Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
23.00- Za promenu Ustava Srbije glasalo je 57,4 odsto izašlih glasača, dok je 41,6 odsto glasalo protiv, saopštio je programski direktor Crte Raša Nedeljkov.
Значи сада ћемо имати празник "брнаба-кебариног" устава...вероватно ће ово увести као државни празник...

Устав не иде у детаље, али прочитај члан 203, који сам поставио у једној од претходних порука и ту се одређује како се мења устав.

За правни основ...

Нисмо се разумели. Начелно је тако. Али онако како пише у образложењу, да ли сматраш да је прани основ добро наведен (ево, сада сам прекопирао са сајта Народне скупштине, да можда нису изменили...али нису мењали и тако стоји од почетка).

12
О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е I.

УСТАВНИ ОСНОВ ЗА ДОНОШЕЊЕ АКТА О ПРОМЕНИ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Уставни основ за доношење Акта о промени Устава Републике Србије садржан је у члану 203. став 6. Устава, према којем Народна скупштина усваја акт о промени Устава двотрећинском већином од укупног броја народних посланика и може одлучити да га и грађани потврде на републичком референдуму.

http://www.parlament.gov.rs/акти/остала-акта/донета-акта/донета-акта.48.html
Ako ciljas na ovo MOŽE,oni su to napisali u načelu,jer Ustav tako kaže pa onda navodi oblasti Ustava u kojima su u obavezi da daju gradjanima da potvrde na referendumu,kao sto je i ovo iz oblasti sudstva,ali oni su taj deo izostavili,očigledno.
Inače to jeste pravni osnov samo ne baš tačno naveden zbog ovoga sto sam napisao.

Чекај бре правник, како у начелу. Када се мења устав у области уређења власти МОРА став 7. Па о томе су гласали грађани...и мора постојати врло јасан правни основ. Ово што пише то није!

За измену закона о експропријацији су нашли јасан правни основ у члану 97. устава, став 7. А за промену устава...промашили „цео гол“.

Нису они ништа изоставили, него су то радили неки зајебанти (а за предлог акта гласали тупсони који појма немају).

ПС

Као правник, нешто си ми несигуран...

Poslednja izmena:
Чекај бре правник, како у начелу. Када се мења устав у области уређења власти МОРА став 7. Па о томе су гласали грађани...и мора постојати врло јасан правни основ. Ово што пише то није!

За измену закона о експропријацији су нашли јасан правни основ у члану 97. устава, став 7. А за промену устава...промашили „цео гол“.

Нису они ништа изоставили, него су то радили неки зајебанти (а за предлог акта гласали тупсони који појма немају).

ПС

Као правник, нешто си ми несигуран...
Ne nego si ti siguran.Pročitaj svaki moj post,lepo sam napisao da MORAJU da stave na referendum.A ko je nesiguran vidi se po onome sto si pisao na prethodnim stranama.
A clan su naveli dobar,samo stav su malo promašili,ali tu im ja ne mogu ništa.

Ako ciljas na ovo MOŽE,oni su to napisali u načelu,jer Ustav tako kaže pa onda navodi oblasti Ustava u kojima su u obavezi da daju gradjanima da potvrde na referendumu,kao sto je i ovo iz oblasti sudstva,ali oni su taj deo izostavili,očigledno.
Читао сам шта си писао. Али на конкретно питање правног основа за промену устава си написао у претходној поруци ти оправдаваш да су написали у начелу и да су изоставили...значи нису навели тачан правни основ. То је прави одговор
Inače to jeste pravni osnov samo ne baš tačno naveden zbog ovoga sto sam napisao.
То је још горе што си написао јер се држиш тога да јесте правни основ. Не то је само један став члана 203. Био би правни основ да мењају неке друге чланове устава за које може и не мора бити референдума.
A clan su naveli dobar,samo stav su malo promašili,ali tu im ja ne mogu ništa.
И горе од горег је што си као правник написао да су „потрефили“ члан за промену устав а став мало промашили (нису мало него много)...па су тако у предлогу за промену закона о експропријацији могли да напишу члан 97, не наводећи став и да се размишља да ли су мислили на својинске односе или празнике и одликовања...то је када се потрефи члан устава (или закона), а изостави одређени члан или став (у члану 97 има 17 ставова)...

ПС

Ако ти није тешко наведи шта није тачно што сам писао...на шта одређено мислиш. Немој узвикивати пароле...

Mislim na izmene zakona o referendumu oko kojih sam se uključio u priču.Sve sam ti lepo napisao kada je i zasto izmenjen zakon,da je bilo propisano da mora izaci vise od 50 procenata upisanih birača da bi uspeo referendum,pa sam rekao da je ovo izmena Ustava u oblasti u kojoj je skupština dužna da izmene stavi na potvrdu na referendum jer u ovoj i u još nekoliko oblasti ne može sama da menja ustav,kada je u pitanju uredjenje vlasti,ljudska i manjinska prava,preambula Ustava i u još par slučaja da sad ne nabrajam.
Ti sad slikas njihove objave sa sajta gde su oni naveli sta je pravni osnov za raspisivanje referenduma(ne vidim kakve to veze ima sa suštinom) i tu naveli član 6 umesto 7,misliš da se neko udubio od njih,pa to rade sablonski,u osnovi svima je jasno kako se radi.
A ti ujutru zovi sekretara skupštine pa neka izmene pravni osnov i dopišu clan 7.🤣

Ti si stalno nešto anti-protivan ?
Protiv Evropske unije
Protiv vakcine
Protiv kengura
.......................
Nemoj da mi stavljaš na teret za ono što nemaš dokaze.-Kenguri su jedino što je dobro na tom kontinentu.Protiv prva dva jesam.Ne znam šta će nam dobro doneti i EU.Pa oni su nam i naložili promenu ustava.Naložili su nam tehničke preglede da čak 10 kola na dan može da se pregleda a i cena paprena.EU propisi a standard....

A sto se prica ne skrati, sto ne postave pitanje na referendumu dali ste za ulazak Srbije u Eu ? Ako narod nije za to da se dzaba ne gubi ni vrijeme ni energija za promjene .
Nego sta mislite kakvi bi bili rezultati sa tim pitanjem ?
Pa cime ce zamlacivati narod, prica o evropi i bolje sutra vec 2 decenije

Nece niko da mi odgovori kakav bi bio rezultat tog referenduma . Eto ja cu prvi . Mislim da bi bio negativan i da neko to zna . Isto moje licno misljenje je da je isto zadnjih 20ak godina . Vlast misli da treba u eu a narod ne . Mozda oni bolje vide , blize su dobijaju informacije , a i trebalo bi da su bar malo strucniji od prosjecne raje po tom pitanju . Ili je u pitanju nesto slicno onom sit se gladnom ne razumije tako nesto . Al sto rece jedan kolega juce svi imamo i **greška .

Ovo je bilo klasicno opipavanje pulsa birackog tela. Vucic je sinoc svoju nervozu mozda i uspeo da sakrije, ali je zato Djukanovic na Pinku clanstvu SNS panicno porucio da za aprilske izbore moraju mnogo bolje da se spreme. Boli njih sto su izgubili u Beogradu jer sta ce im cela Srbija ako u aprilu izgube BG.

На порталу б92 нема ништа о гласању на насловној страни.
Што би рекли у мојој фирми кад се нешто забрља "најбоље је не спомињати да се што пре заборави".

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh