Chat 12

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мени нешто ипак није јасно.
Јесте ли ви задовољни откупним ценама? Претпостављам да већ постоје неке ''пробне'' цене. Да ли сте искалкулисали произвидну цену јечма и пшенице?
Колико сам чуо блокира/о се мост на Морави између аутопута и Пожаревца и пољопривредници траже већу откупну цену.
Нисам прочитао да сте реаговали на овај протест. Или постоји друга тема?
Што се не дижете да тражите одговарајућу цену? Или они из Стига негде греше?
Да ли неко може да ми појасни?

U cemu ih tacno podrzavas Zoki?
Ovi ljudi su stvarno dovedeni u nezavidan polozaj ali se ne moze bas reci da nisu takvom polozaju malo i svojom krivicom.
A inace sav ovaj protest mi mirise na dobro isceniran igrokaz gde svi putevi vode na jedno mesto.
Tu je glavni cilj sastati se i slikati sa preCednikom podici mu jos malo rejting ,predstaviti ga kao svemoguceg mesiju, i pored toga neke vodje sintikata ce se malo i omastiti.
Podržavam ih u njihovoj borbi za egzistenciju.Pa zar nisu i paori u problemu i sa otkupnim cenama i cenama repromaterijala i uopšte celim odnosom države prema poljoprivredi.Celo proleće samo dajemo a ništa ne dobijamo pa čak ni kovid pomoć za krave nema već 2 godine.Nekom daju,nekom ne i tako nas vagaju a mi sedimo i kuckamo.
Jedino što mi se ne sviđa je to (tu bih se složio sa tobom),što je ovo izolovan slučaj i umesto da se omasovi ali na drugom mestu jer sada je manjini dobro u prevodu da svi treba da izađemo kojima nije dobro pa da se prebrojimo.Mi još ni vladu nemamo-treba im godinu dana da se izdogovaraju kako će da nas glože.

Samo da dodam da će teško Mesija da im ispuni zahteve.Da će biti slikanja,biće.Da će neko profitirati,hoće.
Neće biti Mesija ni u slučaju poljoprivrede.Žito će biti 40 din.Verujem da i vrapci znaju rešenje.A šta sa dugovanjima države prema nama-pojela maca.

Јесте ли ви задовољни откупним ценама? Претпостављам да већ постоје неке ''пробне'' цене. Да ли сте искалкулисали произвидну цену јечма и пшенице?
Колико сам чуо блокира/о се мост на Морави између аутопута и Пожаревца и пољопривредници траже већу откупну цену.
Пре неки дан ми колега каже ено бога ми блокирају пољопривредници путеве. Који реко па каже доле по Србији, реко да Пожаревац и можда још једно село из њине општине, а где смо ми? Ми косимо док се људи боре за нас све, а он па јбг знаш мора се косити, аха ту значи лежи зец. Они не морају да косе њина жита не пропадају? Е реко пријатељу док год буде овако и не треба више да нам плате одлична је ова цена наспрам прошле године скоро па дупло, а он ће, а вештак, а нафта све отишло горе од чега ћемо живети? Е реко лепи паркирај комбајн на два дана немој косити него ајмо и ми на улицу на прву петљу па да тражимо наша права, а не овако нека се други боре док ми скидамо летину.

Samo da dodam da će teško Mesija da im ispuni zahteve.Da će biti slikanja,biće.Da će neko profitirati,hoće.
Neće biti Mesija ni u slučaju poljoprivrede.Žito će biti 40 din.Verujem da i vrapci znaju rešenje.A šta sa dugovanjima države prema nama-pojela maca.
Znas sta mi se gadi u svoj ovoj situaciji , naprdnjaci su nam devastirali drzavu urusili sve institucije koje bi trebale da funkcionisu ma ko bio na vlasti, a mi svi trazenjem sastanaka samo sa preCednikom im u tome nesvesno pomazemo.
Taksisti se bune preCednik resava problem , pijacari se bune i tu je on spasitelj , vozaci GSP-a takodje i on svima resava probleme i ispada spasitelj drzavnim parama tj. parama svih nas.
Radnici zastave nisu reagovali na prve naznake krize koja je pocela u toj firmi jos ukidanjem jedne smene pre nekoliko godina ,vec sad reaguju kad je dogorelo do nokata.
Bavis se stocarstvom kao i ja , to bi isto bilo kao kada bi ti primetio da ti jedna krava nije u redu ,ne jede ne pije vode a ti ne trazis pomoc za nju nego je muzes sve dok ne padne ne bi li izmuzao jos koji dinar iz nje ,a kad padne onda kuku-lele.

Znas sta mi se gadi u svoj ovoj situaciji , naprdnjaci su nam devastirali drzavu urusili sve institucije koje bi trebale da funkcionisu ma ko bio na vlasti, a mi svi trazenjem sastanaka samo sa preCednikom im u tome nesvesno pomazemo.
Taksisti se bune preCednik resava problem , pijacari se bune i tu je on spasitelj , vozaci GSP-a takodje i on svima resava probleme i ispada spasitelj drzavnim parama tj. parama svih nas.
Radnici zastave nisu reagovali na prve naznake krize koja je pocela u toj firmi jos ukidanjem jedne smene pre nekoliko godina ,vec sad reaguju kad je dogorelo do nokata.
Bavis se stocarstvom kao i ja , to bi isto bilo kao kada bi ti primetio da ti jedna krava nije u redu ,ne jede ne pije vode a ti ne trazis pomoc za nju nego je muzes sve dok ne padne ne bi li izmuzao jos koji dinar iz nje ,a kad padne onda kuku-lele.
Slažem se ja sa svim što si naveo.I da imamo nekog ko hoće da bude TITO.Ali mi kao narod smo nemoćni jer nas sistemski uništavaju.Umesto da se ujedinimo svi mi se delimo.Na četnike i komuniste,na vakcinisane i nevakcinisane,na one koji su dobili akcije po firmama i na one koji nisu...Podelom naroda i nepostojanje opozicije je model kojim oni vladaju i vladaće još dugo,dugo...

Подршка или критика пољопривредницима???...др медицине (председник пчеларског савеза) одржао „предавање“ пољопривредницима и то из економије, са све берзама и социјализмом и тако то:unsure:. Како он уме да реши проблеме а они не. Понудио је и помоћ (бесплатну) да им пренесе знање...куд' ћеш више...

https://spos.info/problem-sa-cenama-je-u-nasoj-glavi/

A na cijim njivama pasu te njihove pcele??
Нисам мислио на ту екипу, на пчеларе... мада се човек потписао као председник савеза, износећи те ставове.

Мислио сам на екипу СНС. Члан је те „екипе“.

Uporedio je proizvodnju i prodaju meda sa žitaricama ..........
Možda su uveli embargo ili bar izvozne kvote i na prodaju pčelinjih proizvoda ?

Kakve dve struje,Fiat je privatna kompanija koja je muzla budžet dok je imalo šta da se pomuze.Džabe su dobili Zastavinu infrastrukturu koja vredi milijarde,dobijali su subvencije za svakog radnika.Verko im napravio i spomenik :D

Svi su znali da je 500L skarabudzeno rešenje da se narodu zamažu oči dok se odvija pljačka veka.Čak i kad je stala proizvodnja niko se nije bunio što u 2 meseca ima 5 radnih dana,a prima platu već je molio Boga da to što duže potraje.

A sad kad više ne može da se živi na tudj račun onda daj da štrajkujemo.

Kakve dve struje,Fiat je privatna kompanija koja je muzla budžet dok je imalo šta da se pomuze.Džabe su dobili Zastavinu infrastrukturu koja vredi milijarde,dobijali su subvencije za svakog radnika.Verko im napravio i spomenik :D

Svi su znali da je 500L skarabudzeno rešenje da se narodu zamažu oči dok se odvija pljačka veka.Čak i kad je stala proizvodnja niko se nije bunio što u 2 meseca ima 5 radnih dana,a prima platu već je molio Boga da to što duže potraje.

A sad kad više ne može da se živi na tudj račun onda daj da štrajkujemo.
Dve struje-jedni su štrajkovali a drugi su ćutali.Na to sam mislio.U prevodu dok ratari štrajkuju,stočari ćute i obrnuto.

Ne zaboravi onaj zamračeni ugovor koji su objavili.Da se tad neko pobunio znalo bi se ranije šta se valja iza brega.

Sve u svemu ogromna pljačka za koju niko nikad neće odgovarati.Zna se za čiji rejting je sve to tako nakaradno radjeno.

A Fiat kao i svaki drugi što da ne pristane na takve uslove koje je dobio.Čitav grad im je bačen pod noge i budžet jedne zemlje.

Sa kim će se poljoprivrednici sastati danas a trebalo je sa predsednikom a on je opravdano odsutan.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh