Chat 13.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Možda sam ispao iz shlifa ( obično kupujem pivo ) pa mi je jutros ova kupovina u istoj prodavnici ispala neobicna.
Mleko 220,00 din.
Jogurt 207,00 din
Da ne bude zabune , ne tvrdim da je skupo čak šta više nego mi je čudno da je jogurt jeftiniji ?
e6cdbc3901f5cdb324b4d7c17a6c4e14.jpg

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Isto se danas dogadja ovde u Vojvodini.. cokoladni na ime stranke i romske zajednice za mlade dobiju do 27.000€ za kucu u selu… narod prodaje rusevine za debele pare a novce ovi nisu zaradili nego dobili, za neko vreme kad budu imali svoja sela i opstine, onda ce biti da su nam oteli… a zapravo ih je neko pomogao da uzmu…
Kazem na ime stranke jer prolaze kod krkobabica kao siguran glas a ostalo se brine romska kancelarija…
Лепо сам написао. Свако има своју цену. А та цена је онолика колике су околности када се дедовина продаје.
Све остало је прича у празно. Лако је писати из топле собе....

Iz price....... Albanac dodje i ponudi ti stvarno korektnu cenu, cak i vise, ali ti neces da prodas, neces sa ognjista, nema te cene. Onda krene pritisak. Zapale ti seno ili pokradu stado, u skoli maltretiraju decu.Dodje do toga da ne mozes vise da izdrzis, izes i imanje i Srbovanje, spasavaj glavu. Odes kod onog istog Albanca i kaazes da si resio da prodas imanje, ovaj kaze moze, ali 50% manja cena i jos ga upozori da ce sledeci put to biti jos manje. I sta ce jadnik?? Proda. To je nauk za sve ostale i svi prodaju za prvo ponudjene debele pare.

Оног тренутка када се прича са Косовом и Метохијом завши тада ће исто то почети у Војводини. И сада се домаћинства продају а тек ће ту почну да улазе ''претеране'' паре и да се распродаје земља. И могу да разумем све оне који нису Срби... њима под оваквом управом није добро... (никоме није добро, ни Србима) они можда потајно чекају неке своје да их ослободе јер мисле да је тамо у Европској унији већа слобода... можда и јесте... можда је то само привид на телевизији... има примера да преко људи лепо живе... само што нисам још чуо да је ико стекао имање као што је имао овде и да се тамо бави пољопривредом.... за свог живота без 4 генерације у иностранству.... Ови што су и овде сваштарили само су почели да раде оно што се тамо тражи... молерај и грађевина... са млађима који су факултетлије је можда другачије али и овде би сада можда имали сличан животни стандард...

Углавном биће и даље шкргутање зубима... биће и даље гледање преко плота јер ми сви се потајно надамо да је туђе говно лепше и да лепше мирише... јунаштво и храброст је одавно постала мана овог живља овде а врлине су постале оне најгоре мане којих су се наше дедови стидели и да говоре а не да их имају у својим породицама...

Само ми се чини да ће опет доћи време да ће сви хтети да буду Срби и да ће желети да их Срби ослободе... До тада, Срби ће морати да прођу кроз још једно чиштилиште... да се још једном одвоји жито од кукоља... да још једном прођу кроз патњу и покору да би Васкрснули... неће бавити...

hteli bi i jare i pare
Па тооо! Нарочито ако је туђе и једно и друго. Зар то неће сви људи на свету (мислим на оне који су макар из даљине видели цивилизацију)?
Мислим да разумем твоју перспективу гледања на свет. Све посматраш са позиције права (писаних закона) и лично би волео да је то тако (под условом да су право и правда изједначени) ал' очигледно није. Право је код онага чији је топуз већи (то би подвео под природне законе). Прво смо негодовали: "еј, ово је 20. век", па онда: ово је 21., па ће вероватно бити: ово је 30.

A kad zivis van teritorije Vojvodine i imas takav stav ne mozes biti autonomas, jel tako?
A ako si gradjanin Vojvodine i misljenja si da treba Vojvodina imati status autonomne pokrajne, onda si ne samo autonomas vec i djubre i sve ostalo redom da ne nabrajam!
Jel otprilike to tako ispadne jeli?

Autonomna pokrajina. Naziv govori jedno, ali je istina da smo mi nasu autonomnost izgubili jogurt revolucijom 1988 godine.
Ne znam ja za taj jogurt ali znam da nam je ova vlast omogucila dan pokrajine , zastavu i valjda jos nesto . Tako da o tome mozemo slobodno da pricamo .
Poslanici Skupštine Vojvodine na sednici u junu 2018. godine usvojili su odluku da se kao Dan Vojvodine svečano obeležava 25. novembar, dan kada je 1918. Velika narodna skupština u Novom Sadu proglasila prisajedinjenje vojvođanskih oblasti Kraljevini Srbiji.

Ha, ha. Drugo sve znas, a ovo kao ne?? Samo cu kratko reci. Sve je pocelo te 1988 godine kada je smenjeno Vojvodjansko rukovodstvo i doveceno novo lojalno Milosevicu, a na celu sa Mihaljom Kertesom. Vojvodina je prakticno Srbiji trebala do pocetka 90tih godina kada je Srbija imala tri glasa u predsednistvu SFRJ. Dva od pokrajina i jedan od uze Srbije. Kada se drzava raspala i ti glasovi iz pokrajina se izgubili Vojvodina kao takva Srbiji vise nije trebala pa je postala samo krava muzara.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh