Chat 13.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na Kosovu pobedila lista okupljena oko ace srbina,tako da me ne interesuje više.Sns-sekta ima valjda oko 700 000 članova,a od Kosovara u Srbiji samo vri,prodali tamo kuće i imanja i došli sa debelim kapitalom ovde da uživaju.Eto kog treba da interesuje Kosovo i ako treba da ga brane.

Sve ukazuje da je tako ali ipak aj da ne idu teske reci . Ne znamo kako je ziveti na KiM . Ali mene nervira sto vec godinama niko ne pominje srbe sa juga KiM . Kao da ne postoje .
Bilo je lepo živeti,pogotovo dok je Čović gurao pare,a gurali i Šiptari.Pa recimo jedna freza od Čovića,druga od Ćazima pa sa obe na pijac u Srbiju.

Nešto su slabo mlatili Šiptare kad im otimali zemlju doduše evrima :D nego veća briga dal će dva ili tri sprata na kući u centru Srbije.

A tek 99 bežanija na sve strane,dok deca od 19 godina iz Srbije išla da brane Kosovo.Da je svaki drugi uzeo pušku.

A što se tiče Vučića,klasično iza kulisa potpiše sporazum čija je potpisnica država Kosovo i to bez one Tadićeve *,već nedvosmisleno država Kosovo.Pa sad se neki pitaju ako Srbija ne priznaje Kosovo dal važi taj sporazum ili ne i gde se izgubi Tadićeva *.

A ima još nešto iza brega,odlučili se na štednju pa roba iz Srbije više ne ide za Rusiju,nego samo do Turske (miriše na sankcije).

I roba iz Srbije, izvoz za Ukrainu ide do Poljske i istovara se po magacinima, naknadno se opet tovari do krajnje destinacije u Ukraini...
Inače, iz magacina gde radim, roba ide direkt za Rusiju, 90% Moskovska oblast...

prodali tamo kuće i imanja i došli sa debelim kapitalom ovde da uživaju
Лично знаш такве? Не кажем да ниси у праву али у мом окружењу је друга слика. Слика је оваква: неки Косовци су још у време владе Анте Марковића покуповали плацеве и озидали објекте "за не дај Боже", други су на време избегли (они с' капиталом) и инвестирали и у стамбене и у пословне објекте (као и претходно из других крајева СФРЈ или сада Украјинци), трећи су (а таквих је гро) стигли само да натрпају ствари у гепек или тракторску приколицу и сво имање оставе за собом (и данас им куће нису завршене или раде са старом механизацијом). Ево у време ове суше су многи са сетом помињали: "ех, каква је моја земља доле, ништа јој суша није могла", или велика цена огрева: "е да ми је да натерам трактор у моју шуму".

Kazes na vreme pokupovali placeve, drugi izbegli sa kapitalom. Kako to kad je Kosovo i Metohija uvek bila nerazvijen kraj i zivela na ustrb Jugoslavije, a ponajvise Srbije. Odakle im te silne pare, a jos nisu bili rasprodali ognjista??

Ne placas struju, vodu, telefon. Telefon su im i gasili ranijih godina ali dzaba. Ne mozes ih naterati da plate. Kosovski dodatak sada. Nekada iz cele drzave se odvajalo 10% od plati za obnovu Kosova i tako godinama.
Dan danas ima firmi po Srbiji koje su registrovsle sediste na Kosovu a u realnosti, sve im je sa ove strane.
O zemarama da ne pricamo. Dal kosovari ili hercegovci. Gde jedan dodje, dodje jos 50 u roku od godinu dana

Лично знаш такве? Не кажем да ниси у праву али у мом окружењу је друга слика. Слика је оваква: неки Косовци су још у време владе Анте Марковића покуповали плацеве и озидали објекте "за не дај Боже", други су на време избегли (они с' капиталом) и инвестирали и у стамбене и у пословне објекте (као и претходно из других крајева СФРЈ или сада Украјинци), трећи су (а таквих је гро) стигли само да натрпају ствари у гепек или тракторску приколицу и сво имање оставе за собом (и данас им куће нису завршене или раде са старом механизацијом). Ево у време ове суше су многи са сетом помињали: "ех, каква је моја земља доле, ништа јој суша није могла", или велика цена огрева: "е да ми је да натерам трактор у моју шуму".
I onda puste suzu :D

Evo dodji da te vodim u njihovo naselje u sred Kragujevca,pa sam proceni koliko šta vredi.

Imaju čak i čoveka koji može da ti završi da prodaš dole po dobroj ceni.Doduše nije to kao početkom 2000te kad su Šiptari davali ogromne pare pogotovo za Prištinu,uzimali Djivdjani pare samo pucalo.A mnogi se još vode na Prištinu,a ti se zapitaj zašto.

Jednostavno je nema više para i kreće tenzija.

A što se tiče Kosova lepo država treba za masne pare da ga proda,javno i transparentno i da podeli te pare narodu,jer lako je iz Šumadije udarati u prsa junačka kako je to kolevka Srbije.

Ili ako hoće da se ratuje,ok prvo Kosovari,a mi za njima.

I onda puste suzu :D

Evo dodji da te vodim u njihovo naselje u sred Kragujevca,pa sam proceni koliko šta vredi.

Imaju čak i čoveka koji može da ti završi da prodaš dole po dobroj ceni.Doduše nije to kao početkom 2000te kad su Šiptari davali ogromne pare pogotovo za Prištinu,uzimali Djivdjani pare samo pucalo.A mnogi se još vode na Prištinu,a ti se zapitaj zašto.

Jednostavno je nema više para i kreće tenzija.

A što se tiče Kosova lepo država treba za masne pare da ga proda,javno i transparentno i da podeli te pare narodu,jer lako je iz Šumadije udarati u prsa junačka kako je to kolevka Srbije.

Ili ako hoće da se ratuje,ok prvo Kosovari,a mi za njima.
Biće,po redu i po listi uvek jedni isti.

Џаба сам кречио!
Зато више и не кречим кућу, само воћке. Оне макар разумеју.

Мало сам читао и суздржавао се да не коментаришем... и нећу... само ћу да напишем да су се јуначка срца претворила у женске полне органе... да би требало да се стидимо какви смо постали и да ће Бог стварно да пошаље некакву пошаст да опет одвоји жито од кукоља и да ћемо ми Срби опет Васкрснути после велике недаће... што би рекао један од јунака Српске драме Синише Ковачевића:''... Па јел ти чучнеш ка пишаш...''
И нек претекне пола Србина под половином шљиве ал' тај нек буде мушко а не лгтб...

Хрвати се борили са Словенцима за пола километра мочваре на копну и пар километара мора... Енглези за неке камењаре удаљене неколико хиљада километара... Турци за потопљено острво на Дунаву... Азербејџан за територију која није била насељена њиховим становницима... Кипар је у ЕУ ушао са целом територијом... Кинези чекали сто година да врате ХонгКонг и немају намеру да предају Тајван... Италијани имају гувернере градова који тренутно припадају Хрватској... Бугари изгурали да су становници Старе Србије пореклом Бугари и да су они дизали буне против самих себе - који парадокс...
Само смо ми паметни да дамо оно што су нам преци крваво одбранили чекајући неколико стотина година... Оно из чега смо постали и из чега смо се испилили...

Свако ко је за предају нека преда део своје земље, дворишта и куће... Комшији или намернику... Па нек га пита ћаћа шта то сине уради нек му каже ништа тајо... дошао комшија... ја му дао пола земље, пола куће и жену... нека... нек му буде лепо...

Значи све оне цивиле што су шиптари побили,дјецу,девојке,они су сви из Шумадије? Колико се овде **greška пише,најобичнији лелемуд,шверцер осуђује шверцере што су такви какви су. И као да је сав народ као они. И свима смета што се неко држи заједно,а тај исти не прича са комшијама ни са једне стране куће. Лебе мекани.

Tri puta je nasa kuca dobila poziv iz mesne kancelarije i sva tri puta je bila mobilizacija mog oca u rat na koji se on odazvao bez pogovora covek koji nikad nije bio nacionalista srbenda a za Kosovo je cuo jedino kad je siptarima prodao bikove. I tako dok je on ratovao ja sa 10 godina i moj mladi brat smo morali da ocuvamo kuću sve poradimo i na njivi i u stali. Ovi sto su se najviše busali i srbovali da izvinete jeli govna su uglavnom gastabajteri ili su ovi sa vezama i vezicama sklonili sebe i svoju decu i jos bili ratni profiteri a da nasoj kuci niko nije pomogao i jos su nas ogulili ako je trebalo nesto da se odradi. Razlog sto je otac mrzeo ta govna i nije urlikao na rat je sto se nagledao svega u ratu i sto je imao strah da ce opet da ga pozovu a jos gore ima dva sina koja bi sutra posla istim putem. Moj otac je iz tih ratova izasao psihi ki rastrojen a iz zadnjeg rata na kosovu mobilisan drugog dana rata a dosao je kuci mesec dana posle potpisa sporazuma dok se sva vojska iselila. On je heroj branio je Kosovo uspomena mu je ostecenje leve hemisfere mozga a ovi sto huskaju na rat su ratovali iz Beograda a iz rata su izrasli sa stanom od 150 h eura, ova garnitura sto je na vlasti je bila isto na vlasti 99 g i oni su predali Kosovo a sad se bore opet za njega a pored kosova predali su i krajinu i zamalo Republiku Srpsku ili dobar deo nje. Cilj ove predstave je zamazivanje opciju je smo nasu decu ovi dana zaduzili za jos par milijardi eura ne miliona nego milijardi koje ce mi da vratimo i nasa deca.

Прва служба и први проблеми тамо 1983,Приштина. Па још 4 пута. Лопова,дезертера било и биће а Бога ми оваквих као шумадинац још више. Натјерали га у униформу и човјек сад све зна,зајебао би Кутузова,лик се разуме од водоинсталација до саставних делова бомбе Б2 из 1945. Надреалисти му нису равни.

Kako zamisljate da idete u rat sa Kosovom da pokorite 2 miliona siptara, sta mislite docekace na sa baklavama ako nas pojure stice do Krusevca. Ko je spreman da ide u rat ili da posaljes svoje dete od 18 godina a takve vojska najviše voli, drugar pusta pesmu srpska se truba s kosova cuje ide u rat reko sedi dole sta ces im ti oni ce zvati tvoja dva sina punoletna odma mu doslo iz dupeta u glavu.
Kaze kad mi pojurio hrvate eto nas u zagrebu a ono saka hrvata zaustavila celu armiju 3 meseca u Vukovaru na kraju iz osvete napravili zlocin na Ovcari
Pa onda Bosna kad mi pojurimo bosnjske kad 95 g drz nedaj umalo da padne Banja Luka pa jos napravimo belaj u Srebrenici stavimo zig svojoj deci da smo mi srbi zločinci
Granice ostale iste Srba sve manje groblja puna mladica palih za otadžbinu a na vlasti profiteri
Da smo mogli politicare saviti u jednu sobu i minirati pa ako se ne dogovore dici govna u vazduh

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh