Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam mogao milosevica smisliti, jer je sve radio na štetu srba, ali ovi što su došli 5-og oktobra su najobičnihi kriminalci. Setite se samo dinkića sa fantomkom i kalašnjikovim kada upada u trezor.. dali se to može nazvati drugum imenom nego pljačka..i onda sebe lepo postavi za ministra finansija..
Ovi sada neka preobraćena varijanta milosevicevih socijalista, seseljovih radikala, vukovih spo-vaca i svega što se moglo skupiti sa koca i konopca..

Mene ovako matorog i iskusnog opet brine ako se ovako čak i skine ova vlast, da ne dođe još gora ekipa od onih 5-og oktobra i šta smo onda uradili? Nemogu shvatiti da smo kao nacija pojedinačno toliko sebični ili zavidni da nam niko od naših nevalja da bi ga predložili za 'lidera' i u sve ovo(opet) ulazimo kao muva bez glave..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Tesko da moze biti iko od ovih gori...
Ne znam sta je jos ostalo da se uradi ato ovi nisu ili ne planiraju i spremaju uveliko

Ipak je jos i veca, nije 5000 vec 5300 za dvoje. Posto su podaci iz 2022 moguce da je sada i 5500.

plata.png

Uvjek je glavno pitanje ,sta poslije revolucije ?
Samo ovog puta nece ni biti revolucije pa se netreba sekirati.
Previse je slobode sada da bi se to desilo. Mislim da je uslov za neke pobune,proteste ozbiljnije da bude ugrozena ljudska sloboda .
To jedino sada nije , cak naprotiv.
Iz razloga sto se jedino tada moze ostvariti dovoljno jedinstvo naroda u nekim ciljevima.
U trenutnim uslovima visoke slobode , pa jos ovako brzog protoka informacija , od tog jedinstva nema nista . Sto pojedinaca , sto razlicitih misljenja pa jos zbunjeni bombardovanjem istinitih i laznih informacija , jedino mogu neki neuspjesni pokusaji ili trenutni haos .

Uvjek je glavno pitanje ,sta poslije revolucije ?
Samo ovog puta nece ni biti revolucije pa se netreba sekirati.
Previse je slobode sada da bi se to desilo. Mislim da je uslov za neke pobune,proteste ozbiljnije da bude ugrozena ljudska sloboda .
To jedino sada nije , cak naprotiv.
Iz razloga sto se jedino tada moze ostvariti dovoljno jedinstvo naroda u nekim ciljevima.
U trenutnim uslovima visoke slobode , pa jos ovako brzog protoka informacija , od tog jedinstva nema nista . Sto pojedinaca , sto razlicitih misljenja pa jos zbunjeni bombardovanjem istinitih i laznih informacija , jedino mogu neki neuspjesni pokusaji ili trenutni haos .
Pogledaj Rumune :D

Što ne idu u Sloveniju ?
Imam par poznanika koji tamo rade kao traktoristi...
1200 eura neto je početna plata, prijava, stan (soba po radniku) i hrana (restoran), doručak i ručak, obezbeđeni...

Добродол, има и овде тракториста који су тако плаћени. Знају да рукују са новом механизацијом. Газде који имају обзира да задрже добре раднике плате.

Znam da ima, ali su u poslu kod gazde od jutra do sutra...
Ne znaš ni kada ti počinje radni dan, ni gde ćeš završiti i kada...
Triput zarade za platu, i koliko rade , još su i malo plaćeni...
U susednom selu, južno od mene, na nekada uspešnom imanju, neću da imenujem, radili su ljudi uglavnom iz sela, ili okolnih sela, a sada rade Pakistanci i Indijci , možeš misliti onda kolika im je plata...
Ne hvalim, niti branim Slovence, ali svi ovi što rade tamo ih hvale...
Zna se red (die beste)... 🤣

Dali je ovo skroz desno usrulja fon der lajen?
Ona verovatno, na marginama samita udara u sto i preti da će osvetiti hitlera..
Trudoo isto mlogo jak lider, makron čudo jedno, već treću godinu batina svoj narod..
Bajdena, šolca i japanca preskačem, o ovom engleskom indijcu neznam šta da mislim.
Ostale ne poznajem..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh