Chat 13.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moze li neko da mi objasni šta dobijamo mi koji živimo u Vojvodini time što se dobije autonomija?
A šta dobija cela zemlja?
A šta gubi?
Seljak sam čovek pa ne znam
Sve ono sto je izgradjeno od 74-88 u vojvodini je uradjeno sa novcima koji su proizvedeni tu, a da je to bilo samo zakosnki deo koji je ovde ostajao… sad ti vidi onda koliki je nas deo.
Sve skole domovi zdravlja putevi ulice i sve sto vidis da se sada ni ne odrzava…

Pocinje Hrvatska-Maroko

sliku koju sam postavio neki dan(ova tema 3 4 stranice nazad) uz pitanje ko li je ovo je rodjeni ujak Luke Modrica--Jovo Dopudj rodjeni brat mame Luke,Radojke Modric nekada Dopudj

Od juce pokojnog nazalost velikog nam Sinise mama rodjena Hrvatica....nismo ni svesni koliko smo blizu jedni drugima

Луле гледа канал дебељача. Мало вероватно да сви чланови који пишу у теми гледају и тај канал па да знају мајора.

Па сазнај, било још пре х времена и тамо је споменуто. Онда неко ко има твитер открије топлу воду и открива истину.

Маните се тих пр***авања типа где су наши новци,крава музара које је неко провалио и прогурао као причу и будале се нахватале на то и гурају ту глупост 30 година док их њихове комшије,суграђани и сви остали краду и пљачкају. Окрените се око себе,крените од председника месне заједнице,општине,градоначелника,скупштине колико се краде у локалу .Нико у Београду није крив што је у Оџацима дом културе запуштен,или Врбасу. Сами смо криви,отишли смо као народ у аут,нема локал патриотизма,не учимо дјецу да не бацају смеће на сваком ћошку,да не шарају зграде, сами бацамо смеће где стигнемо,погледајте депоније дивље по селима по војводини итд. Од атарских путева од 8 м све узорано на 3м, комуналне службе не раде ништа,запошљавају се полтрони,нестручни сједе на стручним позицијама итд итд. То нема везе са Београдом. Док год смо ми овакви,нема напред. И све до тад ће се жвакати овакве **greška као пар постова изнад. Нажалост. Неко не види од шуме балван па то ти је.

Imas pravo Putine . Ali od skora Bg. jeste kriv za svako lose stanje u svakom cosku Srbije . Recimo 5 ili koliko vec milijardi E ce biti potroseno za metro . Taj projekat ne ide iz Bg budzeta nego od svih nas . Dok ce se vozikati gradjani ( nemam nista protiv ali neka Bg. uzme kredit i neka ga oni vracaju ) u Vojvodini 90% ljudi pije katastrofalnu vodu . Mozda gresim . Voleo bih da cujem sta vi mislite o ovom mom misljenju .

Putine, kako nema veze sa Beogradom kad sve što ne valja iz njega kreće? Veliki broj sela je imao svoje komunalne firme ili u okviru mesnih zajednica koje su održavale groblja, odvozile smeće, održavale vodovod i kanalizaciju. I onda odjednom mora sve te poslove da radi opštinski jkp gde su se uvukli partijski kadrovi koji ni ne idu na posao. Ali u pravu si za dobar deo, nema lokal patriotizma, ljudi su razjedinjeni, nema osnovne kulture. Jedan sasvim lep primer je moje mesto, gde ulazak u selo iz pravca Bačke Palanke izgleda kao u horor filmu, zarastao put u šiblje, trava visoka preko dva metra, smeća gde god se okreneš. Susedno mesto Gložan, većinski slovačko stanovništvo, ulazi u selo se redovno kose, nema smeća, glavna ulica u selu uvek okićena za novogodišnje praznike, održavaju se kanali ispred kuća, centar lepo uređen. Ipak je do ljudi.

Putine, kako nema veze sa Beogradom kad sve što ne valja iz njega kreće? Veliki broj sela je imao svoje komunalne firme ili u okviru mesnih zajednica koje su održavale groblja, odvozile smeće, održavale vodovod i kanalizaciju. I onda odjednom mora sve te poslove da radi opštinski jkp gde su se uvukli partijski kadrovi koji ni ne idu na posao. Ali u pravu si za dobar deo, nema lokal patriotizma, ljudi su razjedinjeni, nema osnovne kulture. Jedan sasvim lep primer je moje mesto, gde ulazak u selo iz pravca Bačke Palanke izgleda kao u horor filmu, zarastao put u šiblje, trava visoka preko dva metra, smeća gde god se okreneš. Susedno mesto Gložan, većinski slovačko stanovništvo, ulazi u selo se redovno kose, nema smeća, glavna ulica u selu uvek okićena za novogodišnje praznike, održavaju se kanali ispred kuća, centar lepo uređen. Ipak je do ljudi.
Аман, други део твог поста је управо оно што сам мислио. Па шта има Београд са тим што су укинули да села сама одржавају своју инфраструктуру. Ти стварно мислиш да Нови Сад нема толико моћи да о томе сам одлучује? И моје село је имало све,задруга сама је имала све машине да одржава инфраструктуру атара у 5 села. И неко је то све распродао и искрчмио. Наравно локалци. Мени Београд највише смета зато што усисава становништво,а то што има тамо људи овакви и онакви је нормално на 2+ милиона људи.
Ви то представљате да су тамо сви лопови и политичари а овамо сви златни и поштени,јадни поломише се за своје општине села а Београд то неда. А овамо кад се човјек окрене не зна где да гледа. Јел Београд крив што Нови сад има аутобуску станицу од ко зна колико милиона евра која стоји затворена?

Koliko se ja sećam, maja gojković je u toj aferi sa autobuskom stanicom, i otkako je sišla u Bg u skupštinu, niko je i ne pominje.
Kao i dinkić, kog je presednik obećao zatvoriti kada dođe na vlast, a sada mu glavni finansijski stručnjak za bg na vodi, gde su opet najveći novci. Itd, itd, itd..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh