuje a ko kupi ne spava mesec dana i sacuje dal da uzme kredit ili ne,pa se i razboli od muke
A da ne pricam da nije iparda i ovih ostalih kerefeka pa se pola novca dobije za strane traktore a inace bi kupili onu stvar a ne traktor
A onda se kupovalo za kes i neki omanji kredit
Ko se seca naravno
Al otom potom
Javi nam kad cena žita bude 42 dinNe zapisujem. Optimista sam uvek bio. Da razmišljam kao pojedini nikad ništa ne bih imao. Život je borba.
Hahaha druze vi radite 50h+ mozda nesto manje ko kako,normalno da mozes da cekas kada ces prodati....pa 5 ratasrkih kultura,sta mi mali da sejemo po 3 4 jutra od svake vrste po nestoZnači ideš linijom manjeg otpora.
Ti opet isto...kakve veze ima televizor za paritetom tj odnosom kupovine traktora za robu odnosno kesIzračunaj mesečni rashod za kablovsku i za 4 telefona.Koliko je to godišnje.
Ranije su prinosi bili manji.Kupovani su novi traktori ali je bilo odricanja i živelo se u manjem luksuzu.
Koliko sada u jednoj kući ima televizora.
Dobro, ti kažeš da si mali proizvodjač. Ja te pitam koliko dugo radiš tu površinu koju radiš i zašto nisi povećao obradivu površinu?Hahaha druze vi radite 50h+ mozda nesto manje ko kako,normalno da mozes da cekas kada ces prodati....pa 5 ratasrkih kultura,sta mi mali da sejemo po 3 4 jutra od svake vrste po nesto
Kako da platim vrsidbu,da kazem onom ko mi vrse e cekaj jedno 3 meseca pa kad bude psenica 42dinara dobices lovu
A ono prc pa ne bude ni 35 kao u zetvi
To ko rulet da igramo tj mozda mi i bolje tako sve na crveno pa udri
Zvanicne statistike pre 5 ili 6 godina koje sam vec pisao prosecno gazdinstvo vlasnistva u jednoj od drugih tema koliko ima hektara
Neko ovde misli da je mali ili srednji sa 40+ 50+ hektara svoje zemlje
Ja čekam da se NOVI javi ili neko od moderatora.Sad će kamen mudrosti da se javi