Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
3-vojna sila u Evropi , a 5-vojna sila u svetu :haha:
To sam pre jedno 15 godina razmišljao, kako su došli do tog broja? Od koga su bili jači, Francuske, Italije, Nemačke, Španije, Turske, Rumunije, Velike Britanije...Na kraju pogibija protiv lovaca i zahvaljujući njima koljači dece, baba i deda beleže prvu ratnu pobedu u istoriji...San Marino je po meni bio egal sa tom vojskom...

Znaš kako, razumem njih, pobeda lovačkog društva protiv samozvane 5.vojne sile u Evropi...
Nemam ja problem sa tim, sugavi komunisticki generali su vise brinuli za stanove i namjestaj nego za drzavu i vojsku. Imam problem sa tim da su napali pretezno mladu vojsku na odsluzenju vojnog roka, kasarne, imaju videi kada ubijaju djecu sa bijelim zastavama,sad je bar dostupno sve. Pogurali ih nemci i austrijanci i ajde. Jna je bila uvjek osudjena na propast bas radi multieticnosti, imala je ona naoruzanje brojnost, organizaciju al i Hrvate slovence i muslimane,mada su se oni pokazali kao najlojalniji od svih. Imao sam priliku preko rodjaka da par puta popricam sa nemackim generalom Guderom pre 2 godine, dosta sam saznao tada sto nisam znao. Covjek je danas u penziji, a posle svega naklonjen je najvise Srbima zbog svega sto se desilo od 90 do 95 kod nas.

Kada sam ja bio u vojsci(JNA), samo slovenci u šiptari su se odvajali. Kada smo dobijali pakete, naravno sve smo pozivali i delili i slovenci su se rado pridruživali podeli poslastica. Ali kada slovenac dobije paket, odlično se sećam da su se obavezno odvajali i sami to njupali..
Čak sam ih jednom zatekao u učionici u toj akciji i dobro ih izgrdio i javno objavio celom vodu. Nije im bilo pravo, ali svi smo ih znali i nismo ih uzimali za ozbiljno.. Ali ono njihovo pucanje na JNA decu je stvarno bilo najbednije od svega.. Tu su me zaista iznenadili.

Nemam ja problem sa tim, sugavi komunisticki generali su vise brinuli za stanove i namjestaj nego za drzavu i vojsku. Imam problem sa tim da su napali pretezno mladu vojsku na odlsuzenju vojnog roka, kasarne, imaju videi kada ubijaju djecu sa bijelim zastavama,dad je bar dostupno sve. Pogurali ih nemci i austrijanci i ajde. Jna je bila uvjek osudjena na propast bas radi multieticnosti, imala je ona naoruzanje brojnost, organizaciju al i Hrvate slovence i muslimane,mada su se oni pokazali kao najlojalniji od svih. Imao sam priliku preko rodjaka da par puta popricam sa nemackin generalom Guderom pre 2 godine, dosta sam saznao tada sto nisam znao. Covjek je danas u penziji, a posle svega naklonjen je najvise Srbima zbog svega sto se desilo od 90 do 95 kod nas.
Oduvek su vojnici bili golobradi, neću ja sad ići u vojsku...Doduše ako se uzme ko je bio i sad je ministar a ja pobednik nad NATO paktom... :haha: :haha: :haha: Pošto mi je istorija trebala biti zanimanje a ne ovo oko njiva, mogu vam reći da su samo Srbi imali gore poraze od junačkih vojski SFRJ u građanskom ratu i Belgije u WWII. Bitka kod Stefanijane je najveći poraz neke organizovane vojske protiv indijanaca u istoriji...

Oduvek su vojnici bili golobradi, neću ja sad ići u vojsku...Doduše ako se uzme ko je bio i sad je ministar a ja pobednik nad NATO paktom... :haha: :haha: :haha: Pošto mi je istorija trebala biti zanimanje a ne ovo oko njiva, mogu vam reći da su samo Srbi imali gore poraze od junačkih vojski SFRJ u građanskom ratu i Belgije u WWII. Bitka kod Stefanijane je najveći poraz neke organizovane vojske protiv indijanaca u istoriji...
Vojnici su golobradi al nisu bili oni koji su ih napali to je poenta. Npr rat u Bosni su iznele specijalne jedinice sa svih strana, ostali su bili samo da cuvaju linije i artiljerija. Kad god je linija pucala morala se slati specijalna jedinica inace ode sve. Ti ljudi su bili okaljeni i nije im bio problem da ubace glavu gde neko nece nogu.Obicne jedinice su cak komunicirale izmedju sebe, pretezno su i bili komsije, problem je nastajao kad dodju sa strane pa pocnu da pucaju. Prijatelj iz federacije je spasio 3 srpske kuce od svojih, dosli iz sarajeva i poceli da pale, a ljudi isli sa njim u u skolu i druzili se cijeli zivot. Potegao pusku na svoje, posle zaglavio zatvor i pobegao za nemacku.

Vojnici su golobradi al nisu bili oni koji su ih napali to je poenta. Npr rat u Bosni su iznele specijalne jedinice sa svih strana, ostali su bili samo da cuvaju linije i artiljerija. Kad god je linija pucala morala se slati specijalna jedinica inace ode sve. Ti ljudi su bili okaljeni i nije im bio problem da ubace glavu gde neko nece nogu.Obicne jedinice su cak komunicirale izmedju sebe, pretezno su i bili komsije, problem je nastajao kad dodju sa strane pa pocnu da pucaju. Prijatelj iz federacije je spasio 3 srpske kuce od svojih, dosli iz sarajeva i poceli da pale, a ljudi isli sa njim u u skolu i druzili se cijeli zivot. Potegao pusku na svoje, posle zaglavio zatvor i pobegao za nemacku.
U redu sve to ali ti hoćeš da kažeš da bih ja sad bio bolji vojnik od mene kad sam imao 20 godina?

Naravno da bi, jedino ako kod tebe ne ide u rikverc. Ako nista valjda si pametniji i smireniji, sabraniji. Nije biti vojnik samo imat kondicije i moci popet se uz konopac ispod 10s.
Nisam ni pametniji ni smireniji a kamoli sabraniji. Jedino što me sad ne bi mogli nagovoriti na razne gluposti kao što možeš mlade ljude ubediti a to vojska i traži, bezpogovornu disciplinu...

Nisam ni pametniji ni smireniji a kamoli sabraniji. Jedino što me sad ne bi mogli nagovoriti na razne gluposti kao što možeš mlade ljude ubediti a to vojska i traži, bezpogovornu disciplinu...
Onda druze ti ode u rikverc fazu🤣
Mirosti to hoces da kazes da clan olalija nema kondicije da upali 558 i ode sa linije🤣

Varaš se tu vrlo.. Mobilisali bi te k'o belu lalu.. A nemaš kuda pobeći od porodice..
On misli da je svako imao izbor tako. Pa svako iole normalan bi rekao necu il otisao. A i sta da odes, ostavio sve, dosli pale, ruse. Porodica ti tu ako ne najbliza onda rodjaci, ujaci stricevi, njihova djeca, ti sjedis u trstu a oni ginu. Ne ide to bas tako.
Mislis da sad ukrajinci i rusi ne lupaju glave i misle je*** Bog samo da ne bude.

Onda druze ti ode u rikverc fazu🤣
Mirosti to hoces da kazes da clan olalija nema kondicije da upali 558 i ode sa linije🤣
Svaka tebi čast ako si ti sa godinama bolji fizički i psihički. Ja sad sa 44 godine nisam nizašta, kad sam imao 20 godina pojeo bih ovakvih kao sad ja 10 zajedno u svemu...Mislim da mi ne valja grejač na 558, ko zna dal bi upalio bez vruće vode...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh