Chat 12

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Сам "Алеко" је настао по директиви министарства индустрије СССР, који је хтело да убрза посао и просто произведе аутомобил западне технологије, а за прототип је изабрана "Симка" 1307/1308, с тим што су из неког разлога одабрали тај блесави концепт из "Аудија" тих лета - уздужно постављен мотор, а предњи погон. Бог те пита шта су хтели тиме - да ли да праве 4х4, да ли задњу вучу као алтернативу... Ако је "Симка" послужила као основа за дизајн, могуће је да је за седан "бачен поглед" на "Талбо Солару" (у неко доба "Симка" постала "Талбо"), али свеједно је такав дизајн био популаран код мноштва европских и јапанских седана.

А пре "Алека" су у фабрици радили прво на тзв. 3-5 серијама прототипова, што је било у првој половини '70-их. који су били наставак дотадашње линије "Москвича" - седан, задња вуча, мотор уздужно.

Ево модел 3-5-6. За половину '70-их - сасвим ОК. Ал' опет, није пошао у серију-

moskvich_3-5-6_1.jpg

После серије 3-5, уследила је серија "С" (С1, С2, С3), када су схватили да нема 'леба од таквих класичних конструкција, па су покушали да направе нешто савремено са фастбек каросеријом, опет са задњом вучом, ал' са независним ослањањем позади.

Ево модел С-3, који је дошао у другој половини '70-их.

51ebdfcs-960.jpg

После је дошла директива да се јебавају са "Симком" и све оно што је дошло са распадом државе.

А то што Матић помиње, са поновним покретањем производње старих модела, нема везе - "Москвичи" могу да буду или неки кинески модели или да почну сарадњу са КамАЗ-ом, који већ ради са електро аутомобилима.

"Лада"тренутно има проблема са компонентама које су куповали од "Боша" - АБС, ајншприцом и којекаквим електронским компонентама, од "Реноових" добављача које су Французи довукли са собом. Генерално, током ове године производиће аутомобиле без "Бошовог" АБС-а и ајншприца, да л' "Такатиних" ваздушних јастука, а онда долазе компоненте из Кине или из домаћих извора.

Последња слика предњи део личи на шкоду 120-130 последњи модели. Са хладњаком напред.
Кад спомињеш могућност 4х4 мислим да су то имале ограничене серије из 1960-тих и видео сам руским каналима да је било алека 4х4. Сад да ли је фабрика или ентузијасти ко ће га знати.

Да, било је код "Москвича" модела са дуплом вучом, седан 410 и караван 411, који су ишли у серији. То је било фабрички и као, били су намењену лекарима по провинцији, да могу свугде да се провуку.

"Алеко" је планиран и са 4х4, чак му је и дата ознака 21416, са дифовима повишеног трења (типа "торсен" или нешто тако) и независним задњим ослањањем, али осим неколико десетина примерака некаквих продужених скарабуџева под називом "Иван Калита" из времена пред затварање фабрике, стандардних аутомобила са 4х4 није било

Имали су у развоју крајем педесетих џипчиће 415, 415, а касније, у првој половини '70-их и повратак на ту тему, модел 2150, ал' опет Кића - нису пошли у серију.

У руке једног ауто новинара, Ивана Зенкевича, допао је Бог те пита одакле ископан примерак прототипа 415-це који је рестауриран.

А ово је један примерак 2150-ке. коме нису дали "амин" са серију из министарства, јер му је конкурент била "Нива", која је и добила средства за улазак у серију.

Пит, тине, ајде реално где сте овако нешто видели у бившим нам државама.
И ово је запад и америка, па се не труде да доведу у ред. Али зато на балкану је проблем светског питања. Чак се и ратови водили па опет исто. Или горе.

И ово је запад и америка, па се не труде да доведу у ред. Али зато на балкану је проблем светског питања. Чак се и ратови водили па опет исто. Или горе.

Ma to sve ruski hakeri namestili. Amerika je obećana zemlja….

Verujem da će ovi prikazani nesrećnici emigrirati u Rusiju i na taj način se spasiti od zle Amerike.

Има пуно документараца на ову тему. Али нису мејнстрим. Да се не руши амерички сан. У најбогатијој америчкој савезној држави калифорнији ти си са 4000$ месечно сиромашан. Није битно у ком делу државе.
Величање западног или источног модела и начина живота није свугде применљиво. Ево имате разне ријалити програме који су настали на западу и максимално се форсирају код нас. Све откривају до голе коже и нема срамоте.
Да чујемо како их хвалите?

Ма исецкај му што ситније можеш. Ипак је он сувише мали. Моји зверови су већ зрели, али ни њихова алавост им не помаже да се изборе са парчетом кртине.

Знам, ово сам бацио чим сам изашао из аута, само да ми се не мота око ногу.
Гладан није, скоро недељу дана колико је код мене се не чује да мјауче. А знаш кад носиш храну мачкама да мјаучу као да су из глади утекле.

Гледам на јт вести у вези данашњег протеста и једна занимљива ствар се дешава, не могу да читам коментаре. Проверио на неколико канала.

Jel neko zna šta se dešava sa članom Momosaric? Jel moguće da je taj član otišao sa ovog foruma, čovek koji nije propuštao druženja, jedan od aktivnijih članova...?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh