Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Do 1991 je bio drugaciji Drzavni sistem. I sama Drzava je bila drugacije ustrojena. Ne moze se porediti sa 90-im i posle 2000 god ...Daleko da je bilo sjajno i bajno do 1991 godine za poljoprivrednike...jedan primer cu navesti kako su deca poljoprivrednika bila diskriminisana u tom sistemu na svom primeru: Kao tadasnji srednjoskolac koji je putovao iz Glogonja do Panceva,jedini u razredu nisam imao povlascenu mesecnu kartu za putovanje,zato sto su mi roditelji poljoprivrednici i imali su zemlju u posedu!!! I jos jednu stvar cu navesti: Bili su u obavezi da mi placaju doprinose od moje 16-e godine!...toliko o tome.Nisam se dobro izrazio, do 90 g i pocetka svih gluposti
Postojale su zemljoradnicke zadruge. Sav promet je isao preko njih. Zemljisni maksimum je bio 10 h u posedu...mali broj ljudi je radio vise od 20-30 kj zemlje...lako je bilo izfinansirati proizvodnju u takvom ,,drustvenom sistemu"...od proizvodnje nisi mogao da odskocis ali si mogao od usluga u poljoprivredi...takodje je `postojala kreditna ,,zelena linija" koju je inflacija pojela a za koju su se opredeljivali najhrabriji poljoprivrednici.Koliko sam ja cuo mimo toga da je onda bilo zlatno vreme poljoprivrede,od 80 do 90,ja sam imao samo 9 godina deckic, a traktori i kombajni su se kupovali u robi. Koliko vagona kukuruza je bio 539? Starac doterao Ursusa 904 nov za 4.5 vagona kukuruza ili tako nesto,, u odnosu na ovo, a vestak su bacali to se bele njive, ispod 600 kg po kj nisu isli, bio dzabe
Mislim da je 50.ari sad nema d.d.I sad je diskriminacija, imas 2 jutra zemlje nema decijeg dodatka
Ja bih ovo rado menjao za onoPostojale su zemljoradnicke zadruge. Sav promet je isao preko njih. Zemljisni maksimum je bio 10 h u posedu...mali broj ljudi je radio vise od 20-30 kj zemlje...lako je bilo izfinansirati proizvodnju u takvom ,,drustvenom sistemu"...od proizvodnje nisi mogao da odskocis ali si mogao od usluga u poljoprivredi...takodje je `postojala kreditna ,,zelena linija" koju je inflacija pojela a za koju su se opredeljivali najhrabriji poljoprivrednici.