Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je neko skoro produzavao licnu i pasos, pa da.mi samo napise koliko je platio? Da vidim da li sam dobro odradio uplatnice

Evo tek malopre prosao za licnu i pasos, iako sam imao zakazano odmah ujutru, zestoka guzva, upoznao neke ljude koje bas i nisam morao, dvoje su se smuvali dok su cekali, a jedan par ce da se razvede:), inace cujem da je jos vece cekanje kad se podizu dokumenta

Ženin brat je u Kini već 2-3 god. kaže da se kod njih korona vraća i da će biti obavezne nošenje maske do krajem 2022 god., sad planira što pre da se vrati u Srbiju. A od njegovog druga mama je u stranci sns kaže da će i kod nas u septembru opet biti zatvaranja

Чекај мало, зар прошле недеље није неко изјавио да не може утицати на цену и тако регулисати тржиште? Мислим да је неко опет сео и рачунао велика то пара одређеним људима не знају они шта ће са тим...
И ако буде штеловања цена да се спремимо за 80-те и несташице скоро па свега.

jeste pa će zabraniti izvoz samo poljoprivrednih proizvoda i žitarica i uljarica a cena stoke će ostati socijala kao i do sada.
Isto kao onaj musliman što je bio sa onim žutim govnima u koaliciji pa kanije u koaliciji sa ovim govnima i ustašama,čini mi se da je govno zeleno bio min. trgovine pa nam suncokret zbog zabrane izvoza ,kao neće biti dovoljno za domaće potrebe,imao cenu od 20 i kusur dinara.
Ala će pući ovaj balon tako da nećemo znati gde nam **greška a gde glava.

Nisu se setili da intervenišu godinama unazad kada su žitarice i uljarice otkupljivali za sitan kusur. Onda su nam pričali kako cena zavisi od ponude i tražnje i država ne može da se meša u tržište. Za cenu suncokreta od 26 dinara pre nekoliko godina u otkupu vrhovni šef je izjavio da "niko ne može da natera nekoga da plati ono što ne želi i da su ta vremena prošla". Izgleda se tržište, ponuda i tražnja gledaju samo kada su otkupne cene niske. Sada postoji šansa da ratari nešro zarade a to već ne sme da se dozvoli. Odmah se sastaje komitet da odredi koliko nam je dosta. Smešno i tužno u isto vreme.
Ne vidim da je zakonom obuhvaćeno i tržište goriva, djubriva i semenskog materijala. Divljanje cena inputa i rast troškova u poljoprivrednoj proizvodnji siguran sam neće biti predmet bilo kakve regulacije od strane države. Pustiće ih da se kreću sasvim slobodno.

Poslednja izmena:
Као што се написали, и то не да зараде једну годину већ две за редом. С тим што ће по мени већина да чека цену за робу. Нема промета нема парица. И да не би дошло до тога, неко се сад сетио да "направи ред". Провидно.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh