Chat 13.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mesecno trosim od 500-750 i to nikako da smanjim jedino sto mogu da regulisem to 70-80% da mi je jeftina a ostalo skupa struja

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Кад крене прашење упалим по квочку за свако легло. Сијалица ради 30-так дана. На овај начин гњечење прасади сведем на минимум.
По дворишту и у кући је све лед светло.

Tragikomocno . Zarad GB i USA , Evropa zvrtvuje sopstveno stanovnistvo . To nema nikakve logike sem reci da je agenda cudo i da su 99% politicara zahvaljujuci toj agendi ( ili lobiju ) dosli na vlast i ne smeju da zucnu . Ali ipak treba uzeti ovu vest sa dozom sumlje jer po istim tim tabloidima hleb u Grckoj je i dalje 10 e 🤣
Još kako ima smisla. 1973, kad je bila energetska kriza, Švica imala najstrožu kontrolu, postavljali barikade i hvatali bez pardona one koji su drznuli se kršiti regulaciju. Zbog toga i je Švica, a ne Srbija.
A vi svi, koji podupirete putina, bi pre WW2 nosili ovakve transparente:

Ja sam sve sijalice zamenio sa led, frižider, zamrzivač i bojler kupio nove a+ klase, i meni račun ne da nije manji nego je veći, tako da za moje pare hoću da imam struju a on nek se hebe kako zna da mi je isporuči
Samo ti spremi agregat i ne boj se za isporuku.I još ćeš ušparati.Kod ovih ne možeš sve za pare da kupiš-oni su posebna vrsta.Moram kupiti pametni telefon-biće burno na forumu na zimu-dok čekamo struju.

Ma kakva štednja to je prodavanje magle.Bojler ne gasim jer se radi po ceo dan i bez tri tuširanja nema Boga,par sati u radionici pola sata pod tušem :D A i bre higijena je zdravlje,neće valjda u 21 veku da se preskače kupanje.

Frižider isto non stop i odvrnut na 5.Jedan zamrzivač uvek radi,ostala dva kad se kolje.Pijem samo filter kafu tako da i aparat non stop uključen,jer ko da funkcioniše bez kafe.

Svetla sija na sve strane,neću valjda po mraku da tumaram.

Sve se plaća na vreme,luster u dnevnoj 5 sijaličnih mesta,žena htela takav sad ja treba da joj odvrćem sijalice jer estetika je bitna.

Klinac non stop radi računar.Samo ja imam dva telefona + žena+klinac to se koristi svaki trenutak i puni se na par sati.Sem ovog radnog on je relikvija pa drži baterija.

A o gorivu ne vredi ni trošiti reči.

Ali sve se pošteno i na vreme plaća,tako da uz mali agregat pregovara se za ADP-15 nego ga zacepio prodavac pošteno.2000 sam proveo uz sveću,neće ga majci ponovo.

A agregati rade na vazduh 🤣
Agregati ne trebaju za nas koji ne zavisimo od struje . Par akumulatora i inverter i bice dovoljno za pumpu od grejanja , sijalicu i tv da se odgleda dnevnik rts i vesti na pinku . Dok tako budemo gledali vesti shvaticemo koliko je nama dobro i ekonomski tigar je postao jos jaci .
Bicu iskren 100% sada . Mi smo apsurd od naroda . Vise od pola foruma godinama glasa ove a vidi i zna da nas teruju u ambis . I ko je tu kriv ? Kukavice smo postali i za malo dobiti gazimo sva nasa nacela i razmisljanja . O obrazu ne treba ni pricati . Da dodam samo ni prosli nisu bili bolji i zato smo ih skinuli . Tako smo trebali i sa ovima mnogo ranije ali dzaba kada se plasimo sopstvene senke !

Да ли има неко искуства са оваквим претварачем? Мислио сам да спојим на акумулатор од 100 ампера. Са потрошачима које имам требало би да изгура дан и онда мора на пуњач.
595085cec1864829db19e72dba724812.jpg

Ni jedan standardni akumulator za auto ili traktor ne trpi da ga se prazni polako i dugo vrijeme, traju dugo kad odradi start auta ili traktora i odmah se dopunjava.

O invertoru , da ne ulazimo u matematiku i pretvaranje 4kW/220V nazad u 12V , ali mislim da je bolji primjer , vecina su vidjeli frekventni za pokretanje 3 faznih motora , pa koliko je velik frekventni pretvarac od 4kW u odnosu na ovaj inverter , a uz put on koristi mrezni napon koji je malo visi od napona akumulatora;)

Poslednja izmena:
Sapatnik, posto sam ovih dana radio parno grejanje odmah sam uzeo pretvarac za pumpu jer zimi kod nas malo malo nema struje.
Uzeo sam neki drugi model, kostao je 9000 dinara, rekli su mi da akumulator od 100A moze da izgura 24h, da tera pumpu od grejanja i sijalicu u kotlarnici.
Kada dodje struja on dopuni akumulator, sutra cu pronaci oglas pa cu okacito.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

За пар сијалица и тв ће бити ок. Ако баш загрди имам један ауто који би радио као агрегат за допуњавање акумулатора ако се испразне.

Treba mi naponski pretvarac za pec na pelet Toby 17 Termomont Simanovci. Ima li neko neku preporuku? I da li je to izvodljivo uopste?

Kaže da treba da naučiš Engleski .;)

НОВО - Хилари Клинтон каже да је Украјина "сада у нападу. Морамо да их подржавамо, да им помажемо".
„Зеленски је био прави ратни вођа.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh