Chat 13.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pre neki dan dodje sestra na kapiju i kaze da sam naorao previse u njeno. Izvedem geometra ja o mom trosku,obavestim nju i jos dvojicu komsija. Danas izadjemo,na jednu stranu jos trebam da naidjem 17cm u duzini od nekih 200m a na drugu sam usao u njeno 5cm u duzini od 50m.dao sam joj obe brazde u toj duzini od 50m i nisam usao onih 17cm,poboli smo kolje i pustio sam opet ali sad do kolaca na njihove oci jednu duz i ispravio. Kad su gladne oci pa bi pojele dokle god vide. A inace ona je kod mene naisla nekih 10ari i svake godine ispravljam ali ne zelim da me prave ludim. Inace,otisla je bez pozdrava. Izgleda da vise i ne razgovaramo😂😂😂😂
E takvi su najgori.. Resi da se posvadja pa to ti je, mozes ti da budes korektan koliko hoces ali dzabe, krivo im je sto imas nesto vise ili sto radis nesto vise i takvi su nepopravljivi. Vidi se samo da je kupljena nova masina a to sto se ne gasim 24/7 i sto nekad ne znam gde bijem od posla to se ne vidi naravno nego meni sve pada sa neba a njima ne pada nista..

E takvi su najgori.. Resi da se posvadja pa to ti je, mozes ti da budes korektan koliko hoces ali dzabe, krivo im je sto imas nesto vise ili sto radis nesto vise i takvi su nepopravljivi. Vidi se samo da je kupljena nova masina a to sto se ne gasim 24/7 i sto nekad ne znam gde bijem od posla to se ne vidi naravno nego meni sve pada sa neba a njima ne pada nista..
Od cele familije tj od tri pokojna brata ja sam imao najmanje starog tog imanja,moja kuca 7ha,braca pored 10ha i iduca sestra 12ha. Svo imanje se vodilo pod zadrugu i na mog cukundedu,ja sam izvadio sve posedovne listove i sve isplacao da se pocepamo,ja nisam trazio matematicku podelu na idealne trecine a mogao sam. Uvek sam pricao,daj mi 100 krava i brinucu o njima,one ti se obraduju kad naidjes i kad ih hranis i pojis a sedi sa samo jednim covekom i pij kafu sa njim,dok si ziv nikad neces znati sta ti misli

Nocas na autoputu kolone Avganistanaca i Pakistanaca idu prema zapadnoj Evropi ali oni iako ih ima mnogo neskolovanih imaju i previse informacija da je Srbija ne ekonomski tigar nego ekonomska crkotina koju su rascerupali lokalni kriminalci sa belosvetskim multil nacionalnim kompanijama i drzava gde se radi za burek i jogurt kao u srednjem veku. Mnogi nasi sugradjani su se uplasili da ce Indusi ili Arapi da otmu radna mesta ili da se naseljavaju po ruralnim oblastima i da muzu krave i zaoravaju brazde ali od te fantazije nema nista jer to su nacije koje vole lezarinu i koje znaju istinski da se izlezavaju tako da ove rabote za 1500 dinara dnevno kod stranog investitora mozes da uvalis samo lokalnom stanovnistvu a ove nove imaginacije da ce dolazeci Rusi da pohrle u Srpsko selo e to je tek humoreska jer to su sve Punisici i to veoma jaki finansijski i njih razvaljeno Srpsko selo iz 18 veka bez infrastrukture bez ikakvih organizovanih otkupa poljo proizvoda to njih ne zanima a izgleda da vise ne zanima ni Domaceg seljaka jer je sve prohujalo sa vihorom selo izumire ali ne polako vec veoma brzo i mi cemoi veoma brzo postati poloprivredna drzava gde ce hrana biti skuplja nego u pustinjskim zemljama sa kaktusom i zmijama zvecarkama. Ministar poljoprivrede je covek koji nema nikakva znanja u domenu poljoprivrede on je gradjevinac po struci a zamenik ministra poljoprivrede je radio u parking servisu i otvarao sahte po Obrenovcu i ocitavao vodomere 🚾 .Vecinska seoska populacija je glasala na svim izborima do sada za ove mega tredn strucnjake sumnjivih biografija i jednoglasno podrzala teskog dusevnog bolesnika a dusebriznika baka i deka i penzionersku mamu tako da vec sada polako stize racun da se plati sta se pojelo ,popilo ,prezaduzilo ,sta je nestalo ,sta se pokralo i sta se sjebalo sada ulazimo u fazu NAZAD NE MOGU A NAPRED NEMAM GDE ::pomoc:;sume se kradu masovno po selima obaljuje se deblo vise ekonomski tigar je nabrekao a pun je vode tako da narod moze da bude bezbrizan jer u ovu drzavu gde je sve prodato Azijati se nastanjivati nece a nece ni Rusi ni Ukrainci a necemo ni mi jer mi izumiremo kao narod a ko je kriv pa mi sami naravno ko bi drugi bio kriv zbog toga samo treba dati maksimalnu podrsku ovom sljamu da zavrsi do kraja sve sto je zapoceto i da ugase svetlo i stave poklopac na krecanu zadnja posta Srbija ::samo bes::

......... sada polako stize racun da se plati sta se pojelo ,popilo ,prezaduzilo .......
Ako je verovati Acu ( a za naopako prilično pogađa ) predstoji nam veliki oružani sukob svetskih razmera . To je znači nešto kao WW III .
E pa eto , u ratnim uslovima novac gubi vrednost , postaje običan papir i krediti a i kamate propadaju . Sve se briše , svet i ekonomija se resetuju i idu od 0 .
Možda ne bi bilo loše da se kao država još više zadužimo , još dok možemo ?

P.s tek onako razmišljam na glas , ne polemisem ni sa kim .

Дуг је зао друг, увек те стигне. Осим ако не постанеш контроверзни бизнисмен е онда је то друга прича.

Rusi da pohrle u Srpsko selo e to je tek humoreska jer to su sve Punisici i to veoma jaki finansijski i njih razvaljeno Srpsko selo iz 18 veka bez infrastrukture bez ikakvih organizovanih otkupa poljo proizvoda to njih ne zanima
Ко ће га знати. Ено их по грочанским викендицама и по градском превозу (сад дал' су Руси или Украјинци не знам).
А ови што кажеш пунишићи, можда и дођу па покупују цела села (не да раде него чисто да имају). Имамо ми позитивна искуства са Русима избеглим пред Црвеном армијом.

Poslednja izmena:
a i kamate propadaju . Sve se briše , svet i ekonomija se resetuju i idu od 0 .
Мислим да ће банкари остати као последња врста на планети.
Па зар није Пашић отплаћивао кредите (у злату) по преласку Албаније?
Иначе рекоше да нам почетком наредне године доспева дуг од цца 4.000.000.000 € на наплату а пара нема осми стенд бај кредита код ММФ-а.

Ako je verovati Acu ( a za naopako prilično pogađa ) predstoji nam veliki oružani sukob svetskih razmera . To je znači nešto kao WW III .
E pa eto , u ratnim uslovima novac gubi vrednost , postaje običan papir i krediti a i kamate propadaju . Sve se briše , svet i ekonomija se resetuju i idu od 0 .

P.s tek onako razmišljam na glas , ne polemisem ni sa kim .
Dali znas Miloice zasto se vode ratovi ❓ ::novac:: Ako ukljucis LOGIKU NASI SU SVE DALI I PRODALI U BESCENJE A ONDA NAPRAVILI KONCEPCIJU DA MI NJIMA BUDEMO SLUGE U NASOJ ZEMLJI NA NASIM RESURSIMA ::pomoc:;::lose:: i sada se namece pitanje posto su ljudi sve dobili na izvolte bez muke i bez znoja a uz sve to DOBILI SLUGE DA RADE DZABE ILI ROBOVE zasto bi on finansirao bilo kakav rat u takvoj varijanti ❓jer onda on rusi sve sto je njegovo a nase vise nije nista a narod Srbije predvodjen penzionerima je i zasluzio ovakav bizarni zavrsetak HhITLER JE DZABA RATOVAO SA NAMA A OVO JE PRICA KAKO SVE MOZE DA SE RESI BEZ UPOTREBA SILE NEZNO I SPONTANO .Setili se zapadnjaci da nadju ili proizvedu malo nazovi politicara a u stvari kriminalaca koji ce zarad licnog interesa prodati i svoj narod i drzavu i narod je te hulje podrzao i sada smo opet na pocetku 18 ili 19 vek radi se da bi se jelo nista vise nije nase mi smo kolonija ALI IMACE ROBOVI SRBIJE ZAGARANTOVANI MIR I NE SAMO MI NEGO I MALE BALKANSKE ZEMLJE U REGIONU KOJE SU ISTO POSTALE KOLONIJE besumno ali moze sa sigurnoscu da se tvrdi da su sve ove Balkanske drzavice na sigurnom i pravom putu i ekonomskom i demokratskom a to sto budzati skot ima manir da plasi penzionere da se nesto i negde grupise neke paravojne ili vojne formacije trebao bi psihopata da vec jednom objasni narodu da je i nas generalstab i Makedonski i Albanski pod kontrolom i pod komandom istih ljudi i mi jedino sto mozemo u ovom momentu je da smrdimo i prdimo da cvilimo i blejimo ili da lajemo na zvezde ali izlaska iz septicke jame vise nema 🚾

................ALI IMACE ROBOVI SRBIJE ZAGARANTOVANI MIR I NE SAMO MI NEGO I MALE BALKANSKE ZEMLJE U REGIONU KOJE SU ISTO POSTALE KOLONIJE..................
.............................................objasni narodu da je i nas generalstab i Makedonski i Albanski pod kontrolom i pod komandom istih ljudi...............................

Poslednja izmena:
a narod Srbije predvodjen penzionerima
Зато сам ја да се пензионерима одузме право гласа. Ако за 65 година ниси успео да уредиш државу како је требало шта сад квариш онима који раде и стварају?! Пусти их да одлучују о својој судбини.
Мени је ово било задње гласање пре пензије. И шта сад треба ја да кварим својој деци њихове одлуке?
Пошто би овакав предлог био дочекан на крв и нож онда свако треба да убеди свог пензионера да не излази на гласање ако већ неће да подржи своје потомке и придружи се њиховим гласовима. Значи, ако следећи пут изађем да гласам следи питање: децо, за кога?

Ja sam penzioner i u potpunosti se slažem sa tobom.Mislim da je mnogo i 65.Do 50 šta si glasao i kraj priče.Ali tu postoji jedno ali.Nisu penzioneri krivi nego oni o kojima je Mornar pisao,tj. naše gazde.Mi više nismo svoj na svome.I svako glasanje će biti namešteno.Siguran sam da mnogi penzioneri koji imaju bar neko obrazovanje nisu glasali za ove.Ali razumem i one što su glasali jer postavljaju pitanje-a za koga da glasam.Radikali su došli na vlast,ne zato što je narod glasao za njih nego što je glasao protiv Tadića.

Е питање је и дал' ће и кад бити следеће гласање? У ратним условима нема гласања а ено се полако крчка. Немци и Швеђани потврдили експлозије у зони Северног тока 1 и 2 а Руси прозивају Амере. Пољаци, Американци, Румуни, Бугари позвали своје грађане да напусте Русију док још имају "комерцијалне могућности" а Турци извезли све велике авионе. За Кинезе још није јасно шта су урадили са својим летовима и железницом.

Ja sam penzioner i u potpunosti se slažem sa tobom.Mislim da je mnogo i 65.Do 50 šta si glasao i kraj priče.........
Nisam penzioner ali spadam u ovu ciljnu grupu ( preko 50 god ) i potpuno se slažem da nam se zabrani odlazak na glasačko mesto . . Prosto , desio se zamor materijala , više ne razmišljamo celishodno a i dok sam bio mlađi nisam bio baš vispren . Večito mrsio za neku opoziciju počevši od onog nesretnog Milana Panica pa preko Zorana Đinđića do neobavestenog Koštunice i Tadića . . . Par puta bio na ratištu , pitanje je koliko su ta dešavanja ostavila traga ( na dobro sigurno ne ) , promenio par državnih firmi , nagrebao prilično staza pa je došlo je vreme da se malo mozak stavi na ler .
Pustimo mlade da glasaju , biraju i odlučuju mi ( i ove generacije pre nas ) smo pokazali da to ne umemo ili smo ubedjani da znamo ali nekako na kraju ispadne naopako .

P s postoji li način da se obrišem sa biračkog spiska ( a da ne umrem ) ?
Ne želim da me pozivaju , ne želim da me broje kao potencijalnog glasača , ne želim da se posle izbora po nekom ključu moj glas a i ostalih koji nisu izašli dodeljuje vladajućoj stranci na bazi nekakvog reciprociteta .
Recimo , ako pola nas ne izadje na glasanje da se automatski broj poslanika u skupštini smanji za 50% ( 125 )
Eto , Šiptari poodavno ne učestvuju u izbornom procesu ( više se i ne sećam kad su zadnji put glasovali ) i kako nikome ne pade na pamet da broj poslanika smanji bar za 40-50 koliko im de fakto pripada prema broju stanovnika u pokrajini .

Poslednja izmena:
Људи, свраћа ли неко на портал Б-92?

Ја редовно свраћам да видим које се вести објављују код нас и тамо сам приметио једну лошу и бесмислену тенденцију. Свакодневно, али буквално свакодневно преносе у потпуности текстове са хрватских медија, "Јутрањег листа", "Индекса" и којих све не, без да се та екипа са Б92 потруди да сами напишу неки чланак о актуелном догађају користећи изворе са свих страна. Од свих могућих текстова који се свакодневно објављују, Б92 к'о прстом у doope убоде најкретенскије текстове из Хрватске који вређају здрав разум (осим ако нисте евроталибан).

Чуо сам да на порталу Б92 не постоји никаква редакција, већ екипа која има само техничку функцију, да пренесе туђе материјале. Уз њихову стару праксу да жестоко филтрирају коментаре читалаца и то далеко не само оне које прелазе границе доброг укуса, ја не капирам како све то пролази код нас. Има ли неки хакер који би редовно обарао портал са поруком да прекину са пресеравањем и почну да макар имитирају објективан и непристрасан медиј.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh